Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

ΑΠ. ΑΓΕΛΑΡΑΚΗΣ: "Αν θέλουν υποψηφίους από το κίνημα ας πάνε να τους βρουν από το open gov"

Την έντονη δυσαρέσκειά του σχετικά με τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο ΠΑΣΟΚ εξέφρασε, σε έντονο ύφος ο υποψήφιος βουλευτής του κόμματος στις εκλογές του 2009 Απόστολος Αγελαράκης, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως δεν τον ενδιαφέρει η εκ νέου υποψηφιότητά του στις επικείμενες εκλογές.

Σε σχετική ερώτηση για το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του ο κ. Αγελαράκης σημείωσε πως «η απάντηση είναι δεδομένη. Είναι δεδομένο ότι δεν με ενδιαφέρει. Εξακολουθώ, παραμένω ενεργός πολίτης, για τα δρώμενα, την καθημερινότητα αλλά δεν νομίζω ότι πρέπει να εκδηλώσω το ενδιαφέρον μου εμπλεκόμενος σε μια διαδικασία η οποία εξαρχής a priori θεωρώ ότι είναι θνησιγενής και δεν έχει κανένα περιθώριο επιτυχίας».

Σχετικά με τη «σχέση» του ιδίου με το ΠΑΣΟΚ, είπε πως «πρέπει να σας εκδηλώσω την έντονη δυσαρέσκειά μου σχετικά με τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα. Θεωρώ ότι υπάρχουν σοβαρότατες ευθύνες. Δεν έχω μιλήσει δημόσια ποτέ για το ζήτημα αυτό, αλλά είμαι έντονα δυσαρεστημένος. Δεν ξέρω που θα οδηγήσει αυτό, αλλά αν δεν οδηγήσει σε κάποιες δραστικές ραγδαίες αλλαγές, οι οποίες θα οδηγήσουν ίσως και σε μια διαφορετική πολιτική τότε σίγουρα δεν έχει νόημα να λέμε ότι είμαστε ΠΑΣΟΚ, ή μάλλον εμείς είμαστε ΠΑΣΟΚ, κάποιοι άλλοι πιθανότατα δεν είναι...».

Μάλιστα σε έντονο ύφος παρατήρησε πως «αν θέλουν υποψηφίους από το κίνημα ας πάνε να τους βρουν από το open gov που δούλεψε με αντικειμενικότητα, αμεροληψία και γενικά ήταν ένας πάρα πολύ επιτυχημένος θεσμός. Ορισμένοι δεν έκαναν για κάποια πράγματα. Κάνουν για υποψήφιοι; Ξέρετε δεν μπορούμε να έχουμε πολιτικές αλα κάρτ, και συμπεριφορές αλα κάρτ. Ας πάνε λοιπόν στο open gov και εγώ σας διαβεβαιώνω από τώρα ότι πρόθυμοι υπάρχουν πάντοτε και θα βρεθούν και αυτή τη φορά για να είναι υποψήφιοι. Μην ανησυχείτε, η τρέλα δεν πάει στα βουνά πάει στους ανθρώπους».

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση αν σκέφτεται να στραφεί σε κάποιον άλλο πολιτικό σχηματισμό, είπε λακωνικά πως «η ζωή κρύβει εκπλήξεις. Στην πολιτική ισχύει η ρήση του Ηράκλειτου «τα πάντα ρει», οπότε τίποτα δεν αποκλείεται».

Δεν υπάρχουν σχόλια: