Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Προσπαθούν να ρίξουν τους τόνους στην τοπική ΝΔ

Προσπαθούν να «ρίξουν» τους τόνους στην τοπική Νέα Δημοκρατία μετά τον θόρυβο που προκάλεσε η κατάθεση σχετικής αίτησης ενδιαφέροντος από τον πρώην αντινομάρχη Γιάννη Πασχαλίδη στα κεντρικά του κόμματος και όχι στη ΝΟΔΕ Καβάλας, την οποία καυτηρίασαν τόσο στελέχη όσο και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Καβάλας Κώστας Ευθυμιάδης.

Ωστόσο ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ ουσιαστικά ανακάλεσε στην τάξη στελέχη του κόμματος, τονίζοντας ότι πρέπει να προσέχουν αυτά που δηλώνουν, αφήνοντας αιχμές για τη δήλωση της υποψήφιας βουλευτή του ψηφοδελτίου στις εκλογές του 2009 Μαρίνας Φιλιππίδου, η οποία είχε αναφέρει ότι το φθινόπωρο, και ενώ ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είχε ανακοινώσει τα περί δημοψηφίσματος, φέρνοντας πολύ κοντά της εκλογές, είχε δεχθεί τηλεφώνημα από τα κεντρικά του κόμματος για το αν θα δεχόταν να είναι και πάλι υποψήφια.

Από την άλλη πλευρά εκτός από τον κ. Πασχαλίδη, στα κεντρικά του κόμματος έκανε γνωστή την παρουσία του και ο πρόεδρος του Παραρτήματος Ανατολικής Μακεδονίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και δημοτικός σύμβουλος Καβάλας Ντίνος Κλειτσιώτης, ο οποίος δήλωσε ότι απέστειλε βιογραφικό του στα κεντρικά του κόμματος, όταν του ζητήθηκε, αφού προηγουμένως γνωστοποίησε την πρόθεσή του να εκδηλώσει ενδιαφέρον για μια θέση στο ψηφοδέλτιο.

Όπως τόνισε χθες σε δηλώσεις της η κα Φιλιππίδου, αναφερόμενη στις προηγούμενες δηλώσεις της, «δεν είπε ποια ήταν η στιχομυθία μας. Με ρώτησε αν ενδιαφέρομαι, αυτό. Από εκεί και πέρα πιστεύω ότι και εγώ μπορεί να παρασύρθηκα».

Σχετικά με την στάση του κ. Ευθυμιάδη παρατήρησε ότι «είναι πρόεδρος της ΝΟΔΕ και όταν πάρει την εντολή θα ανοίξει τη διαδικασία. Τυπικά η διαδικασία θα ανοίξει. Τώρα αν έχουν ήδη προαποφασιστεί κάποια ονόματα γι’ αυτό δεν ευθύνεται ο κ. Ευθυμιάδης», ενώ σχετικά με την περίπτωση του κ. Πασχαλίδη σημείωσε ότι η αίτησή του «κανονικά θα έπρεπε να κατατεθεί στη ΝΟΔΕ, αλλά από την άλλη η κεντρική διοίκηση γιατί την παρέλαβε;».

Σχολιάζοντας το θέμα ο κ. Κλειτσιώτης τόνισε πως «αυτή η διαδικασία δεν άρχισε καν και όποιος λέει το αντίθετο ψεύδεται. Ακόμη δεν ξέρουμε πότε θα αρχίσει».

Όσον αφορά τη δική του υπόθεση ενδιαφέροντος σημείωσε πως «την επιθυμία μου και εδώ προφορικά στη ΝΟΔΕ και στα κεντρικά. Τίποτα παραπάνω. Ένα βιογραφικό έχω στείλει. Από εκεί και πέρα αιτήσεις και τέτοια όχι». Παραδέχθηκε ωστόσο πως το βιογραφικό ζητήθηκε από τα κεντρικά του κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: