Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Τιμήθηκε ο Πετριάρχης Αλεξανδρείας

Το μεγαλόσταυρο του Αποστόλου Παύλου απένειμε στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας, σήμερα το πρωί σε πανηγυρική της συνεδρίαση η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, ως ελάχιστη τιμή αναγνώρισης στο πρόσωπο του Αλεξανδρινού Προκαθημένου.

Υποδεχόμενος θερμά τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών εξέφρασε τη δέσμευση της Εκκλησίας της Ελλάδος να συνεχίσει να βοηθά το αποτελεσματικό και αθόρυβο ιεραποστολικό έργο, όπως το χαρακτήρισε της Αλεξανδρινής Εκκλησίας. Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος χαρακτήρισε τον πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο το Β' ως μια ξεχωριστή προσωπικότητα και παράδειγμα διοίκησης, αγάπης και θυσίας.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας ευχαρίστησε από την πλευρά του για τη βοήθεια που του παρέχεται από τις μητροπόλεις της Ελλάδος και την Εκκλησία της Ελλάδος στο δύσκολο ιεραποστολικό έργο εκφράζοντας ένα μεγάλο ευχαριστώ και στην ελληνική πολιτεία που μέσα σε δύσκολους καιρούς βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό του δευτερόθρονου πατριαρχείου.

Μιλώντας για τα προβλήματα της ιεραποστολής ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αφρικανικός πληθυσμός με τις ασθένειες και ιδιαίτερα του AIDS και τη δύσκολη εξεύρεση πόσιμου νερού.

Ο πατριάρχης Αλεξανδρείας προσέφερε προς την Ιερά Σύνοδο, ως δώρο, το πρώτο Ευαγγέλιο που γράφτηκε από παιδιά της Μαδαγασκάρης στη γλώσσα της χώρας αυτής καθώς επίσης και στην Ιερά Μονή Πετράκη το συγκύλιο του Πατριάρχου του Γρηγορίου του Ε' που επέτρεψε στην εποχή του να δημιουργηθεί σχολή στην Ιερά Μονή Πετράκη.

Τέλος, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας επισκέφθηκε τη Ριζάρειο Σχολή, από την οποία ο ίδιος είχε αποφοιτήσει ως σπουδαστής, όπου του επιφυλάχθηκε θερμή υποδοχή.

(Πηγή:www.evdomi.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: