Πέμπτη 3 Ιουλίου 2008

Greek Summer



Μόνο θετικές εντυπώσεις έχουν δώσει στους κατοίκους του Παλαιοχωρίου τα μέλη της αποστολής της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, που φιλοξενούνται στο χωριό από την Κυριακή 29 Ιουνίου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης τα 31 παιδιά από τις ΗΠΑ και οι συνοδοί τους, τα πρωινά ασχολούνται με την ανάπλαση του εξωτερικού χώρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Παλαιοχωρίου, ο οποίος και οργάνωσε τη φιλοξενία, ενώ τα απογεύματα πραγματοποιούν διάφορες άλλες δραστηριότητες στο χωρίο.



Πιο συγκεκριμένα, το απόγευμα της πρώτης μέρας της επίσκεψης, τα παιδιά από την Αμερική συμμετείχαν σε φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου με την τοπική ομάδα της «Ένωσης Παγγαιϊκού Δρυάδας».


Η αγωνιστική τους εμφάνιση αλλά και τα γκολ που πέτυχαν ήταν εντυπωσιακά, κάτι που πολλές φορές προκάλεσε το χειροκρότημα των παρευρισκόμενων. Το ίδιο βράδυ είχαν ελεύθερο χρόνο για να περιηγηθούν στο χωριό, μαζί με τα παιδιά των οικογενειών όπου φιλοξενούνται.

Το απόγευμα της Τρίτης, σύμφωνα με τον προγραμματισμό πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Κάστρο του Παλαιοχωρίου, όπου είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν την όμορφη φύση του Παγγαίου, και παράλληλα να ενημερωθούν για την ιστορία της περιοχής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τοπική κοινωνία ήδη θεωρεί δικό της κομμάτι τα παιδιά, τα οποία και αντιμετωπίζει με ξεχωριστή οικειότητα, κάτι που βέβαια ανταποδίδεται. Η εντύπωση που έχουν τα παιδιά είναι πολύ καλή, και αυτό σίγουρα δίνει κουράγιο στους διοργανωτές να συνεχίσουν.

Σημειώνεται ότι τα παιδιά από τις ΗΠΑ βρέθηκαν στο Παλαιοχώρι στο πλαίσιο του προγράμματος «Greek Summer», που υλοποιεί η Αμερικανική Γεωργική Σχολή, και στο οποίο συμμετέχει φέτος ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παλαιοχωρίου, ο οποίος φρόντισε για την φιλοξενία των παιδιών σε σπίτια κατοίκων του χωριού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: