Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Αποκαλυπτικός για τα παιχνίδια της κυβέρνησης ο Σπύρος Τρίψας

Για επικίνδυνα παιχνίδια της κυβέρνησης, όσον αφορά τα κυριαρχικά δικαιώματα και την εξωτερική πολιτική της χώρας, έκανε λόγο ο Σπύρος Τρίψας διευθυντής του περιοδικού «Επίκαιρα», μιλώντας από τη συχνότητα του Studio 7. Ο κ. Τρίψας αναφέρθηκε σε νέες αποκαλύψεις που περιλαμβάνονται στο τεύχος του περιοδικού που κυκλοφορεί αυτές τις μέρες.

Όπως είπε ο κ. Τρίψας, αρχικά το περιοδικό αποκαλύπτει ένα τηλεγράφημα του State Department «που έχει να κάνει πρώτα με την ενεργειακή πολιτική που ακύρωσε ο κ. Παπανδρέου, τι έχασε η Ελλάδα από την ακύρωση του αγωγού South Stream, και την ακύρωση της συμφωνίας Πούτιν - Καραμανλή. Και κατ’ απαίτηση των Αμερικανών τότε στον κ. Παπανδρέου, μια βδομάδα πριν τις εκλογές, έχουμε την έκθεση του υφυπουργού Ενέργειας των ΗΠΑ, ο οποίος λέει ότι αν αφήσουμε να γίνει αυτός ο αγωγός, η Ελλάδα και ειδικά η βόρεια Ελλάδα θα γίνει τόσο ανεξάρτητη ενεργειακά, που εμείς δεν θα έχουμε κανένα λόγο ύπαρξης στην περιοχή, οι δε ζημίες που θα πάθουν οι επενδυτές από τον αγωγό Nabucco και TGI θα είναι τεράστιες. Άρα με κάθε τρόπο θα πρέπει να ακυρωθεί αυτός ο αγωγός».

Έκανε μάλιστα λόγο για «ενεργειακό πραξικόπημα που δημιούργησε η Αμερική για δικά της συμφέροντα, άρα χάθηκε η θέση της Ελλάδος στο γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό τομέα και έχασε τα οικονομικά οφέλη που ενδεχομένως να είχαμε αν γίνονταν αυτοί οι αγωγοί και την επάρκεια σε ενεργειακά αποθέματα, σε φυσικό αέριο και πετρέλαιο».


Για το θέμα των Σκοπίων και τα ελληνοτουρκικά

«Φτάνουμε στο 2009. Πλέον πρωθυπουργός ο κ. Παπανδρέου, συναντάται με τον αναπληρωτή υπουργό εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Στάινμπεργκ, και μέσα από την έκθεση πάλι του Αμερικανού Πρέσβη μεταφέρει όλη τη συζήτηση η οποία έγινε με τον κ. Στάινμπεργκ στις 2 Δεκεμβρίου 2009. Είναι οι πρώτες περίφημες 100 ημέρες. Λέει λοιπόν ο κ. Παπανδρέου στον κ. Στάινμπεργκ ότι «μιλάω με τον Γρουέφσκι, είπαμε να δώσουμε το όνομα Βόρεια Δημοκρατία της Μακεδονίας, να μην πειράξει καθόλου το Σύνταγμα», δηλαδή να χρησιμοποιεί το συνταγματικό της όνομα όπου θέλει, «και δεν θα πειράξουμε, δεν θα ασχοληθούμε και δεν θα βάλουμε καμία διαπραγμάτευση όσον αφορά για την εθνική ταυτότητα και την γλώσσα». Δηλαδή οι Σκοπιανοί αποκτούν με αυτόν τον τρόπο το δικαίωμα να εγείρουν θέμα σλαβομακεδονικής μειονότητας, γλώσσας και ταυτότητας. Τρομερό», παρατήρησε ο κ. Τρίψας και συμπλήρωσε πως «στο ίδιο έγγραφο, ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, αναφέρεται στο θέμα με τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις. Λέει ο κ. Παπανδρέου στον Στάινμπεργκ ότι «μιλάω με τον Ερντογάν», και ζητά τη βοήθειά του για «να σταματήσουν οι υπερπτήσεις σε πολύ μεγάλο βάθος μέσα στην Ελλάδα, δηλαδή να μην φτάνουν στο Λαύριο και στην Καβάλα, γιατί δημιουργούν μια «παράνοια στους Έλληνες» και περιορίζουν την ευελιξία μου να διαπραγματευτώ για άλλα θέματα».».

Για τη Θράκη

«Πάμε σε ένα άλλο πολύ πιο σημαντικό που αφορά τη βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα τη Θράκη. Βγάζουμε ένα άκρως απόρρητο έγγραφο ειδικού χειρισμού της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, το οποίο απευθύνεται στον τότε πρωθυπουργό, στον υπουργό Εσωτερικών κλπ και στην έκθεση αυτή αποδεικνύει το ρόλο του Αμερικανού Προξένου στη Θεσσαλονίκη και πως χειραγωγεί τους μουσουλμάνους στην περιοχή της Θράκης», ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Τρίψας.

Όπως είπε, «το πλέον ανατριχιαστικό είναι ότι, λέει το έγγραφο, το Αμερικανικό Προξενείο εκδήλωσε έντονο ενδιαφέρον για την περίπτωση της κυρίας Χαράς Νικοπούλου «συμβουλεύοντάς» την να μην αναλαμβάνει πρωτοβουλίας για ζητήματα εκπαιδευτικής μειονοτικής πολιτικής. Η Χαρά Νικοπούλου είναι η δασκάλα αυτή που δίδαξε ότι οι Πομάκοι μαθητές δεν είναι Τούρκοι. Είχε βρεθεί στο στόχαστρο του υπουργείου Παιδείας με την κα Διαμαντοπούλου και με την κα Θάλεια Δραγώνα, παρόλο που έκανε παράκληση για να μείνει στην περιοχή εκεί, έφυγε από τη Θράκη», και συμπλήρωσε πως «το άλλο το οποίο έκανε ο κ. Πρόξενος, όπως προκύπτει πάλι από αυτό το έγγραφο, είναι ότι οι Αμερικανοί φαίνεται να επιδιώκουν τον έλεγχο των μουσουλμανικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή προκειμένου στη συνέχεια να τις χρησιμοποιήσουν για να εγείρουν θέματα καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θρησκευτικών ελευθεριών σε βάρος της χώρας μας».

Ανατροπή της κυβέρνησης Καραμανλή

«Το ζήτημα είναι ότι η κυβέρνηση Καραμανλή ανατράπηκε. Αυτό φαίνεται μέσα από τα έγγραφα, ασχέτως αν ήταν τεράστιες οι ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού πάνω σε θέματα εσωτερικής πολιτικής. Αυτό όμως στο οποίο πρέπει να δίνουμε το δίκιο είναι όσον αφορά τα εθνικά θέματα. Τουλάχιστον δεν είχαμε δώσει κανένα ελληνικό κομμάτι και υπερασπιζόμασταν τα σύνορά μας και την εθνική μας εξωτερική πολιτική», παρατήρησε ο κ. Τρίψας.

Όπως συμπλήρωσε, «η κυβέρνηση που έρχεται μετά, βλέπουμε να ακυρώνει τον αγωγό Μπουργκάς Αλεξανδρούπολη, να μιλάνε για το όνομα των Σκοπίων με την ονομασία αυτή και να δίνουμε στους Σκοπιανούς το δικαίωμα να κάνουν ότι θέλουν, και με τους Τούρκους να έχουμε αυτά τα προβλήματα».

Η παραχώρηση της Σούδας

«Αποκαλύπτουμε και ένα ακόμη θέμα, με ημερομηνία 26 Ιουλίου 2011. Μέσα στη Βουλή, στη 1.15 το βράδυ, κατακαλόκαιρο, τρεις βουλευτές επικύρωσαν τη συμφωνία για την παραχώρηση της Σούδας στο ΝΑΤΟ και κατ’ επέκταση και στις ΗΠΑ, που δημιουργούν το λιμάνι της Σούδας της Κρήτης σε ένα φορολογικό παράδεισο, και εκτός αυτού τους παρέχουμε τα πάντα, ενέργεια, φως τηλέφωνα», συνέχισε ο κ. Τρίψας και υπογράμμισε πως «δηλαδή όχι μόνο δεν πληρώνουν ενοίκιο, κάτι που κάνουν και στη Νάπολη και στη Σμύρνη, εδώ τους πληρώνουμε κιόλας. Και προτεραιότητα στο αεροδρόμιο λέει ότι έχουνε τα συμμαχικά αεροσκάφη παρά τα ελληνικά. Από εκεί και πέρα τι να σας πω». Συμπλήρωσε δε πως «τη συμφωνία αυτή είχαν υπογράψει ο κ. Δρούτσας, ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Καστανίδης».

Μάλιστα διευκρίνισε ότι αρχικά «το πρώτο χαρτί της συμφωνίας έλεγε ότι πρέπει η Σούδα να συνεχίσει να αποτελεί Νατοϊκή βάση, δεν έλεγε τι θέλει και τι δεν θέλει η σύμβαση αυτή. Η επικύρωση γίνεται μετά, με όλα αυτά τα οποία ζητάνε και τους παρέχουμε. Δηλαδή την ώρα που κόβουν από τον συνταξιούχο των 300 ευρώ, εμείς δίνουμε καύσιμα, ηλεκτρική ενέργεια, τηλέφωνα».

Η Siemens και η Μέρκελ

Κλείνοντας ο κ. Τρίψας ανέφερε πως «φυσικά ανοίγουμε το φάκελο Siemens. Είναι 1512 σελίδες που ο Χριστοφοράκος τυλίγει όλους τους Έλληνες πολιτικούς. Που η γερμανική δικαιοσύνη τον έχει παραδώσει στην κα Μέρκελ, και η κα Μέρκελ, εκβιαστικά και απειλητικά απέναντι στην κυβέρνηση, έχει καταφέρει να κάνει την Ελλάδα προτεκτοράτο», και συμπλήρωσε πως «αποκαλύπτουμε και τις πιέσεις του κ. Ρέσλερ, που όταν ήρθε στην Ελλάδα, ήταν τόσο ασφυκτικές που μιλώντας με τον κ. Βενιζέλο επί 45 λεπτά, δεν είχε να πει τίποτε άλλο παρά για τη Siemens, ότι πρέπει να μπει πάλι σε όλα τα μεγάλα έργα και σε όλα τα ξεπουλήματα που θέλει να κάνει η ελληνική κυβέρνηση για να αγοράζει η Siemens».

Δεν υπάρχουν σχόλια: