Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Αφίσα και για τους Καβαλιώτες κυβερνητικούς βουλευτές

Νέος κύκλος διαμάχης μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε μετά τις αλλεπάλληλες, επιθέσεις κατά βουλευτών του κόμματος. Παράλληλα, ακόμη και στην Καβάλα, αναρτήθηκαν αφίσες που τονίζουν ότι οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος που ψήφισαν το μεσοπρόθεσμο είναι «ανεπιθύμητοι». Με σκληρή ανακοίνωσή του, το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για «απαράδεκτη και αντιδημοκρατική πρακτική, με επικεφαλής ως συνήθως οπαδούς και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με μείγμα και ακροδεξιών στοιχείων».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα κρούσματα επιθέσεων κατά βουλευτών έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα, ενώ το πιο πρόσφατο είναι αυτό εις βάρος του βουλευτή Φθιώτιδας του ΠΑΣΟΚ Νίκου Τσώνη. Ο βουλευτής βρέθηκε αντιμέτωπος με την οργή διαδηλωτών το βράδυ της Παρασκευής στη Λαμία, την ώρα που έβγαινε από κτίριο στην κεντρική πλατεία της πόλης. Το πλήθος προπηλάκισε τον βουλευτή, ο οποίος κυριολεκτικά φυγαδεύτηκε.

Ωστόσο η αφίσα που αναρτήθηκε και την Καβάλα, αφορά τους τρεις κυβερνητικούς βουλευτές, τους οποίους χαρακτηρίζει ως «ανεπιθύμητους» και την υπογράφει η «λαϊκή συνέλευση πλατείας Καπνεργάτη».
«Θα αξιολογηθούμε από τους Έλληνες πολίτες»

Κληθείς να σχολιάσει το θέμα ο υφυπουργός Υγείας Μιχάλης Τιμοσίδης, παρατήρησε πως «η αλήθεια είναι ότι αναγκαστήκαμε να πάρουμε μέτρα σκληρά και δυσάρεστα για τη σωτηρία της χώρας, κάτι ανάλογο που έκαναν και οι κυβερνήσεις της Πορτογαλίας, Ισπανίας, Ιταλίας Βρετανίας και Ιρλανδίας αλλά ακόμη και κυβερνήσεις χωρών της Ευρωζώνης με σαφώς καλύτερους μακροοικονομικούς δείκτες. Τα μέτρα αυτά φυσιολογικά οδηγούν σε αντιδράσεις των πολιτών. Τις κατανοούμε πλήρως, όμως δεν δεχόμαστε σε καμία περίπτωση λεκτικούς και σωματικούς προπηλακισμούς, ανώνυμες και επώνυμες υβριστικές καταγγελτικές αφίσες που προσβάλλουν βάναυσα την προσωπικότητα των εκλεγμένων, από τον λαό, εκπροσώπων κατά συνέπεια τον ίδιο το θεσμό του Κοινοβουλίου. Για το έργο μας, όποιο και να είναι αυτό, θα αξιολογηθούμε από τους Έλληνες πολίτες όταν έρθει η ώρα των εκλογών».

«Υπονομεύονται οι πολίτες»

Από την πλευρά του ο βουλευτής Καβάλας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Παπουτσής σημείωσε πως «τα επεισόδια αυτά υπονομεύουν τους ίδιους τους πολίτες που δοκιμάζονται, αγωνιούν και με ήρεμο τρόπο θέλουν να εκφράσουν την αγωνία τους και την όποια διαμαρτυρία τους. Δίδουν τα περιθώρια και την ασυλία σε άτομα και σε ομάδες που κινούνται εκτός ορίων και κανόνων μιας ευνομούμενης πολιτείας. Η υπογραφή του μεσοπρόθεσμου ήταν ένα βαρύ καθήκον αλλά το πράξαμε. Δεν κρυφτήκαμε, δεν είπαμε «εμείς συμφωνούμε με τους στόχους, αλλά μια άλλη πολιτική είναι εφικτή και καταψηφίζουμε». Το πράξαμε γνωρίζοντας πως στο τέλος της ημέρας δεν θα είχαμε προσωπικό κέρδος. Ξέραμε ότι αν αποδειχθούμε σωστοί -αν, δηλαδή, το πρόγραμμα εφαρμοστεί- κανείς δεν θα μας θυμάται. Αν αποδειχθούμε λάθος -αν, δηλαδή, το πρόγραμμα στραβώσει- κανένας δεν θα μας ξεχάσει. Καθήκον όλων των πολιτικών είναι να περιφρουρήσουν την ομαλή λειτουργία της κοινοβουλευτικής μας δημοκρατίας»,


«Σκοπός ο φόβος»

«Οι ολοένα αυξανόμενες και κλιμακούμενες επιθέσεις εναντίον εκλεγμένων Βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου προέρχονται από «δήθεν» αγανακτισμένους πολίτες που εκμεταλλεύονται τον θυμό και την οργή των πραγματικά αγανακτισμένων πολιτών, και έχουν σκοπό την δημιουργία φόβου στην κοινωνία και πολιτικής αστάθειας στον τόπο», ανέφερε από την πλευρά του ο βουλευτής Καβάλας του ΠΑΣΟΚ Σάββας Εμινίδης, και συμπλήρωσε πως «οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί είναι εύκολο να αναγνωριστούν τόσο εντός όσο και εκτός Βουλής ανάμεσα σε γνωστές μειοψηφίες που μπροστά την δικιά τους προβολή και επιβίωση έχουν μετατραπεί σε κουκουλοφόρους χωρίς κουκούλα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: