Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: "Η μεγαλύτερη εφημερίδα της Νέας Υόρκης και γράφει τα ονόματά τους. Και κάνουν ότι δεν ακούνε!"

«Ένας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, που τον είχα γνωρίσει μια χαρά παλικάρι, λεβέντη, μπροστάρη στους αγώνες, να πηγαίνει και να κρύβεται τώρα πίσω από λύσεις μαϊμουδίστικες», σχολίασε σχετικά με τα όσα συμβαίνουν με τον πρόεδρο της Βουλής, ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος.


«Εγώ μέχρι τώρα ήξερα ότι μόνο στο Χρηματιστήριο, οι μετοχές, αναστέλλουν τη διαπραγματευτική τους ισχύ. Δεν ήξερα ότι ισχύει η αναστολή και για κορυφαία δημοκρατικά αξιώματα. Εκείνο που είναι εντυπωσιακό είναι ότι δεν έχουν καταλάβει τίποτα. Για να μιλήσουμε σοβαρά. Δεν έχουν καταλάβει τι γίνεται έξω. Μετράνε τα κεφάλια στις διαδηλώσεις και λένε, «καλά είναι, εντάξει, ακόμα δεν υπάρχει αντίδραση και μπορούμε να χειριζόμαστε τα θέματα όπως εμείς ξέρουμε», λένε. Ο Μείμαράκης, τους πήρε χθες τηλέφωνο όλους και τους ανακοίνωσε ότι μπαίνει σε διαθεσιμότητα, λες και είναι δημόσιος υπάλληλος. Για πόσο καιρό δεν μας λέει», σημείωσε.

Όπως είπε ο κ. Νικολόπουλος, «γι’ αυτό λέω ότι πρέπει να είμαστε πολύ ανήσυχοι. Δεν καταλαβαίνουν σε τι εποχή ζούμε. Νομίζουν ότι ακόμα είμαστε στην εποχή που ο Παπούλιας γίνεται πρόεδρος της Δημοκρατίας, και ας υπάρχει μια κηλίδα που λέει «ρε Παπούλια, εσύ τότε εκείνα τα λεφτά που τα βρήκες και τα έδωσες για τη ροζ βίλα και γιατί συνήργησες σε μια φοροδιαφυγή». Αλλά τότε ήταν το 1989. τώρα δεν είναι το ίδιο. Αυτοί λοιπόν νομίζουν ότι είναι το ίδιο. Νομίζουν ότι ο κόσμος δεν έχει ανέβει στα κεραμίδια, και αντί να ανέβουν οι ίδιοι στα κεραμίδια, να ανέβουμε όλο το πολιτικό σύστημα στα κεραμίδια με αυτές τις προκλήσεις προς το λαό, εκείνο που υποκρύπτεται μέσα από αυτό τον άθλιο χειρισμό, είναι η χρεοκοπία του πολιτικού συστήματος και του δήθεν μοντέλου ανάπτυξης, που ταυτίστηκε απόλυτα με το σύστημα αυτό, και το οποίο υπήρξε τις τελευταίες δεκαετίες το υποκατάστατο της μεγάλης ιδέας, που όμως φάνηκε ότι υπερέβαινε τις δυνατότητές μας, όπως και στη Μικρασιατική καταστροφή. Δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Γράφουν σήμερα στη Νέα Υόρκη, οι μεγαλύτερες εφημερίδες, ότι υπάρχει εδώ στην Αθήνα ένα άλλο μεγάλο θέμα που το ξέρουν οι πολιτικοί αρχηγοί, ότι κάποιοι πετρελαιάδες ζημιώνουν το ελληνικό Δημόσιο ένα δις και γράφει και τα ονόματά τους. Η μεγαλύτερη εφημερίδα της Νέας Υόρκης και γράφει τα ονόματά τους. Και κάνουν ότι δεν ακούνε! Το ίδιο λοιπόν σήμερα, κάνουν ότι δεν ακούνε!».

«Ένας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, που τον είχα γνωρίσει μια χαρά παλικάρι, λεβέντη, μπροστάρη στους αγώνες, να πηγαίνει και να κρύβεται τώρα πίσω από λύσεις μαϊμουδίστικες. Και ξέρετε πολύ καλά ότι δεν θα γίνει έτσι. Σας μένει καμία αμφιβολία ότι στο τέλος θα παραιτηθεί; Μπορεί να σταθεί με 300.000 κόσμο έξω από τη Βουλή να λένε «να καεί, να καεί», και μέσα εμείς να κάνουμε ότι δεν ακούμε; Όταν ακούσανε ότι είναι μόνο μια περίπτωση 10,2 δις ισοδύναμο δηλαδή των μέτρων που καλείται να σηκώσει ο ελληνικός λαός… Δηλαδή δεν θα σοβαρευτούμε καθόλου;», παρατήρησε.

Σχετικά με το ποιος θα τον αντικαταστήσει, ο κ. Νικολόπουλος σημείωσε: «Είναι ο άλλος που απασχόλησε ένα Σαββατοκύριακο όλη την ελληνική κοινωνία. Αυτός που διόρισε τα παιδιά του, την ανιψιά, τα εγγόνια, τον γαμπρό. Λέω τον κ. Τραγάκη. Είναι αντιπρόεδρος. Από το Σύνταγμα δεν προβλέπεται η αναστολή. Και σήμερα λέω σε μια επιστολή μου προς τους νομομαθείς κ. Κουβέλη και κ. Βενιζέλο, να μου πούνε σε μένα που δεν έχω σπουδάσει νομικά, σε ποιο άρθρο του Κανονισμού, ή σε ποιο άρθρο του Συντάγματος στηρίζεται η λύση που δώσανε. Αλλά είναι συγκλονιστικό. Γι’ αυτό σας λέω στο ελληνικό πολίτευμα, κάτω από την επίστρωση της δημοκρατίας, μετά βίας κρύβονται οι πραγματικές δομές ενός φεουδαρχικού και ενός απολυταρχικού χαρακτήρα πολιτεύματος. Με αυτό το μεγάλο έλλειμμα της εσωκομματικής δημοκρατίας, υπάρχει απουσία πρακτικού ελέγχου για όλες τις αποφάσεις. Ρώτησαν κανέναν από τους 300 βουλευτές; Εγώ προσωπικά χάρηκα που πήγε ο Μεϊμαράκης στον πρόεδρο του Αρείου Πάγου. Έχει όμως τρία χρόνια αυτή η υπόθεση που διερευνάται; Αν δηλαδή θέλει άλλα τρία χρόνια για να διαλευκανθεί αυτό το μαύρο χρήμα, η Βουλή των Ελλήνων θα είναι για τρία χρόνια με ένα πρόεδρο που δεν θα ασκεί τα καθήκοντά του;».

Όπως παρατήρησε, «ρωτάει ο κόσμος, «στους πολιτικούς δεν λέει κανένας τα αυτονόητα; Είναι αυτή ντόμπρα στάση αυτή, είναι παλικαρίσια στάση αυτή; Γιατί δείχνεις ότι θέλεις το πλεονέκτημα της ατρωσίας; Γιατί δείχνεις ότι θέλεις την ασπίδα του προέδρου της Βουλής; Αν ήταν οποιοσδήποτε πολίτης τώρα δικαστής και είχε απέναντί του τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, τον τρίτο θεσμικό παράγοντα, και διάβαζε τις αθηναϊκές εφημερίδες, και μάλιστα τη ναυαρχίδα, της δημοκρατικής, λέει, παράταξης, να λέει «κάτω τα χέρια», δεν κάνει λέει, τι θα έκανε; Με τα ιερά τέρατα δεν κάνει λέει να ασχολούμαστε, είναι βλασφημία. Είστε ιερόσυλοι. Πάνε να διαμορφώσουνε μια κουλτούρα στον κόσμο ότι αν τυχόν και παραιτηθεί ο Μεϊμαράκης, θα είναι ασύμμετρες οι απειλές. Δεν καταλαβαίνουν ότι η απειλή είναι ασύμμετρη όσο έτσι διαχειρίζονται τα πράγματα. Εγώ πιστεύω ότι είναι μια ευκαιρία για τον Βαγγέλη να κάνει τη λάσπη χρυσάφι. Να μπει μπροστά. Και αφού αποδείξει πραγματικά, και το εύχομαι, μετά από όσο καιρό χρειαστεί, αλλά χωρίς την ασπίδα του προέδρου της Βουλής, την αθωότητά του, φανταστείτε πως θα γυρίσει πίσω. Με τι καμάρι θα γυρίσει πίσω. Πόσοι δεν θα του πούμε μπράβο; Ενώ σήμερα τι του λέμε; Ρε Βαγγέλη εσύ είσαι ο Βαγγέλης που ξέραμε; Δεν σε αναγνωρίζουμε ρε παιδάκι μου; Τι είναι αυτά; Κρύβεσαι πίσω από το δάχτυλό σου;».

Δεν υπάρχουν σχόλια: