Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

Πέτυχε η "Γιορτή του Κάστανου"

Μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά ήταν η επιτυχία που σημείωσε η «Γιορτή του Κάστανου», που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο. Οι διοργανωτές, έχοντας όπως αποδείχθηκε, σύμμαχο τον καλό καιρό που διαψεύδοντας όλες τις προβλέψεις τελικά δεν έβρεξε, κατόρθωσαν και έδωσαν το καλύτερο εαυτό τους, αφήνοντας εντυπωσιασμένους τους χιλιάδες επισκεπτών που συνέρρευσαν στο γραφικό Παλαιοχώρι του Δήμου Παγγαίου για να γευτούν αυτόν τον νόστιμο καρπό της φύσης.


Χιλιάδες κόσμου από όλους σχεδόν τους νομούς της βόρειας Ελλάδας, κατέκλυσαν για μια ακόμη φορά το Παλαιοχώρι, προκειμένου να συμμετέχουν σε αυτή την όμορφη εκδήλωση που έχει γίνει θεσμός για όλη τη βόρεια Ελλάδα, τη «Γιορτή του Κάστανου».




Σημειώνεται ότι την εκδήλωση διοργάνωσαν ο Δήμος Παγγαίου, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παλαιοχωρίου, σε συνεργασία με τη Διευρυμένη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δράμας – Καβάλας – Ξάνθης και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καβάλας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου, στο κέντρο του Παλαιοχωρίου, όπου οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να γευθούν ψητά και βραστά κάστανα, και άφθονο κρασί. Παράλληλα, μετά τους χαιρετισμούς, χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Παλαιοχωρίου, παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα.



Την Κυριακή το πανηγύρι μεταφέρθηκε στο όμορφο καστανοδάσος του Παλαιοχωρίου, όπου και πάλι όσοι βρέθηκαν εκεί γεύθηκαν αυτό τον νόστιμο καρπό της φύσης. Παράλληλα παρουσιάστηκε μια πλούσια μουσικοχορευτική παράσταση γεμάτη χρώματα και μουσικές που πλημμύρισαν την ατμόσφαιρα.

Στην παράσταση συμμετείχαν χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Παλαιοχωρίου, αλλά και τμήματα των «φιλοξενούμενων» συλλόγων Ελευθερούπολης, Ακροβουνίου και Χωριστής Δράμας. Το γλέντι κράτησε μέχρι αργά το απόγευμα, οπότε και οι παρευρισκόμενοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά.

Το Σαββατοκύριακο από τη «Γιορτή του Κάστανου» πέρασαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Σάββας Εμινίδης, και Νίκος Παναγιωτόπουλος ο πρώην υπουργός Γιώργος Καλαντζής, ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ νομού Καβάλας και δήμαρχος Ελευθερούπολης Γιάννης Φιλόσογλου, ο «οικοδεσπότης» δήμαρχος Παγγαίου Τριαντάφυλλος Κουκούδης, ο δήμαρχος Φιλίππων Λάζαρος Τσαταλμπασίδης, ο δήμαρχος Ελευθερών Χαράλαμπος Χρυσανίδης, ο δήμαρχος Πιερέων Βασίλης Ξουλόγης, ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Παύλος Γεωργόπουλος, οι νομαρχιακοί σύμβουλοι Μιχάλης Παπαδόπουλος, Κώστας Παπακοσμάς, Αρχέλαος Γρανάς και Γιώργος Χριστοδουλίδης, ο γενικός γραμματέας της Νομαρχίας Κίμων παπαδόπουλος, οι πολιτευτές της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Αντωνιάδης και Δήμητρα Τσανάκα, ο αστυνομικός διευθυντής Καβάλας Παρασκευάς Μαραπίδης, και φυσικά πλήθος κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: