Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Πολλοί οι "μνηστήρες" στη Νέα Δημοκρατία

Ακόμη περισσότεροι ενδιαφερόμενοι για μια θέση στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας εμφανίζονται, όσο η διαφορά μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και των άλλων κομμάτων παραμένει, ενώ το ΠΑΣΟΚ έχει κατρακυλήσει στην πέμπτη θέση. Το ενδιαφέρον να συμπεριληφθούν στο ψηφοδέλτιο του κόμματος έρχεται από πολλά στελέχη, παλαιότερα αλλά και νέα, ενώ κάποια επιμένουν ότι αφού στήριξαν το κόμμα και ήταν υποψήφιοι στις δύσκολες εκλογές του 2009, τώρα δικαιούνται μια ακόμη υποψηφιότητα.

Ωστόσο, σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος ο μόνος σίγουρος για μια από τις έξι θέσεις του ψηφοδελτίου είναι ο νυν βουλευτής Νίκος Παναγιωτόπουλος. Μια ακόμη από τις θέσεις, όπως ο ίδιος υπογραμμίζει σε κάθε ευκαιρία, θα καταλάβει και ο πρώην υπουργός Γιώργος Καλαντζής.

Από εκεί και πέρα, η μάχη για μια θέση στο ψηφοδέλτιο φαίνεται να είναι ενδιαφέρουσα, αφού ήδη ο πρώην αντινομάρχης Γιάννης Πασχαλίδης έχει καταθέσει σχετική αίτηση στα κεντρικά.

Το ενδιαφέρον του εκδηλώνει σε κάθε περίπτωση και ο πρώην νομάρχης Θόδωρος Καλλιοντζής, που τα τελευταία χρόνια δεν έκρυψε το ενδιαφέρον του να είναι υποψήφιος βουλευτής, και μάλιστα τις τελευταίες μέρες έχει «πυκνώσει» τις επισκέψεις στα κεντρικά του κόμματος στην Αθήνα.

Ιδιαίτερα κινητική εμφανίζεται και η Ειρήνη Κουρτίδου, που μάλιστα φημολογείται ότι έχει κάνει αρκετές επαφές με το κόμμα. Από εκεί και πέρα ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει και η υποψήφια βουλευτής στις εκλογές του 2009 Μαρίνα Φιλιππίδου, ενώ κλειστά κρατά τα χαρτιά της η Ντίνα Νικολαϊδου. Και οι δύο δέχθηκαν το φθινόπωρο τηλεφώνημα από το κόμμα προκειμένου να συμμετάσχουν στο ψηφοδέλτιο, εφόσον προέκυπταν πρόωρες εκλογές. Παράλληλα ενδιαφέρον φέρεται να δείχνει και η Βάσω Παπουτσή.

Το γεγονός ότι έθεσε εαυτόν στη διάθεση του κόμματος και ήταν υποψήφιος βουλευτής σε μια περίοδο που η Νέα Δημοκρατία δεν πήγαινε καλά, τονίζει και ο υποψήφιος βουλευτής Κώστας Αντωνιάδης, που για πολλούς θα πρέπει να είναι και πάλι υποψήφιος βουλευτής.

Παράλληλα το ενδιαφέρον τους για μια θέση στο ψηφοδέλτιο έχουν εκδηλώσει τόσο ο πρόεδρος του Παραρτήματος Ανατολικής Μακεδονίας του ΤΕΕ και δημοτικός σύμβουλος Καβάλας Ντίνος Κλειτσιώτης, όσο και ο γιατρός και επίσης δημοτικός σύμβουλος Νίκος Κιοσσές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: