Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Ν. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: "Έπρεπε αυτό το ζήτημα να ξεκαθαρίσει μέσα σε 24 ώρες"

«Μας βάλανε το μαχαίρι στο λαιμό», σχολίασε γύρω από τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Παναγιωτόπουλος, που σημειώνει ότι όσο υπάρχουν καθυστερήσεις σε αυτή τη διαδικασία, τόσο εντείνεται η δυσαρέσκεια κυρίως των πολιτών.

Όπως είπε ο βουλευτής, υπάρχουν «καθυστερήσεις, βήμα σημειωτόν και αυξανόμενη δυσαρέσκεια», λέγοντας πως «και εγώ ενοχλούμαι. Θεωρώ ότι εν πάση περιπτώσει μας παρακολουθούν όλοι, και όσο αυτό τρέχει και δεν καταλήγει κάπου τόσο αυξάνεται και η δυσπιστία».

Μάλιστα κληθείς να σχολιάσει τα όσα συμβαίνουν στη Νέα Δημοκρατία και τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ για τη διακυβέρνηση της χώρας, ο κ. Παναγιωτόπουλος παρατήρησε πως «φτάσαμε σε ένα σημείο να έχουμε μπροστά μας μια δανειακή σύμβαση την οποία αν δεν υπογράψουμε, αυτό θα σήμαινε τη διάλυση της υπόθεσης ευρώ για την Ελλάδα. Μας βάλανε το μαχαίρι στο λαιμό, μετά τους απερίγραπτους χειρισμούς του Γιώργου Παπανδρέου. Εδώ είμαστε τώρα. Επειδή δεν θέλουμε η Ελλάδα να γίνει η νέα Βόρεια Κορέα της Ευρώπης ή η νέα Αλβανία του Ενβέρ Χότζα, δεν υπάρχει καμία άλλη επιλογή παρά να στηριχθεί αυτή η σύμβαση».

Υπογράμμισε ωστόσο πως «από εκεί και πέρα η διαφοροποίηση υπάρχει στη δυνατότητα διαπραγμάτευσης στα συνοδευτικά μέτρα της σύμβασης», λέγοντας ωστόσο πως «δυστυχώς εδώ που φτάσαμε δεν μπορεί κανείς να αποφύγει τις συνέπειες. Έπρεπε αυτό το ζήτημα να καθαρίσει μέσα σε 24 ώρες».

Όπως είπε, «τα υπουργεία δεν δουλεύουν μέχρι να υπάρξει η νέα κυβέρνηση. Όσο καθυστερεί αυτή η υπόθεση τόσο αυξάνεται η δυσαρέσκεια του κόσμου».

Σχετικά με την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Παπανγιωτόπουλος σημείωσε ότι περιλαμβάνει «χαλάρωση φορολογικών συντελεστών, γρηγορότεροι ρυθμοί στις αποκρατικοποιήσεις, στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Όλα αυτά είναι μια αλλαγή πολιτικής, δεν θα πάει μονόπατα με περικοπές μισθών και συντάξεων».

Τέλος, σχολιάζοντας τα όσα ακούγονται το τελευταίο διάστημα για το ψηφοδέλτιο του κόμματος στην Καβάλα, είπε πως «θα συμβούλευα όσους αρθρώνουν πολιτικό λόγο, αν θέλουν να μιλήσουν δημόσια, έχουν πολλά θέματα να αναφερθούν. Άλλα πράγματα τον καίνε τον κόσμο. Δεν ενδιαφέρεται για τα ψηφοδέλτια. Ας μιλήσουν γι’ αυτά τα θέματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: