Σάββατο 22 Αυγούστου 2009

"Η δεύτερη γέννα" του Θεόδωρου Γρηγοριάδη



Φεστιβάλ Φιλίππων – Καβάλας 09

24 και 25 Αυγούστου
«Η δεύτερη γέννα»
του Θεόδωρου Γρηγοριάδη

Ερμηνεύει η Φιλαρέτη Κομνηνού


Απεντομωτήριο, στις 9 το βράδυ



Το ανέκδοτο αφήγημα του Θεόδωρου Γρηγοριάδη με τίτλο «Η δεύτερη γέννα», παρουσιάζεται σε μορφή θεατρικού αναλογίου, με ερμηνεύτρια τη Φιλαρέτη Κομνηνού.


«Μια γυναίκα από την Καβάλα, έρχεται για ένα τριήμερο στην Αθήνα να ετοιμάσει τη γενέθλια γιορτή της φοιτήτριας κόρης της. Εγκλωβισμένη στο στοιχειωμένο διαμέρισμα και στην περίκλειστη ζωή της, καθώς περιμένει την αδικοχαμένη κόρη της, κατατρύχεται από θολές μνήμες και αβέβαιες σκέψεις. Έφτασε η στιγμή να λυτρωθεί από τους φόβους, να αποδεχτεί την αλήθεια ως μάνα, να ανασυντάξει το παρελθόν της ως γυναίκα.

Μια σύγχρονη ιστορία που εμπεριέχει τα τρία βασικά συστατικά της ζωής και της τέχνης: τη γέννηση, τον έρωτα και τον θάνατο. Μία εξομολογητική αφήγηση που ελλόχευε από καιρό και που έφτασε η καρμική στιγμή της να ξαναγεννηθεί στην πατρίδα της ηρωίδας, εκεί απ’ όπου ξεκίνησαν όλα. Μαζί και οι δικές μου εμμονές: η βόρεια χώρα, οι βορειοελλαδίτες, οι εσωτερικές μεταναστεύσεις, οι άγρυπνες νύχτες, τα άδεια λιμάνια της ψυχής, τα φαντάσματα όσων αγαπήσαμε».


Θεόδωρος Γρηγοριάδης


Συντελεστές:
Σκηνοθετική επιμέλεια: Θοδωρής Γκόνης
Σκηνική επιμέλεια: Ελένη Στρούλια

Ερμηνεύει η Φιλαρέτη Κομνηνού

Δεν υπάρχουν σχόλια: