Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Τεκμηριώθηκε από αμερικανικό πανεπιστήμιο το φυσικό φαινόμενο, που επέτρεψε τη βιβλική "Έξοδο" του Μωϋσή

Ο ερευνητής του πανεπιστημίου του Κολοράντο (ΗΠΑ), Καρλ Ντριούζ, ειδικός γιά τα ατμοσφαιρικά θέματα, τεκμηρίωσε, τελευταία, το φυσικό φαινόμενο, που επέτρεψε τη βιβλική "Έξοδο" του Μωϋσή από την Αίγυπτο, όπου ο Φαραώ κρατούσε αιχμάλωτους γιά χρόνια τους Εβραίους.

Όπως επισημαίνει ο κ. Ντριούζ, έχει πλέον εντοπιστεί και το "πέρασμα" της βιβλικής "Εξόδου", που έγινε πριν από 3.000 έτη, που θα ήταν αδύνατη, εάν δεν βοηθούσε η ίδια η Φύση, όπως ακριβώς περιγράφεται στη Βίβλο. "Το χώρισμα των υδάτων, στ' αριστερά και στα δεξιά των Εβραίων, όπως ακριβώς αναφέρεται στη Βίβλο, έχει επιστημονικό υπόβαθρο", βεβαίωσε ο Αμερικανός ερευνητής. "Εβραιόπουλα διέσχισαν με στεγνά πόδια τη θάλασσα, ενώ τα ύδατα αριστερά και δεξιά τους είχαν σχηματίσει τείχη", βεβαιώνει η Βίβλος, "ακολουθώντας τον Μωϋσή με το σηκωμένο του χέρι προς την κατεύθυνση των υδάτων". Έως σήμερα, οι ερευνητές ματαιοπονούσαν, για να βρουν ακριβώς το σημείο του "περάσματος" του Μωϋσή, παρά τις όποιες βιβλικές περιγραφές. "Τα τρία γεωγραφικά σημεία που αναφέρει ο βιβλικός αφηγητής, σήμερα δεν υπάρχουν", εξηγεί ο ερευνητής από το Κολοράντο.

Η "Έξοδος" δεν συνέβη στην Ερυθρά θάλασσα... Ο κ. Ντριούζ και ο συνάδελφός του ωκεανογράφος, Χαν Ουέϊγκινγκ, εστίασαν μόνον στις γεωγραφικές περιοχές όπου φυσούν πολύ έντονοι ανατολικοί άνεμοι, με τη μεγάλη βοήθεια της Πληροφορικής. Όλα συνέβησαν στα ανατολικά του 'δέλτα' του Νείλου, κατέληξαν, σχετικά κοντά στο σημερινό Πορτ Σάϊντ, όχι στην Ερυθρά θάλασσα...

Με δορυφορική βοήθεια, οι δύο ερευνητές περιέγραψαν την ακριβή τοποθεσία του "περάσματος", όπου μπορεί να φυσήξουν σφοδρότατοι ανατολικοί άνεμοι... -Δηλαδή, άνεμοι ωριαίας ταχύτητας τουλάχιστον 100 χλμ. μαίνονταν --γιά ένα 12ωρο-- και κυριολεκτικά "έταμαν" τα ύδατα μέχρι ένα μεγάλο βάθος, ώστε δημιουργήθηκε τελικά ένα 'στεγνό' πέρασμα, μήκους τριών χλμ., και πλάτους πέντε χλμ., τούτο τουλάχιστον επί 4 ώρες, δηλαδή έναν χρόνο ικανό γιά τη βιβλική "Εξοδο" των Εβραίων.

Κατόπιν, η στάθμη των υδάτων επανήλθε στην προτέρα κατάσταση κι είναι εύλογο οι στρατιώτες του Φαραώ, που τους καταδίωκαν, να πνιγούν... υποστηρίζουν οι δύο ερευνητές. --Όλες οι πληροφορίες των δύο ερευνητών γιά το θέμα είναι στον ιστότοπο τους, δηλαδή στην ιστοσελίδα της "Public Library of Science".

(Πηγή:www.evdomi.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: