Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Π. ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ: Με "πριγκιπική λογική" η κοκορομαχία

Την ανεξάρτητη πολιτική πρωτοβουλία που θέλει να συσπειρώσει όλες τις αντιμνημονιακές δυνάμεις εξήγγειλε ο ανεξάρτητος βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής. Μιλώντας από τη συχνότητα του Studio 7, ο κ. Κουρουμπλής έκανε λόγο για «κοκορομαχίες» και για «πριγκιπική λογική» μεταξύ του Γιώργου Παπανδρέου και του Αντώνη Σαμαρά.

Όπως είπε ο ανεξάρτητος βουλευτής, «η κοκορομαχία που είχα πει πριν πάνε και οι δύο στις Βρυξέλες, ο ένας στη σύνοδο κορυφής και ο άλλος στη σύνοδο του λαϊκού κόμματος. Είπα, αντί να φέρουν το θέμα είτε ο ένας αλλά και ο άλλος, στη Βουλή και να συζητήσουμε ποιοι είναι οι όροι, να συζητήσουμε, να διεκδικήσουμε, να ξέρουμε ότι η Ελλάδα προσπάθησε γι αυτά, μαλώνουν».

«Εκείνη η κοκορομαχία, η πριγκιπική λογική τους, γιατί έτσι διαχειρίζονται την τύχη του τόπου, εξακολουθεί μέχρι σήμερα. Και ενώ έχουν δεσμευτεί επί της ουσίας γι’ αυτά που θα μας επιβάλουν, και η συγκυβέρνηση αυτή πλέον, γίνεται για να επιβάλει με τον πιο ανώδυνο τρόπο τους όρους αυτής της σύμβασης», παρατήρησε και συμπλήρωσε πως «ο ελληνικός λαός πρέπει να καταλάβει ότι υπάρχουν παραδείγματα συμπεριφοράς άλλων λαών, όπως οι Τούρκοι, είχε το κουράγιο το παλιό προσωπικό να το στείλει στο περιθώριο», τονίζοντας ότι «όταν δύο τρεις οικογένειες επί της ουσίας κυβερνούν αυτόν τον τόπο και αυτό είναι δείγμα παρακμής».

Η πολιτική πρωτοβουλία

«Εμείς, κάποιοι άνθρωποι που ανησυχούμε για όλα αυτά που συμβαίνουν, που προερχόμαστε από το κοινωνικό ΠΑΣΟΚ, που έχουμε καταγράψει την πορεία μας και την πίστη μας στην Ελλάδα που ανήκει στους Έλληνες, στο κοινωνικό κράτος, στην κοινωνική δημοκρατία, ξεκινάμε σήμερα μια πολιτική πρωτοβουλία, μια πολιτική κίνηση, όχι κόμμα. Ο στόχος, η επιδίωξη και το όραμά της είναι να βάλουμε σε ένα τραπέζι όλες τις δυνάμεις τις αντιμνημονιακές στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, να συγκροτήσουμε μια εναλλακτική, πατριωτική, κοινωνική κυβερνητική πρόταση, που να δίνει πλέον μια ελπίδα σε αυτόν τον κόσμο που αποσβολωμένος παρακολουθεί παραζαλισμένος από την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα, δεν ξέρει προς τα πού να πάει. Έχει χαθεί η ελπίδα στην κοινωνία», σημείωσε ο κ. Κουρουμπλής.

Όσον αφορά το αν πάει καλά η πρωτοβουλία και αν θα υπάρξει κάποιο σχήμα στις επικείμενες εκλογές, η απάντηση του κ. Κουρουμπλή ήταν: «Βέβαια, ένα σχήμα ευρύτερο, όχι κόμμα. Ένα σχήμα που θα συμπεριλαμβάνει όσες δυνάμεις συμφωνούμε σε αυτό το μέτωπο, που μπορεί να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, η Δημοκρατική Αριστερά, οι Οικολόγοι, μικρότερες κινήσεις, ανένταχτοι, προσωπικότητες κλπ. Σήμερα (σ.σ. χθες) είναι η ιδρυτική πράξη και από αύριο ξεκινάμε δουλειά», και παρατήρησε ότι σε αυτή την κίνηση συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι «Νίκος Κοτζιάς, Αλέξης Μητρόπουλος, Νότης Μαριάς, Αντώνης Κοτσακάς, κ.α. πνευματικοί άνθρωποι, μεσαία στελέχη».

«Ο τόπος δεν έχει ανάγκη από πεφωτισμένους δεσπότες, έχει ανάγκη από πατριώτες με κουλτούρα συλλογική, διότι θα κάνουμε μια καινοτομία στην προσπάθεια. Δεν είναι μια καινοτομία του Κουρουμπλή για να ικανοποιήσουμε εν μέρει και μία φιλοδοξία κάποιου, είναι μια συλλογική φιλοδοξία ανθρώπων που αγωνιούν γι’ αυτό που σήμερα δεν υπάρχει στην κοινωνία», παρατήρησε και συμπλήρωσε πως «πρόταση μας είναι να πορευτεί η ελληνική κοινωνία και ο λαός σε ένα πλαίσιο αναπτυξιακό με όρους που θα διασφαλίζουν την αξιοπρέπεια της χώρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: