Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Τι θα γίνει με τις έδρες;

Τις επίσημες ανακοινώσεις από το Πρωτοδικείο Καβάλας περιμένουν οι συνδυασμοί της αντιπολίτευσης στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο, προκειμένου να οριστικοποιηθεί το ποιος καταλαμβάνει ποια έδρα και σε ποιο νομό, μια και το τοπίο παραμένει θολό.

Το μόνο σίγουρο μέχρι στιγμής είναι ότι ο συνδυασμός «Κοινωνική Συμμαχία» που επικράτησε, καταλαμβάνει 8 από τις 12 έδρες που αντιστοιχούν στο νομό Καβάλας και οι οποίες κατανέμονται σε 7 για το ηπειρωτικό τμήμα του νομού και τη 1 που αφορά το νησί της Θάσου.

Έτσι εκλέγονται οι Γιώργος Χριστοδουλίδης, Αναστάσιος Τσαλδαρίδης, Γιώργος Γερομάρκος, Κώστας Παπακοσμάς, Μάκης Παπαδόπουλος, Λευτέρης Κωταϊδης, και Χρύσανθος Σταυρόπουλος, από το ηπειρωτικό τμήμα και ο Νίκος Πατήρας από το νησί της Θάσου.

Τα πράγματα μπερδεύονται όμως, όσον αφορά την αντιπολίτευση, για την οποία απομένουν 4 έδρες. Το σίγουρο μέχρι στιγμής είναι ότι μία έδρα καταλαμβάνει ο συνδυασμός «Οικολογία Αλληλεγγύη», που έλαβε το μεγαλύτερο ποσοστό στο νομό Καβάλας. Δεδομένου ότι ο συνδυασμός έλαβε μία έδρα, και συγκεκριμένα στην Καβάλα, αυτή καταλαμβάνει ο επικεφαλής και υποψήφιος περιφερειάρχης Θανάσης Μακρής. Παρόμοια και στην «Αριστερή Οικολογική Συνεργασία», για την οποία την μία έδρα καταλαμβάνει ο υποψήφιος περιφερειάρχης Τάκης Χαρίτος, και αυτή είναι στον Έβρο, όπου ο συνδυασμός έλαβε το υψηλότερο ποσοστό.

Άλλο ένα θέμα είναι η περίπτωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», η οποία καταλαμβάνει δύο έδρες στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις την πρώτη έδρα καταλαμβάνει στον Έβρο, όπου είχε και τα υψηλότερα ποσοστά, και την οποία λαμβάνει ο υποψήφιος περιφερειάρχης Χρήστος Τρέλλης, ενώ η δεύτερη έδρα φαίνεται να έρχεται στην Καβάλα, όπου ο συνδυασμός έλαβε το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό, και την οποία προφανώς θα καταλάβει ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Ποτόλιας.

Αυτό σημαίνει ότι για την αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία σημειώνεται πως ήταν η πρώτη δύναμη στο νομό Καβάλας, περισσεύουν μόλις 2 έδρες! Αυτές τις έδρες καταλαμβάνουν ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Μπαλίκας και ο πρώτος σε ψήφους σύμβουλος Κίμων Παπαδόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: