Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Οι τριγμοί στην τοπική ΝΔ

Εσωκομματικούς τριγμούς προκάλεσε η κίνηση του πρώην αντινομάρχη Γιάννη Πασχαλίδη να καταθέσει αίτηση στα κεντρικά του κόμματος, εκδηλώνοντας έτσι το ενδιαφέρον του να κριθεί για μια θέση στο ψηφοδέλτιο του κόμματος.

Με επιστολή του στην «Ε» ο πρόεδρος της Δημοτικής Οργάνωσης Δημοτικής Ενότητας Ελευθερών Δήμου Παγγαίου της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Πριονίδης ανέφερε πως «εξεπλάγην» διαβάζοντας το ρεπορτάζ «σχετικά με την υποψηφιότητα του κου Πασχαλίδη και τα όσα αναφέρει ο ίδιος, και θεώρησα σκόπιμο να παρέμβω, λέγοντας τα εξής: θα προσπαθήσω να ερμηνεύσω την κίνηση του κυρίου Πασχαλίδη να καταθέσει την υποψηφιότητά του για βουλευτής απευθείας στο κεντρικό κομματικό μηχανισμό στην Αθήνα κατά παρατυπία του κανονισμού και όχι καταθέτοντας αυτήν στην ΝΟΔΕ Καβάλας όπως προβλέπεται».

«Η πρώτη σκέψη που μπορεί να περάσει από το μυαλό κάποιου, είναι, πως ήθελε να κρατήσει κρυφή την υποψηφιότητά του από τους συμπολίτες του. Άστοχο όμως, διότι υποψήφιος χωρίς να το ξέρουν οι συμπολίτες σου για να σε στηρίξουν δεν φέρνει το επιθυμητό αποτέλεσμα στον ίδιο τον υποψήφιο», ανέφερε.

«Η δεύτερη σκέψη είναι ότι φοβήθηκε πως το αρμόδιο κομματικό όργανο δεν θα προωθούσε την σχετική αίτηση, άρα ήθελε να το παρακάμψει. Σε αυτή την σκέψη όμως τίθενται τα μεγάλα ερωτήματα: 1) Πως υποψήφιος βουλευτής που δεν μπορεί να διαχειριστεί πιθανή αντιδεοντολογική συμπεριφορά 3-5 ανθρώπων, θα μπορέσει να διαχειριστεί αιτήματα των συμπολιτών του στα αδηφάγα συμφέροντα τρίτων;, 2) Πως θα καταφέρει να συνεργαστεί με τους ανθρώπους της οργάνωσης μετά την εκλογή του;, 3) Τι θα μπορούσαν να περιμένουν οι πολίτες από τον κ. Πασχαλίδη, όταν απαξιώνει τους δικούς του ανθρώπους μέσα στον κομματικό μηχανισμό που και ο ίδιος είναι μέλος και τις αρχές του οποίου πρεσβεύει;, 4)Γιατί ξεκινά φυγομαχώντας επιλέγοντας την εύκολη λύση κατάθεσης της υποψηφιότητάς του στην Αθήνα, μεταβιβάζοντας και την ευθύνη σε αυτούς; Κλείνοντας, ο κύριος Πασχαλίδης αν και δραστηριοποιείται αρκετά χρόνια στην πολιτική σαν σύμβουλος τρίτων, μάλλον δεν έχει μάθει τα βασικά και ίσως ο ίδιος να χρειάζεται τελικά σύμβουλο. Θα προτείνω λοιπόν στον κ. Πασχαλίδη, αν πραγματικά επιθυμεί να βοηθήσει την κοινωνία μέσα από το βουλευτικό αξίωμα, να προσλάβει έναν καλό…(σύμβουλο)», καταλήγει στην επιστολή του ο κ. Πριονίδης.

Κ. Ευθυμιάδης: «Το θέμα αφορά την κεντρική διοίκηση»

Σχολιάζοντας το θέμα ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Καβάλας Κώστας Ευθυμιάδης ανέφερε πως «από το άρθρο 21 του Καταστατικού της Νέας Δημοκρατίας προβλέπεται ότι ο υποψήφιος για τη σύνθεση του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας οφείλει να καταθέσει στη ΝΟΔΕ έγγραφη αίτηση με 50 υπογραφές από μέλη της Νέας Δημοκρατίας, και εμείς εν συνεχεία διαβιβάζουμε την αίτηση αυτή στο πολιτικό συμβούλιο που με βάση τις οργανωμένες ομάδες που λειτουργούν δίπλα στον πρόεδρο προχωρεί μέχρι την αξιολόγηση και την τελική γνωμάτευση για το ψηφοδέλτιο».

Όπως είπε, «με βάση την καταστατική ρύθμιση αν υπάρχει κάτι αντικανονικό, και υπάρχει προφανώς, αυτό αφορά την κεντρική διοίκηση, που ήταν ο απευθείας αποδέκτης αυτής της επιστολής. Επομένως για κάθε είδους δεοντολογική παρέμβαση, αυτή τη στιγμή αυτομάτως και χωρίς καμία ανάγκη να παρέμβουμε εμείς η κεντρική διοίκηση είναι αρμόδια. Πράγματι η κεντρική διοίκηση έχει τη δυνατότητα αυτομάτως, αμέσως, να παρέμβει για να ανακαλέσει και τα στελέχη στην τάξη τους και να βάλει αυτή την περίπτωση στο σωστό δρόμο».

«Ο κ. Πριονίδης με ενημέρωσε χθες, δεν περίμενα ότι θα εκδώσει δελτίου Τύπου. Νομίζω ότι ασκεί ένα δικαίωμα που του δίνει ο κανονισμός και η θέση του στον κομματικό μηχανισμό. Από τη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε νομίζω ότι το πράγμα ξεφεύγει από τη στενή ερμηνεία και ουσιαστικά η καταγγελία του κ. Πριονίδη θέτει το θέμα και σε αυτή τη βάση. Ο κ. Πριονίδης επισημαίνει ένα πρόβλημα για το οποίο η κεντρική διοίκηση πρέπει να επιληφθεί. Εμείς ως ΝΟΔΕ έχουμε μιλήσει γι αυτά τα πράγματα εγκαίρως στην κεντρική διοίκηση και έχουμε πει την άποψή μας», παρατήρησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: