Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Γ. ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ: «Είμαστε υπέρ της σωτηρίας της πατρίδας»

«Είμαστε υπέρ της σωτηρίας της πατρίδας», σχολίασε ο πρώην υπουργός Γιώργος Kαλαντζής σχετικά με τη συμφωνία της Νέας Δημοκρατίας για συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ.

Όπως είπε, «μέχρι την επομένη της 26ης Οκτωβρίου, θυμάστε δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Την 27η Οκτωβρίου η Λαγκάρντ είπε ότι ετοιμάζει την εισήγησή της για την εκταμίευση της 6ης δόσης. Μέχρι την Κυριακή που ο κ. Παπανδρέου τρέλανε τους πάντες με το δημοψήφισμα, δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα με τη δόση και το ευρώ. Η ιστορία θα πρέπει να κρίνει τι έπαθε και τρελάθηκε ο Παπανδρέου;». Παράλληλα, σχετικά με τη στάση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι «την επομένη της συμφωνίας ο Σαμαράς βγήκε και είπε ότι εγώ θα την ψηφίσω τη σύμβαση», μια και όπως είπε η σύμβαση απορρέει από την κατάσταση στην οποία είναι σήμερα η χώρα. «Είμαστε μέλος της Ευρώπης και τιμούμε τις υπογραφές που βάζει η κάθε κυβέρνηση», είπε και ξεκαθάρισε ότι «άλλο όμως είναι η δανειακή σύμβαση και άλλο τα μέτρα».

Σχετικά με τα όσα κυκλοφορούν περί εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας μέσα από τη σύμβαση, ο κ. Καλαντζής είπε ότι «αν υπάρχει θέμα εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας δεν θα το ψηφίσουμε. Θα μπει στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης», και υπογράμμισε ότι εφόσον γίνει κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία και ο ίδιος είναι βουλευτής, και εφόσον δεν τηρηθούν τα όσα είπε ο πρόεδρος του κόμματος για το θέμα ο ίδιος δεν θα το ψηφίσει.

Κλείνοντας ο κ. Καλαντζής αναφέρθηκε και στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για την Καβάλα, εκφράζοντας τη δική του εκτίμηση. Όπως είπε ο ίδιος και ο νυν βουλευτής Νίκος Παναγιωτόπουλος θα περιλαμβάνονται στο ψηφοδέλτιο ενώ θα είναι «ηθικά απαράδεκτο» να μην συμπεριληφθεί ο Κώστας Αντωνιάδης, που έδωσε τη μάχη σε μια δύσκολη στιγμή για το κόμμα. Τόνισε ότι σίγουρα θα περιλαμβάνονται δύο γυναίκες, οπότε εφόσον η μια από τις δύο δεν είναι από τη Θάσο, τότε η έκτη θέση θα πάει σε υποψήφιο από το νησί. Μάλιστα αναφερόμενος στον Θόδωρο Καλλιοντζή παρατήρησε ότι «είναι μέσα σε αυτούς που έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν». Παρατήρησε ωστόσο ότι «σε κανέναν δεν είπε ο Σαμαράς ότι θα είναι υποψήφιος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: