Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Προβληματισμός στο ΠΑΣΟΚ

Ιδιαίτερα προβληματισμένα εμφανίζονται πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τις εσωκομματικές εξελίξεις αλλά και τις τάσεις που φαίνονται να διαμορφώνονται στο εσωτερικό του κόμματος, ενόψει του συνεδρίου του κόμματος. Παράλληλα δεν εμφανίζονται διατεθειμένα για δηλώσεις, τονίζοντας έτσι την επιφύλαξη τους για το μέλλον του κόμματος.


Ήδη η «Αριστερή Πρωτοβουλία» του ΠΑΣΟΚ, ζήτησε με ανακοίνωσή της έξοδο από την κυβέρνηση, κάτι που βρίσκει σύμφωνα πολλά στελέχη που δεν ανήκουν σε αυτή. Όπως αναφέρει η «Αριστερή Πρωτοβουλία», «λέξεις, οράματα και επιλογές αποκτούν και σήμερα μια απίστευτη ταύτιση με τις εξελίξεις, κάνοντας αναγκαία και επιτακτική την προσαρμογή και όχι την μετάλλαξή τους», υπογραμμίζοντας ότι η αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ αποτελεί όρο επιβίωσης.

Η «Αριστερή Πρωτοβουλία» του ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι οι αρχές του Κινήματος δεν είναι είδος προς διαπραγμάτευση και επαναλαμβάνει τη θέση της ότι πρέπει να υπάρξει άμεσα «απεγκλωβισμός από τη συντηρητική κυβέρνηση Σαμαρά» και επαναπροσδιορισμός της πολιτικής κατεύθυνσης της παράταξης στη βάση των προοδευτικών και δημοκρατικών της χαρακτηριστικών, που σηματοδότησε η γέννησή του στις 3 Σεπτέμβρη του 1974. Σε αυτό το πλαίσιο, ζητάει «οργανωτική και πολιτική αναγέννηση, χωρίς αποκλεισμούς και κινητοποίηση όλων των δυνάμεών του», καθώς επίσης και «Συνέδριο δημοκρατικό και εκλογή όλων των οργάνων».

«Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να είναι ο κομπάρσος και το βοηθητικό υποστύλωμα των συντηρητικών και αντιλαϊκών λύσεων που προωθούνται σήμερα στο όνομα μιας ακόμη σωτηρίας της χώρας» αναφέρει στην ανακοίνωσή της και υποστηρίζεται ότι «όσοι επιμένουν να εκφράζουν ένα νεφελώδη αλλά οπωσδήποτε «βολικό» για το σύστημα, πολιτικό πλουραλισμό, όπου περίπου όλα επιτρέπονται, υπονομεύουν την ίδια την ύπαρξή του».

Από την άλλη πλευρά, δεν είναι θετικά τα μηνύματα ούτε από τη διαδικασία ανασυγκρότησης του κόμματος, που δεν φαίνεται να συγκινεί τον κόσμο με αποτέλεσμα να παραμένει «εσωτερική υπόθεση» της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο σήμερα, με αφορμή την επέτειο από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρός του Ευάγγελος Βενιζέλος, αναμένεται να παρουσιάσει τη νέα διακήρυξη του κόμματος, αλλά και το νέο του έμβλημα, που θα είναι φυσικά ο ήλιος, αλλά με επτά αντί εννέα ακτίνες που συμβολίζουν και τους τομείς πολιτικής του Κινήματος. Παράλληλα το συνέδριο του κόμματος που αρχικά είχε προγραμματιστεί γι’ αυτές τις μέρες, μετατέθηκε για το Νοέμβριο, χωρίς να αποκλείεται και νέα αναβολή.

Και όλα αυτά με τα δημοσκοπικά ποσοστά του ΠΑΣΟΚ να συνεχίζουν να συρρικνώνονται, ενώ σημαντικά στελέχη του να δηλώνουν αποστασιοποιημένοι ή αποχωρούντες από το ΠΑΣΟΚ και τη γραμμή που ακολουθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: