Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΚΑΣΤΑΝΟΥ 2011

Οι τελευταίες λεπτομέρειες ρυθμίζονται ώστε να πετύχει και πάλι σε κάθε επίπεδο η διοργάνωση μιας εκδήλωσης – θεσμού για όλη τη βόρεια Ελλάδα, της "Γιορτής του Κάστανου" που διοργανώνεται στο όμορφο καστανοδάσος και στο κέντρο του Παλαιοχωρίου του Δήμου Παγγαίου.
Φέτος, οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Οκτωβρίου, και άφθονα ψητά και βραστά κάστανα και κρασί θα πλαισιώσουν τις διήμερες εκδηλώσεις. Την εκδήλωση διοργανώνουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παλαιοχωρίου με συνδιοργανωτές τον Δήμο Παγγαίου και την Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού και Τουρισμού, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η διήμερη γιορτή θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα του Σαββάτου 29 Οκτωβρίου, στο κέντρο του Παλαιοχωρίου, όπου οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γευθούν αυτόν τον μοναδικό καρπό της φύσης, σε μια εκδήλωση πλαισιωμένη με παραδοσιακή μουσική.

Την Κυριακή 30 Οκτωβρίου το γλέντι θα μεταφερθεί στο Καστανοδάσος του Παλαιοχωρίου από τις 10 το πρωί. Οι επισκέπτες θα έχουν μια μοναδική επαφή με τη φύση, θα γευτούν ψητά και βραστά κάστανα αλλά και ντόπιο κρασί, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια όμορφη μουσικοχορευτική παράσταση από χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Παλαιοχωρίου και της ευρύτερης περιοχής.
Η Γιορτή του Κάστανου πλέον, έχει σπάσει πια τα στενά όρια της περιοχής και έχει ακουστεί σε όλη τη χώρα, κάτι που οφείλεται και στις τηλεοπτικές αναφορές και τα ρεπορτάζ που φιλοξενούνται κάθε χρόνο τόσο στα τοπικά όσο και στα πανελλήνιας εμβέλειας κανάλια.

Είναι κάτι που διαπιστώνει κανείς και από τις χιλιάδες των επισκεπτών που συρρέουν τέτοιες μέρες στο Παλαιοχώρι από κάθε γωνιά της βόρειας Ελλάδας. Άλλωστε πρόκειται για μια περιοχή το διάβα της οποίας αποτελεί μια ξεχωριστή εμπειρία για τους επισκέπτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: