Δευτέρα 14 Απριλίου 2008

Ο Όμηρος πιάνεται …όμηρος

Πρόκειται για μια κίνηση που μόνο συγχαρητήρια αξίζει. Και αναφέρομαι στη σύσταση θεατρικής ομάδας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παλαιοχωρίου. Πρόκειται για μια πολλά υποσχόμενη νεανική θεατρική ομάδα, η οποία την Κυριακή 13 Απριλίου «ανέβασε» την πρώτη της παράσταση, την «ΚωμΟδύσσεια» της Μαρίας Κίτρα, όπου ο «Όμηρος πιάνεται …όμηρος».

Ο κόσμος κατέκλυσε την αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Παλαιοχωρίου, και αυτό απέδειξε ότι τελικά ήταν κάτι που έλειπε, ενώ παράλληλα αποτέλεσε την καλύτερη επιβράβευση για τους διοργανωτές.

Πρόκειται για την πρώτη παράσταση που ανέβασαν τα παιδιά που συμμετέχουν στη νεοσύστατη θεατρική ομάδα, η οποία απέσπασε ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια από όλους όσους την παρακολούθησαν. Τα παιδιά, που αφιέρωσαν πολλές ώρες σε πρόβες, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και απέσπασαν πολλές φορές το θερμό χειροκρότημα όσων κατέκλυσαν την αίθουσα.

Όσον αφορά την υπόθεση, ο Όμηρος πιάνεται όμηρος από δύο ληστές, οι οποίοι τον οδηγούν στον αρχιληστή της συμμορίας τους. Εκεί ο αιχμάλωτος Όμηρος, προσπαθώντας να σώσει τη ζωή του, ξεκινά την αφήγηση των περιπετειών του Οδυσσέα στους ληστές, οι οποίοι παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την πλοκή της ιστορίας. Το ταξίδι ξεκινά από τη χώρα των Λωτοφάγων, το νησί της Κίρκης, της Καλυψώς, των Φαιάκων, και ολοκληρώνεται με την επιστροφή στην Ιθάκη, κοντά στην Πηνελόπη, η οποία όμως έχει κάποιες αμφιβολίες… Μέσα από τους κωμικούς διαλόγους, μπολιασμένοι έξυπνα με στοιχεία της σύγχρονης εποχής, οι μικροί ηθοποιοί χάρισαν απλόχερα το γέλιο στους παρευρισκόμενους.

Τους ρόλους στην παράσταση ερμήνευσαν οι: Ηλιάννα Κισσά, Λευτέρης Αθανασιάδης, Εύη Τασιούδη, Χρήστος Μαλακούδης, Δημοκράτης Μυλωνόπουλος, Βαγγέλης Κισσάς, Ελένη Μαλακούδη, Ελευθερία Αθανασοπούλου, Παρασκευή Κεχαγιά, Γεωργία Καλπάκογλου, Ασημένια Χατζηαποστόλου, Δημήτρης Ζαρκάδας, Φωτεινή Χατζηγεωργίου, Κλειώ Τσολακίδου, Παναγιώτης Αθανασιάδης, Ειρήνη Μυλωνοπούλου, και Αλεξάνδρα Μαλαδάκη.

Σκηνοθεσία: Ιωάννα Τσακιρίδου
Σκηνικά:Χρήστος Ματζούρης και Παναγιώτης Αθανασιάδης
Κοστούμια: Θάλεια Αράπογλου και Μαρία Λαφαζανίδου

Και πάλι συγχαρητήρια!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: