Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Στην Αθήνα για την Ντόρα

Αρκετοί Καβαλιώτες, στελέχη αλλά και απλοί φίλοι, σχεδιάζουν να μεταβούν στην Αθήνα την προσεχή Κυριακή προκειμένου να παρακολουθήσουν την επίσημη ανακοίνωση της Ντόρας Μπακογιάννη για την ίδρυση του νέου πολιτικού φορέα του οποίου θα ηγείται.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται τα ονόματα του Παντελή Ηλιάδη, του Μιχάλη Σωτηρόπουλου αλλά και της Βούλης Δημοπούλου, ενώ γίνεται λόγος και για πρώην δημάρχους και άλλα δυσαρεστημένα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, που όμως μέχρι στιγμής αποφεύγουν τις ανακοινώσεις για το αν θα μεταβούν τελικά ή όχι στην Αθήνα. Σε κάθε περίπτωση όμως εκτιμάται ότι αυτοί που θα στηρίξουν το νέο κόμμα θα είναι πολλοί περισσότεροι.

Κληθείς να σχολιάσει την επικείμενη ανακοίνωση ο Πανελής Ηλιάδης σημείωσε ότι «κάθε καινούργιο έχει τη δική του αξία. Μετά από την απαξίωση της πολιτικής από τους πολιτικούς έχει σημασία οτιδήποτε καινούργιο παρουσιάζεται και πρέπει να είμαστε θετικοί». Χαρακτήρισε το εγχείρημα της Ντόρας Μπακογιάννη ως «πολύ επικίνδυνο εγχείρημα» για την ίδια και τόνισε την ανάγκη που υπάρχει στο πολιτικό σύστημα για κάτι καινούργιο. Όπως είπε νιώθει «ευχάριστα» για τις εξελίξεις αυτές και τόνισε ότι στις προθέσεις του είναι να μεταβεί στην Αθήνα.

Για προσωπικούς λόγους δεν θα μπορέσει να μεταβεί στην Αθήνα ο Μιχάλης Σωτηρόπουλος, ο οποίος ωστόσο δηλώνει υποστηρικτής αυτής της προσπάθειας για την οποία και θα εργαστεί. Άλλωστε ο κ. Σωτηρόπουλος από την αρχή είχε εκφράσει ανοιχτά τη υποστήριξή του στην κίνηση αυτή της Ντόρας Μπακογιάννη.

Παράλληλα αναμένεται να διαπιστωθεί η στάση κάποιων στελεχών, που αρχικά τάσσονταν υπέρ της Ντόρας Μπακογιάννη, αλλά στην πορεία στο όνομα κάποιων θέσεων σε ψηφοδέλτια των τελευταίων αυτοδιοικητικών εκλογών «απομακρύνθηκαν» από τις αρχικές ιδέες τους και ήρθαν πιο κοντά στη «νέα» Νέα Δημοκρατία.

Μετά την επίσημη ανακοίνωση της ίδρυσης του κόμματος πρόκειται να ξεκινήσει ένας κύκλος επαφών προκειμένου να στηθεί ο μηχανισμός του φορέα και να οργανωθεί με τη σύσταση νομαρχιακών επιτροπών σε όλη τη χώρα, για να οργανωθεί καλύτερα το κόμμα με στόχο τη δυναμική παρουσία στα πολιτικά πράγματα της χώρας το επόμενο διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: