Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Γ. ΦΛΩΡΙΔΗΣ: Το σύστημα ήθελε λύση στα μέτρα του

Για αίτημα της κοινωνίας μίλησε ο πρώην υπουργός Γιώργος Φλωρίδης, ο οποίος μιλώντας από τη συχνότητα του Studio 7 έκανε λόγο για ένα πολύ θετικό βήμα γι τη χώρα.

«Θεωρώ πολύ θετικό βήμα αυτό που έγινε. Η φυσιογνωμία του κ. Παπαδήμου μπορεί να βοηθήσει πάρα πολύ τη χώρα, να αρχίσει να καλύπτει το χάσμα που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη», ανέφερε ο πρώην υπουργός.

Όπως είπε, «το δεύτερο θετικό είναι ότι μπαίνουμε σε μια περίοδο που τα κόμματα καλούνται να ανιχνεύσουν πόσο χρήσιμο είναι να συνεννοούνται σε σημαντικές στιγμές, όπως αυτή, και από τη συμπεριφορά τους θα κριθεί αν αυτό το εγχείρημα θα έχει οφέλη για την Ελλάδα. Δυστυχώς τα πρώτα σημάδια από τα κόμματα δεν είναι ενθαρρυντικά. Έχω την εντύπωση ότι και τα ίδια είναι μέσα στις συμπληγάδες παλαιών αντιλήψεων αλλά ελπίζω στο τέλος να πρυτανεύσει το συμφέρον της Ελλάδας και να υποχωρήσει το κομματικό συμφέρον».

«Ήταν η κοινωνία που ζητούσε μια συνεννόηση. Οι ενέργειες των δύο αρχηγών και κυρίως του κ. Παπανδρέου με τα δημοψηφίσματα αλλά και του κ. Σαμαρά που είχε κυρήξει ανένδοτο εξόργισαν τους Ευρωπαίους. Το σύστημα, δηλαδή οι δύο ηγεσίες, ήθελε πάλι λύση στα μέτρα τα δικά του. Δεν νομίζω ότι έβαλαν την Ελλάδα πάνω από το κομματικό τους συμφέρον. Όμως η πίεση απ’ έξω οδήγησε στην επιλογή ενός ανθρώπου που μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα στη συγκεκριμένη στιγμή», συμπλήρωσε ο κ. Φλωρίδης.

«Το μεν ΠΑΣΟΚ θα ήθελε πάρα πολύ να μοιραστεί τις ευθύνες του με τη Νέα Δημοκρατία και να τις μεταθέσει όσο γίνεται ή να τις κρύψει, και η ΝΔ θα ήθελε όσο γίνεται να μην αναλάβει καμία ευθύνη και να συνεχίσει με την ίδια ανευθυνότητα να κάνει αντιπολίτευση. Αυτό όπως καταλαβαίνετε τους δημιουργεί μια κρίση. Και αρχίζουν να λένε όλα αυτά τα περίεργα», ανέφερε και κατέληξε πως «υπάρχουν πολιτικοί σε όλα τα κόμματα που πιστεύουν ότι η Ελλάδα πρέπει να λύσει όλα τα θέματα με την Ευρώπη, οπότε υποστηρίζουν ένα τέτοιο εγχείρημα. Απέναντι σε αυτούς υπάρχουν δυνάμεις που βάζουν την διάσωση του συστήματος πάνω από τη διάσωση της χώρας. Το ποια διάθεση και δύναμη θα επικρατήσει θα φανεί στη συνέχεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: