Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας σε νοσοκομείο Παίδων με AIDS στην Μποτσουάνα

Λίγο πρίν την αναχώρησή του για το Γιοχάνεσμπουργκ και αμέσως μετά την Τελετή Ενθρονίσεως του Σεβασμ. Επισκόπου Μποτσουάνας Γενναδίου, η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β’, επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Princess Marina, στο οποίο νοσηλεύονται παιδιά τα οποία πάσχουν από τον ιό του HIV/Aids.
Τον Πατριάρχη υποδέχθηκαν στην είσοδο του Νοσοκομείου ο Διοικητής γιατρός, γιατροί και νοσηλευτές, κοινωνικοί λειτουργοί, και γονείς των παιδιών. Ο Μακαριώτατος ενημερώθηκε διεξοδικά για την λειτουργία του νοσηλευτηρίου και με τη σειρά του αναφέρθηκε στην μεγάλη εκστρατεία του Πατριαρχείου και του ιδίου προσωπικώς εναντίον της μάστιγας του Aids και του trafficking σε όλη την Αφρική και διεθνώς.

Πληροφόρησε τους γιατρούς για τη συμμετοχή του Πατριαρχείου στα διεθνή forum και στα Ηνωμένα Έθνη, περί της ενημερώσεως και προλήψεως από τις πληγές αυτές. Στη συνέχεια περπάτησε σε όλους τους θαλάμους όπου νοσηλεύονται τα παιδιά, μοίρασε δώρα, έδωσε την ευλογία του και μίλησε συγκινημένος δίνοντας κουράγιο στους γονείς και τα παιδιά. Φεύγοντας διαβεβαίωσε όλους για το συνεχιζόμενο ενδιαφέρον του και την προσπάθεια εφαρμογής ιατρικών προγραμμάτων με την βοήθεια και της γνωστής παιδοχειρουργού – ευρωβουλευτού Κύπρου κας Ελένης Θεοχάρους, η οποία συνόδευε τον Μακαριώτατο, με την συνδρομή του εκπροσώπου του στη χώρα, Επισκόπου κ. Γενναδίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: