Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Για την Kavala Expo 2011

Με φιλοδοξίες και στόχο την υποστήριξη του επιχειρηματικού κόσμου και την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων ανοίγει αύριο βράδυ τις πύλες της η «Kavala Expo 2011», η ετήσια έκθεση του Επιμελητηρίου Καβάλας που θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου.

Η έκθεση αποτελεί μια σύγχρονη αντίληψη επιχειρηματικής προώθησης και προβολής. Ήδη στα χρόνια της διοργάνωσης πάνω από 2000 εκθέτες και 100.000 επισκέπτες επιβεβαιώνουν την αποτελεσματικότητα και την αναπτυξιακή προοπτική της. H Kavala Expo προβάλει τα προϊόντα των επιχειρήσεων ενώ ήδη έχει θέσει τα θεμέλια για την καθιέρωσή της ως Βαλκανική Έκθεση. Φέρνει σε άμεση επαφή και κάτω από την ίδια στέγη τις εταιρείες που προσφέρουν υπηρεσίες και προϊόντα στην αγορά της περιοχής και τις εταιρείες που αναζητούν λύσεις.

H Kavala Expo αποτελεί ένα κοινό σημείο αναφοράς του επιχειρηματικού κόσμου του Νομού Καβάλας, της Ελλάδος και των Βαλκανίων. Η Έκθεση είναι ένα σημαντικό οικονομικό γεγονός που τοποθετεί σε πρώτο πλάνο τους πρωταγωνιστές της επιχειρηματικής ανάπτυξης.

Από το 2008 πραγματοποιείται στο Εκθεσιακό - Συνεδριακό Κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» στη Νέα Καρβάλη, το οποίο διαθέτει ένα στεγασμένο χώρο 4.029 τετραγωνικών μέτρων που πέραν του εκθεσιακού χώρου διαθέτει ένα πλήρες εξοπλισμένο συνεδριακό κέντρο, μεταφραστικούς κόμβους, αίθουσες πολλαπλών χρήσεων καθώς και χώρο για συνεντεύξεις τύπου.

Φέτος το Επιμελητήριο διοργανώνει την Έκθεση με την υποστήριξη του Δήμου Καβάλας και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Τα στοιχεία της Έκθεσης

Η εκθεσιακή επιφάνεια ανέρχεται σε 1632 τ.μ., και ο αριθμός των εκθετών ήταν 112, στη διοργάνωση του 2010, ενώ φέτος οι εκθέτες είναι 170 με τάση αύξησης ακόμη και την τελευταία στιγμή.

Εκθέτριες εταιρείες στην Kavala Expo είναι αυτές που προσφέρουν προϊόντα και υπηρεσίες. Οι τομείς δραστηριότητας των εκθετών είναι: Παροχή Υπηρεσιών, Εμπόριο, Ενδύματα - Υποδήματα, Έπιπλα - Οικιακά Είδη, Τρόφιμα - Ποτά, Μάρμαρα - Πετρώματα, Δομικά Υλικά, Μεταλλικές Κατασκευές, Βιομηχανικά Προϊόντα, Κουφώματα, Τυπογραφεία - Γραφικά, Μηχανήματα - Εξοπλισμός, Διακοσμητικά Είδη, Ξύλινες Κατασκευές, και Άλλα Προϊόντα.

Παράλληλες Εκδηλώσεις: Η Kavala Expo φιλοξενεί φέτος πέντε ζωγράφους με πλούσια και πολυσχιδή πορεία στην τέχνη, που ζουν στην Καβάλα. Μια ποιοτική εκδήλωση που στόχο έχει να ξεναγήσει τους επισκέπτες στους μαγικούς χώρους της τέχνης. Παράλληλα στο πλαίσιο της Έκθεσης την Παρασκευή και το Σάββατο θα πραγματοποιηθούν και οι εργασίες του 1ου Φόρουμ Ελληνοβουλγαρικής διασυνοριακής συνεργασίας. Ακόμη τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η περιφερειακή συνάντηση των Ομοσπονδιών Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Μεταξύ άλλων φέτος στην Έκθεση συμμετέχουν τα υπόλοιπα πέντε Επιμελητήρια της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και το Επιμελητήριο Σερρών. Ωστόσο από τις Σέρρες, εκτός από το περίπτερο του Επιμελητηρίου, άλλες δέκα επιχειρήσεις έχουν δικά τους περίπτερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σημαντική αύξηση στη ζήτηση για περίπτερα στην έκθεση σημειώθηκε μετά την παρουσία του Επιμελητηρίου Καβάλας στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Όσον αφορά τις ξένες συμμετοχές περίπτερα θα υπάρχουν από την Κύπρο, τη Σερβία, τη Βουλγαρία και της Τουρκία. Όσον αφορά την Τουρκία θα υπάρχουν δύο περίπτερα, ενώ στην περίπτωση της Βουλγαρίας εκτός από τα δύο περίπτερα της πρεσβείας θα υπάρχουν και μεμονωμένοι εκθέτες.

Τέλος, την έκθεση θα επισκεφθεί και φέτος η πρόξενος των Ηνωμένων Πολιτειών Κάθριν Κέι, που σηματοδοτεί τη σημασία που έχει αποκτήσει η Έκθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: