Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Πολλά τα πολιτικά μηνύματα

Ποικίλα μηνύματα μπορεί να βγάλει κανείς αν δει τους πίνακες των αποτελεσμάτων του δεύτερου γύρου των εκλογών στους 22 Δήμους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αλλά και στο γειτονικό νομό Σερρών, που μαζί με τη Δράμα και την Καβάλα αποτελούσε την Ανατολική Μακεδονία, πριν το διαχωρισμό των νέων περιφερειών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε σύνολο 22 Δήμων της Περιφέρειας, το παιχνίδι «ξεκαθάρισε» από την πρώτη Κυριακή σε πέντε Δήμους και συγκεκριμένα στο Δήμο Νέστου στην Καβάλα, στο Δήμο Κάτω Νευροκοπίου στη Δράμα, Στους Δήμους Αβδήρων και Τοπείρου στην Ξάνθη και στο Δήμο Σουφλίου στον Έβρο.

Οι περισσότεροι υποψήφιοι που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία της δεύτερης Κυριακής στην περιφέρεια, κατέβηκαν ως ανεξάρτητοι. Από τους δέκα Δήμους που οι εκλεχθέντες νέοι δήμαρχοι είχαν κομματική στήριξη, οι επτά χρωματίστηκαν πράσινοι και οι τρεις μπλέ.

Αναλυτικότερα υποψήφιοι με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ εκλέχθηκαν στους Δήμους Καβάλας, Παγγαίου, Δράμας, Προσοτσάνης, Αβδήρων, Τοπείρου, και Κομοτηνής, ενώ υποψήφιοι με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας εκλέχθηκαν στους Δήμους Νέστου, Ξάνθης και Αλεξανδρούπολης.

Στο γειτονικό νομό Σερρών

Κυρίως ανεξάρτητοι ήταν οι υποψήφιοι που συμμετείχαν στις εκλογές στους επτά δήμους του γειτονικού νομού Σερρών, μια και σε όλους τους δήμους δεν εξελέγη νέος δήμαρχος με επίσημη κομματική στήριξη.

Όσον αφορά την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στην οποία ανήκει ο νομός Σερρών, οι ψηφοφόροι του γειτονικού νομού στήριξαν σθεναρά την υποψηφιότητα Παναγιώτη Ψωμιάδη, αφού τη δεύτερη Κυριακή συγκέντρωσε ποσοστό 53,89% σε επίπεδο νομού Σερρών, έναντι 46,11% του Μάρκου Μπόλαρη.
(Για μεγέθυνση πατήστε πάνω στον πίνακα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: