Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2008

"ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ": ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙ


Τις ομορφιές του γραφικού Παλαιοχωρίου του Δήμου Παγγαίου πρόκειται να φιλοξενήσει την Κυριακή 19 Οκτωβρίου, μια από τις πιο επιτυχημένες τηλεοπτικές εκπομπές, βραβευμένη ως η καλύτερη πολιτιστική εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης, η εκπομπή "Κυριακή στο Χωριό" που προβάλλεται από την ΕΤ3.
Τα γυρίσματα της εκπομπής ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής, με το καθιερωμένο γλέντι στην πλατεία του Παλαιοχωρίου. Δύο μέρες νωρίτερα το συνεργείο της ΕΤ 3, που βρισκόταν στο χωριό, επισκέφθηκε όλες τις γραφικές γωνιές, τα αξιοθέατα αλλά και τη μοναδική φύση του Παγγαίου για τα απαραίτητα ρεπορτάζ που πλαισιώνουν την εκπομπή, που παρουσιάζει η δημοσιογράφος Μάρνη Χατζηεμμανουήλ.

Η εκπομπή "Κυριακή στο Χωριό", προβάλλει τις ομορφιές και τις ιδιαιτερότητες περιοχών της χώρας μας, δίνει βήμα έκφρασης σε φορείς, συλλόγους, συνεταιρισμούς και στη νεολαία, παρουσιάζει τις δραστηριότητές τους, τα ήθη τα έθιμα και τις τοπικές γεύσεις. Αυτό έγινε και με το όμορφο Παλαιοχώρι, όπου κατά τη διάρκεια της εκπομπής είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν, όλοι οι τοπικοί φορείς, εκπρόσωποι της τοπικής εκκλησιάς, εκπρόσωποι των Πολιτιστικών και Αθλητικών Συλλόγων, επαγγελματίες, επενδυτές, εκπρόσωποι παραγωγικών τάξεων, νέοι άνθρωποι αλλά και εκπρόσωποι της τρίτης ηλικίας. Τα ρεπορτάζ, που επιμελήθηκε η δημοσιογράφος Μαρία Ζαφειρίου, εκτός από τις ομορφιές και τα αξιοθέατα του Παλαιοχωρίου, παρουσίασαν διάφορα επαγγέλματα που χάνονται, αλλά και διάφορες άλλες στιγμές της καθημερινότητας των κατοίκων του χωριού.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην αναβίωση εθίμων και την ανάδειξη των πλούσιων ιστορικών και πολιτιστικών στοιχείων του χωριού. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι η εκπομπή «άνοιξε» με τα «Γκουλιάρια», ένα διονυσιακό έθιμο που για αιώνες αναβιώνει στο Παλαιοχώρι. Παράλληλα έμφαση δόθηκε στην παρουσίαση της μοναδικής φύσης του Παγγαίου. Κατά τη διάρκεια της εκπομπής παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί από τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Παλαιοχωρίου.

Τέλος, η εκπομπή ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση ενός γευστικά πλούσιου τραπεζιού με πάνω από 100 παραδοσιακά τοπικά εδέσματα, για τα οποία μίλησαν οι παρασκευαστές και παρασκευάστριες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: