Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

"Τα κεφάλια μέσα" στη Ν.Δ.;

Στην πρώτη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής (ΝΟΔΕ), της Νέας Δημοκρατίας στην Καβάλα, όπου θα γίνει μια πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος από τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές για το νομό, πρόκειται να τεθεί και το θέμα όσων στελεχών δεν βοήθησαν την παράταξη, με αποτέλεσμα να χαθούν σημαντικοί Δήμοι.

Κληθείς να σχολιάσει τα όσα ακούγονται περί στελεχών που λόγω προσωπικών εμπαθειών δεν στήριξαν τους συνδυασμούς που υποστήριζε η Νέα Δημοκρατία, με αποτέλεσμα οι «γαλάζιες δυνάμεις», ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Καβάλας Κώστας Ευθυμιάδης σημείωσε πως πρόκειται για ένα θέμα που θα συζητηθεί στην πρώτη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ, οπότε και θα γίνει και η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος. Δεν δίστασε μάλιστα να αναφέρει πως «κάποια στελέχη δεν έπαιξαν καλό ρόλο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ολοκλήρωση των εκλογών βρίσκει τη Νέα Δημοκρατία να κερδίζει καθαρά μόνο έναν από τους τέσσερις Δήμους της Καβάλας, το Δήμο Νέστου, ενώ στη Θάσο αν και επικράτησε υποψήφιος που προέρχεται από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας, αυτός κατέβηκε ως ανεξάρτητος. Παράλληλα έχασε το «κάστρο» του Παγγαίου αλλά και το Δήμο Καβάλας, ενώ στην Περιφέρεια, αν και επικράτησε σε επίπεδο νομού, ωστόσο αυτή πέρασε σε «πράσινα» χέρια.

Όπως είπε ο κ. Ευθυμιάδης, για όλα όσα συνέβησαν θα ενημερωθεί και ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς ώστε να μην υπάρχουν υπόνοιες και θολά σημεία. «Αν κάποιο μέλος της Νέας Δημοκρατίας ενήργησε αντικομματικά, αυτό θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις. Κάποια πράγματα είναι αυτονόητα», σημείωσε ο κ. Ευθυμιάδης λέγοντας ωστόσο ότι από όλη αυτή τη συζήτηση σίγουρα θα βγει μια αλήθεια δεδομένου ότι, όπως είπε, «κάποια στελέχη δεν έπαιξαν καλό ρόλο».

Όπως όλα δείχνουν η Νέα Δημοκρατία οδηγείται σε ένα νέο κύκλο εσωστρέφειας και εσωκομματικού αλληλοσπαραγμού, που για πολλούς οφείλεται στον προσδιορισμό, τελικά, της ταυτότητας του κόμματος, αφού πολλά χρεώνονται στην λεγόμενη «μετατροπή του κόμματος σε Πολιτική Άνοιξη», από τον πρόεδρο του κόμματος. Και όλα αυτά αποδεικνύουν ότι παρά τη σκληρή, σε κάποιες περιπτώσεις στάση που κράτησε ο Α. Σαμαράς, τελικά η εσωκομματική κρίση δεν ξεπεράστηκε ποτέ, αλλά αντίθετα θα φουντώσει με την ανακοίνωση του νέου πολιτικού φορέα από την Ντόρα Μπακογιάννη στις 21 Νοεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: