Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Κοσμοσυρροή για τον Αλέξη Τσίπρα και τη Σοφία Σακοράφα

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν οι πολίτες που κατέκλυσαν το αμφιθέατρο του Διοικητηρίου στον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και στην ανεξάρτητη βουλευτή Σοφία Σακοράφα, που το βράδυ της Τρίτης ήταν οι κεντρικοί ομιλητές σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από την νομαρχιακή οργάνωση.

Την εκδήλωση προλόγισε ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας του Συνασπισμού Κώστας Μορφίδης, ο οποίος τόνισε την απώλεια της Αννίκας Θαρροπούλου. Καλωσόρισε τους δύο προσκεκλημένους και αναφέρθηκε στην πολιτική συγκυρία.

Πρώτη πήρε το λόγο η κα Σακοράφα η οποία ανέφερε ότι «ο αγώνας είναι δύσκολος και δεν επιτρέπεται σε κανέναν να είναι στην άκρη». Έκανε λόγο για «δοτή κυβέρνηση Παπαδήμου», η οποία όπως είπε, υπέγραψε «τη θανατική καταδίκη της χώρας και τη φτώχια των Ελλήνων», ενώ τη χαρακτήρισε και ως «κυβέρνηση αντιδημοκρατικής εκτροπής». Αναφέρθηκε στις «ρωγμές» του «κυβερνητικού μορφώματος», που προκαλούνται επειδή δημιουργείται ένας άλλος πόλος που φέρνει στο προσκήνιο δύο άλλες παραμέτρους, όπως ότι «στο γήπεδο πλέον δεν παίζουν μόνοι». Έκανε λόγο για «πολιτική υποκρισία», «φαυλότητα» και «πολιτική μασκαράτα».

Στη συνέχεια τόνισε ότι «η κυβέρνηση δεν ήθελε να διαπραγματευτεί, κάτι που όμως έκανε τελικά ο ίδιος ο λαός». Όπως είπε ο λαός πλέον λέει ότι «ήρθε η ώρα να αποφασίσω εγώ για μένα», «αυτή είναι η αντίληψη του ίδιου του λαού», ανέφερε. Όπως παρατήρησε «είναι τώρα η ώρα μέσα από τις διαδικασίες να θεμελιωθεί μια πρόταση εξόδου από την κρίση». Η κα Σακοράφα τόνισε πολλές φορές την ανάγκη κοινής δράσης που δεν θα πρέπει να αποδυναμώνεται και για συνασπισμό εξουσίας με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Κλείνοντας απηύθυνε κάλεσμα στην κοινωνική βάση του ΠΑΣΟΚ, από όπου προέρχεται και η ίδια, αλλά και στη βάση της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας «πάμε μαζί» αφού όπως ανέφερε «βλέπουμε την κοινωνία να καταστρέφεται».

«Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε»

«Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με κανέναν που ψήφισε παραπλανημένος το ΠΑΣΟΚ ή τη Νέα Δημοκρατία», τόνισε από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας, ανεβαίνοντας στο βήμα, υπογραμμίζοντας ότι η Αριστερά πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να απευθυνθεί πλατιά στην κοινωνία. «Σήμερα δεν μας χωράει αυτή η αίθουσα. Πρέπει πλέον να κάνουμε ανοιχτές συγκεντρώσεις και γι’ αυτό έχουμε βαριά ευθύνη», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Για τη χθεσινή μέρα είπε πως ήταν μια «μέρα εθνικής ντροπής και ταπείνωσης», ενώ παρατήρησε ότι «η κυβέρνηση και οι ηγεσίες των κομμάτων παρέδωσαν τα κλειδιά στους δανειστές, γιατί συνυπέγραψαν τη χρεοκοπία της χώρας».

Έκανε λόγο για «σκιώδη υπερκυβέρνηση της τρόικας», και για μετατροπή του Συντάγματος της Ελληνικής Δημοκρατίας σε σύνταγμα δανειστών και τοκογλυφίας. Σημείωσε ότι η κυβέρνηση «δεν έχει λαϊκή εντολή, δεν έχει νομιμοποίηση».

«Η κυβέρνηση έβαλε τη σφραγίδα του τέλους στη θεσμική ισότητα στην ευρωζώνη», ανέφερε και έκανε λόγο για «το πρώτο προτεκτοράτο της Ευρωζώνης». Τόνισε ότι η πολιτική της κυβέρνησης είναι μια «διατεταγμένη πτήση προς τη χρεοκοπία». Όπως είπε, «αυτοί μας διώχνουν από την Ευρώπη με τις επιλογές τους. Μιλάνε για πολιτική που είναι επιβεβλημένη για να αποφύγουμε όχι την χρεοκοπία αλλά την άτακτη χρεοκοπία». Συμπλήρωσε ότι «οργανώνουν χρεοκοπία που να έχει επιπτώσεις μόνο στους εργαζόμενους και όχι στις τράπεζες».

Επανέλαβε ότι πρόκειται για «μέρα εθνικής ντροπής και ταπείνωσης» για τη χώρα και «ιστορική μέρα» για τους δανειστές που εξασφαλίζονται. Όπως παρατήρησε, «η απόφαση δεσμεύει μόνο τους υπουργούς και τα μέλη της κυβέρνησης και όχι το λαό και την Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: