Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

ΕΚΛΟΓΕΣ 2009: Επί της διαδικασίας

Προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς όλες οι διαδικασίες που έχουν να κάνουν με την οργάνωση των βουλευτικών εκλογών.

Ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι «το Υπουργείο Εσωτερικών ξεκίνησε άμεσα όλες τις απαιτούμενες προετοιμασίες, και έτσι υπολογίζουμε ότι θα είμαστε έτοιμοι πολύ νωρίτερα από τις προβλεπόμενες προθεσμίες»

Στις βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009 θα εφαρμοσθεί, πέρα από την αναμετάδοση από τους δικαστικούς αντιπροσώπους των εκλογικών αποτελεσμάτων μέσω κινητού τηλεφώνου πιλοτικά για τη εκλογική περιφέρεια Β΄ Θεσσαλονίκης, η οποία εφαρμόσθηκε στις ευρωεκλογές του Ιουνίου 2009 και ήταν επιτυχημένη, και πιλοτική δειγματοληπτική αναμετάδοση αποτελεσμάτων - παράλληλα με τις παραδοσιακές διαδικασίες - σε περίπου 4.000 εκλογικά τμήματα της Χώρας, δηλαδή σε ποσοστό πάνω από του 20% των εκλογικών τμημάτων, για να έχουμε ακόμη νωρίτερα τα αποτελέσματα, σύμφωνα με τον κ. Παυλόπουλο.

Επίσης, ολοκληρώθηκε ο προσδιορισμός των ετεροδημοτών που θα ψηφίσουν στον τόπο βασικής τους εγγραφής, όπως και ο προσδιορισμός των ειδικών εκλογικών τμημάτων ετεροδημοτών (342 συνολικά εκ των οποίων 261 αμιγή και 81 μικτά) όλης της χώρας και η κατανομή των ετεροδημοτών σε αυτά.

Τις προσεχείς ημέρες θα αρχίσει η εκτύπωση των ειδικών καταλόγων ετεροδημοτών κατά τμήμα και η αποστολή τους στις Νομαρχίες. Επιπλέον, αποστέλλεται η πρόταση κατάτμησης των εκλογικών καταλόγων σε εκλογικά τμήματα από το Υπουργείο Εσωτερικών προς τις Νομαρχίες για να τις διευκολύνει στην κατάρτιση της σχετικής απόφασης καθορισμού των εκλογικών τμημάτων.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: