Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: "Ζητάμε πλέον την εμπλοκή του ελληνικού λαού"

«Ζητάμε πλέον την εμπλοκή του ελληνικού λαού. Δεν είναι δυνατόν να αρνούνται την διερεύνηση της υπόθεσης για το πώς εξαθλιώνεται ο ελληνικός λαός», σχολίασε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, κάνοντας λόγο για «κυβέρνηση συγκάλυψης», που εγκληματεί καταστρέφοντας τη χώρα και την κοινωνία. Παράλληλα αναφερόμενος στο θέμα της Ειδικής Οικονομικής Ζώνης στη Θράκη, έκανε λόγο για «κοσοβοποίηση» της Θράκης, αλλοιώνοντας τη συνθήκη της Λωζάνης.


Μιλώντας από τη συχνότητα του Studio 7, ο κ. Καμμένος τόνισε πως «αυτή που κινδυνεύει πρώτα απ’ όλα είναι η ελληνική οικογένεια, διότι όπως φαίνεται οι συνέταιροι της κυβέρνησης μεταξύ τους παίζουν ένα παιχνιδάκι. Δεν έχουν πει στον ελληνικό λαό ποια ισοδύναμα μέτρα είναι αυτά που πρότεινε ο καθένας και απέρριψε η τρόικα. Κανείς δεν ανακοινώνει, κάτι που σημαίνει ότι εδώ πια, δείχνουν ότι διαφωνεί ο ένας με τον άλλο, ότι δήθεν υπάρχει μια δυσαρμονία στην κυβέρνηση, ενώ οι συνέταιροι, οι υπάλληλοι του Τόμσεν που γονατίζουν στις εντολές της τρόικας, είναι απόλυτα συνεννοημένοι και συμφωνούν στα μέτρα και θα τα ψηφίσουν. Βαράνε πιστολιές στον αέρα την ώρα που η ελληνική οικογένεια διαλύεται, η εθνική οικονομία τελειώνει, η ύφεση έχει περάσει το 25% αν κανείς το πάρει και το προσθέσει και θα δούμε ότι τα νούμερα τα οποία θα έρθουν σε λίγο καιρό με παραπάνω ανεργία, με κλείσιμο επιχειρήσεων, με αδυναμία πληρωμής και εισπράξεως των εσόδων θα είναι τέτοια που θα οδηγήσει σε ένα φαύλο κύκλο πολύ χειρότερο, και πάμε σε πλήρη διάλυση του κοινωνικού ιστού της χώρας. Είναι η τρίτη κωλοτούμπα Σαμαρά, όταν έλεγε το φάρμακο σκοτώνει, όταν έλεγε λάθος συνταγή. Τώρα ο χειριστής της λάθους συνταγής, ο φαρμακοποιός του φαρμάκου που σκοτώνει είναι ο κ. Σαμαράς προσωπικά, συνεπικουρούμενος από τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Κουβέλη».

Για το γεγονός ότι τα μέτρα θα έρθουν με ένα και μόνο νομοσχέδιο, παρατήρησε πως «τίποτα δεν είναι συνταγματικό, όπως αντισυνταγματικά είναι και τα μνημόνια Ι και ΙΙ. Όπως λέει ο συνταγματολόγος ο Κασσιμάτης είναι σαν να μην υπογράφτηκαν ποτέ, διότι τα μνημόνια αυτά δεν ήρθαν με την πλειοψηφία των 180 βουλευτών που απαιτεί το Σύνταγμα για την περίπτωση παραίτησης από την ασυλία της χώρας, της εκχώρησης της εθνικής κυριαρχίας. Στα όρια του Συντάγματος κινούνται. Εδώ δεν είδατε για τη Siemens που είχαν βγάλει την τροπολογία και επειδή απειλήθηκε η συνοχή της κυβέρνησης προχώρησαν χωρίς να έχουν την άδεια της Βουλής, στο να χαρίσει ο κ. Σαμαράς 1,9 δις στην κα Μέρκελ, για να πάει γονυπετής με τη συμφωνία που δεν πέρασε από τη Βουλή, για να παρακαλέσει ακόμα μια φορά να του φερθούν ως δήθεν ηγέτη».

Οι βουλευτές έχουν προσωπική ευθύνη

«Ο βουλευτής κατά το Σύνταγμα πρέπει να αποφασίζει και να ψηφίζει κατά συνείδηση. Το να κρύβονται κάποιοι πίσω από την κομματική πειθαρχία και να νομίζουν ότι θα γλιτώσουν κάνουν λάθος. Όποιος τολμήσει να ψηφίσει το μνημόνιο και να παραδώσει την εθνική κυριαρχία της χώρας έχει προσωπική ευθύνη. Όποιος ψηφίσει τα μέτρα που οδηγούν σε οικονομική καταστροφή τη χώρα και την ελληνική οικογένεια έχει προσωπική ευθύνη. Αν βρεθούν κάποια παλικάρια και πούνε όχι, θα είναι εκείνοι που θα σώσουν την αξιοπρέπειά τους για να μπορούν να περπατούν ελεύθερα στον κόσμο. Αλλά βεβαίως ευθύνες έχει και ο ελληνικός λαός. Τους ψήφισε έστω και εκβιαζόμενος, παρότι κάποιοι είπαν την αλήθεια. Εμείς οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ξεκινήσαμε από το μηδέν. Κάναμε ένα κίνημα χωρίς λεφτά που κατάφερε και πήρε στην πρώτη εκλογή 10,5% και στη δεύτερη 7,5%», παρατήρησε ο κ. Καμμένος.

Όπως είπε, «εννοώ το ότι θα πρέπει όλοι να κατανοήσουμε ότι πέραν του να κάνουμε αντίσταση βλέποντας και ακούγοντας εκπομπές τηλεοπτικές ή ραδιοφωνικές και να βγαίνουμε να λέμε τον πόνο μας στη γειτονιά μας, έχουμε την ευθύνη να βγούμε να κάνουμε αντίσταση. Εμείς γι’ αυτό ζητάμε να υπογράψουν οι Έλληνες πολίτες την εξεταστική επιτροπή για το μνημόνιο. Θα ξεκινήσουμε τη συλλογή υπογραφών σε όλη την Ελλάδα».

Θέλουν να χάσουμε την εθνική κυριαρχία

Ο κ. Καμμένος υπογράμμισε παράλληλα πως «η νέα τάξη πραγμάτων προχωρά στην εξαθλίωση για να φέρει το μεγάλο δίλημμα και το ερώτημα, εντός των επομένων μηνών που θα είναι η δήθεν λύση της πολιτικής ενοποίησης της Ευρώπης με παράδοση της εθνικής κυριαρχίας των χωρών, με κατάργηση της έννοιας του έθνους κράτους, και παράλληλα παράδοση του πλούτου της κάθε χώρας υπό τη γερμανική διοίκηση που απαιτεί ο κ. Σόιμπλε. Αυτό σημαίνει ότι τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο που υπάρχουν στην Ελλάδα, ζητάνε να τα εκμεταλλευτούν Γερμανοί υπουργοί Οικονομικών. Εκεί λοιπόν θα έρθει η ώρα να ψηφίσουν και τα κόμματα. Δηλαδή θα πει η ΝΔ, είμαι με την Ευρώπη του Κ. Καραμανλή, την Ευρώπη του έθνους κράτους ή με την Ευρώπη της γερμανικής επικυριαρχίας;».

«Εμείς με τις υπογραφές θέλουμε να δείξουμε ότι ο ελληνικός λαός κινητοποιείται. Είχαμε το κίνημα των αγανακτισμένων στο Σύνταγμα. Εκεί είχαμε την υπόθεση της Marfin. Τέσσερις άνθρωποι και ένα βρέφος στην κοιλιά της μάνας του κάηκαν ζωντανοί, για να αρχίσει να φοβάται ο κόσμος. Είχαμε τους αναρχικούς και τους κουκουλοφόρους που ήταν δίπλα από τα ΜΑΤ και στη συνέχεια έβγαιναν και διέλυαν την ειρηνική διαμαρτυρία του ελληνικού λαού. Γι’ αυτό πιστεύουμε ότι πρέπει να περάσουμε σε άλλες μορφές αντίδρασης. Η συλλογή των υπογραφών είναι μια ειρηνική πράξη που μπορεί να κάνει ο κάθε Έλληνας και η κάθε Ελληνίδα και αυτό να αρχίσει και να γίνει μια μορφή αντίστασης του ελληνικού λαού με διαφορετικά μέτρα από αυτά που έχουν προβλέψει», σχολίασε.

Όπως είπε, «το κράτος έχει υποχρέωση να διασφαλίσει πρώτα την Παιδεία, την Υγεία και την εθνική άμυνα, και αυτά είναι αδιαπραγμάτευτα. Όταν όμως παραιτείσαι της ασυλίας, και βάζεις ταμεία στην οικογένειά σου, στη χώρα σου τον κ. Τόμσεν, τον λογιστάκο του ΔΝΤ, ο οποίος ήρθε εδώ χθες και διέταζε τον κ. Στουρνάρα. Έπρεπε να τον πετάξουν με τις κλωτσιές τον κ. Τόμσεν από το υπουργείο Οικονομικών. Είμαστε κυρίαρχη χώρα. Ναι θα δουλέψουμε, ναι κάναμε εγκλήματα, ναι υπήρχε διαφθορά. Αλλά τη διαφθορά αν θέλει να την αντιμετωπίσει η κα Μέρκελ, ας έρθει με τον Χριστοφοράκο να πει σε ποιους πολιτικούς τα έδινε».

«Το λόμπυ της δραχμής είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του»


Αναφερόμενος στα όσα ακούγονται για «λόμπυ της δραχμής», ο κ. Καμμένος είπε πως «το λόμπυ της δραχμής είναι το λόμπυ που χρησιμοποίησαν προεκλογικά για να εκβιάσουν τους συνταξιούχους και τους μισθωτούς, να τους εξαπατήσουν. Η συμμορία είναι της τρόικας και των δανειστών, που έχουν ως ντόπιους ληστές τους συγκυβερνώντες με πρώτο τον πρωθυπουργό. Και ο ελληνικός λαός, ο κάθε πολίτης το βλέπει στο σπίτι του. Δεν μπορεί κανείς πια να αντιμετωπίσει τη φορολογική επίθεση που γίνεται. Το λόμπυ της δραχμής είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του, και δεν είναι απλώς το λόμπυ της δραχμής, είναι το λόμπυ της παράδοσης της εθνικής κυριαρχίας και της απεμπόλησης των εθνικών δικαίων. Προχθές στη Βουλή, ο υπουργός Εξωτερικών, ο κ. Αβραμόπουλος ανακοίνωσε ουσιαστικά την αποδοχή σύνθετου ονόματος με το όνομα της Μακεδονίας και μάλιστα, ουσιαστικά αναφέρθηκε στη γεωγραφική αναφορά, δηλαδή πάμε για Βόρεια Μακεδονία. Πάνε να πουλήσουν το όνομα της Μακεδονίας. Εγώ κατέθεσα ερώτηση στον πρωθυπουργό και του λέω το 1993 ρίξατε την κυβέρνηση γιατί δεν δεχθήκατε τη σύνθετη ονομασία ακόμα και με γεωγραφικό προσδιορισμό. Ισχύουν οι θέσεις σας; Και η δεύτερη ερώτηση που του έκανα είναι το αν θα το φέρει στη Βουλή. Εδώ λοιπόν με εντολή πάνε να κλείσουν όλα τα θέματα, τα οικονομικά, να διαλύσουν τα εργασιακά δικαιώματα και παράλληλα να κλείσουν και τα εθνικά θέματα. Και έχει να κάνει εκτός της Μακεδονίας και με τη Θράκη. Η Ελλάδα βρίσκεται αυτή τη στιγμή υπό κατοχή. Δέχεται μια επίθεση. Και πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας, ότι αυτό αφορά όλους τους Έλληνες».

Μηχανισμός προπαγάνδας

«Σε όποια χώρα μπαίνει το ΔΝΤ, στήνεται και ένας μηχανισμός προπαγάνδας. Ο μηχανισμός προπαγάνδας λειτούργησε ψυχολογικά προεκλογικά. Άρχισε να λειτουργεί από το πρώτο μνημόνιο. Θυμάστε που έλεγαν ότι αν δεν πάρουμε τη δόση δεν θα έχουμε μισθούς και συντάξεις; Και απέκρυπταν από τον ελληνικό λαό ότι οι μισθοί και οι συντάξεις πληρώνονται από τους φόρους που εισπράττονται από τους Έλληνες πολίτες. Το ίδιο ισχύει και τώρα. Βλέπετε κάθε φορά πριν φτάσει το μνημόνιο κόβουν τα φάρμακα για να απειλήσουν τους συνταξιούχους. Έχουμε λοιπόν μια προσπάθεια η οποία γίνεται προπαγανδιστικά, τώρα η προσπάθεια αυτή κορυφώνεται γιατί πάμε σε τρίτο μνημόνιο και πάμε και σε δεύτερο PSI, σε δεύτερο κούρεμα και οι μηχανισμοί προπαγάνδας δημιουργούν διάφορα ψευτοδιλήμματα μέσα ή έξω από την Ευρώπη, ευρώ ή δραχμή, κλπ.», παρατήρησε ο κ. Καμμένος.

Η γοητεία μιας διαλυμένης χώρας

Όπως είπε ο κ. Καμμένος, «αυτό το έγκλημα άρχισε από τον κ. Παπανδρέου. Ο κ. Παπανδρέου το έστησε. Το θέμα είναι αυτή τη στιγμή τον κ. Παπανδρέου τον προφυλάσσουν. Διότι έπρεπε στον κ. Παπανδρέου αυτή τη στιγμή, και σας το λέω ξεκάθαρα, να του έχει απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα. Αντί να διδάσκει στο Χάρβαρντ το πώς διαλύεις μια χώρα σε δύο χρόνια, και να είναι και βουλευτής του Κοινοβουλίου, να πληρώνεται από το κράτος και να παίρνει και 35.000 ευρώ για να κάνει μια ομιλία ανεβάζοντας στο site και διαφημίζοντας τον εαυτό του, θα έπρεπε να λειτουργήσει η χώρα, και ο κ. Σαμαράς να μην σκεφτεί ότι πρόκειται περί συμμαθητή του, και να τον συλλάβουν πριν διαφύγει από τη χώρα. Όπως και ο κ. Παπακωνσταντίνου ψάχνει, λέει, δουλειά σε πολυεθνικές εταιρίες. Ο κ. Παπακωνσταντίνου έπρεπε να βρίσκεται στον Κορυδαλλό αυτή τη στιγμή».

Σημείωσε μάλιστα πως «όλη αυτή η ομάδα, Παπακωνσταντίνου, Στουρνάρας, Παπαδήμος ήταν τα παιδιά του Σημίτη. Οι άνθρωποι των Γερμανών στην Ελλάδα. Μαζί με αυτούς και ο Παπαντωνίου και όλοι αυτοί οι τύποι. Έχουν και οικόπεδα στη Σύρο και κάνουν μαζί διακοπές. Τους έπεσε η ευκαιρία και αγόρασαν μαζί με έναν Γάλλο έμπορο όπλων μια ολόκληρη περιοχή. εδώ εκτελείται σχέδιο. Βάζουν την Ελλάδα σε μια περιπέτεια. Ψηφίζει ΠΑΣΟΚ ο λαός προκύπτει Σημίτης. Ψηφίζει Νέα Δημοκρατία προκύπτει πάλι Σημίτης. Κάνουν συγκυβέρνηση με τον Παπαδήμο, πάλι Σημίτης. Δεν το καταλαβαίνουμε εδώ μέσα ότι η χώρα παραδίδεται από μια μαφία;».

«H καταγγελία του μνημονίου έγινε κωλοτούμπα του ΣΥΡΙΖΑ»

«Ο κ. Τσίπρας δεν μας τα λέει καλά τώρα τελευταία. Μετά τις εκλογές η καταγγελία του μνημονίου έγινε κωλοτούμπα του ΣΥΡΙΖΑ. Μιλάνε για επαναδιαπραγμάτευση. Ποια επαναδιαπραγμάτευση; Διαπραγματεύεσαι με τους κατακτητές; Δεύτερον, άκουσα με προσοχή την ομιλία του κ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη. Δεν είπε τη λέξη Γερμανία ούτε μια φορά, και τη λέξη Μέρκελ ούτε μια φορά. Και έρχεται τώρα ο κ. Τσίπρας και ουσιαστικά δεν ζητάει εκλογές. Δεν ζητάει εκλογές για να ανατραπεί μια κυβέρνηση που παραδίδει τη χώρα. Εμείς είμαστε συνεπείς. Εμείς δεν πρόκειται ποτέ να πάμε να συνδιαλέγουμε με τις δυνάμεις Κατοχής. Ο κ. Τσίπρας απ’ ότι αντιλαμβάνομαι ετοιμάζει ένα ταξίδι την επόμενη βδομάδα στην Γερμανία και αυτό σημαίνει ότι δυστυχώς και η αξιωματική αντιπολίτευση αρχίζει να αστικοποιείται και να γερμανοποιείται», σχολίασε ο κ. Καμμένος.

Μάλιστα, αναφερόμενος στον κ. Τσίπρα είπε ότι «το ότι θα πάει στη Γερμανία δεν θα πάρει για να φάει λουκάνικα, ούτε θα πάει στη γιορτή της μπύρας. Θα πάει να δει την κυβέρνηση της Γερμανίας η οποία παραβιάζει την Ευρωπαϊκή Συνθήκη και ουσιαστικά φέρεται σαν επικυρίαρχη χώρα της πατρίδας μας. Η κυβέρνηση της Γερμανίας έχει ορίσει υφυπουργό επί των ελληνικών υποθέσεων. Έχει βάλει ανώτατο πολιτικό διοικητή. Με αυτούς δεν συνδιαλέγεσαι, απαιτείς να εφαρμόσουν την ευρωπαϊκή σύμβαση και να αντιμετωπίσουν τη χώρα μας σαν μια ισότιμη χώρα – μέλος της ΕΕ».

Εξεταστική για μνημόνιο

Ο κ. Καμμένος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην προσπάθεια του κόμματος για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο. «Εμείς αυτά που υποσχόμαστε ισχύουν για πάντα. Εμείς πριν από τις εκλογές είχαμε ζητήσει τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο. Θα σας θυμίσω ότι εκείνη την εποχή πριν τις εκλογές, ο κ. πρωθυπουργός έβγαινε στα μπαλκόνια και έλεγε ότι θα κάνουμε μια και μόνη εξεταστική. Αυτό ακριβώς που είχε υποσχεθεί στον ελληνικό λαό και εξαπάτησε τον ελληνικό λαό, το φέραμε στη Βουλή. Κάναμε μια επιστολή, υπογράψαμε 20 βουλευτές από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, κοινοποιήσαμε στους 299 βουλευτές, πλην του κ. Παπανδρέου την επιστολή, και με προσωπικές μου επιστολές και στον κ. Τσίπρα, και στον κ. Σαμαρά, και στον κ. Βενιζέλο, και στον κ. Κουβέλη, και στον κ. Μιχαλολιάκο, ζήτησα να υπογράψουν την εξεταστική επιτροπή και βεβαίως ο κ. Σαμαράς αυτή την οποία είχε υποσχεθεί», παρατήρησε και συμπλήρωσε πως «όμως η συγκυβέρνηση αυτή είναι μια κυβέρνηση συγκάλυψης. Φαίνεται ότι ο κ. Σαμαράς υπεσχέθη στο ΠΑΣΟΚ ότι θα καλύψει το συμμαθητή του τον κ. Παπανδρέου, ότι θα τον απαλλάξει από τις ευθύνες για την απάτη που έκανε σε βάρος του ελληνικού λαού, και αυτό ισχύει και τώρα. Έκανε λοιπόν μια κωλοτούμπα ακόμα. Δεν έχουμε άλλο περιθώριο, για να μαζέψουμε τις 60 υπογραφές που απαιτεί το Σύνταγμα και ο κανονισμός της Βουλής. Εμείς εξαντλήσαμε τα περιθώρια που είχαμε. Πλην του κ. Νικολόπουλου που υπέγραψε και της Χρυσής Αυγής που δήλωσε ότι θα υπογράψει, και η Νέα Δημοκρατία αρνήθηκε, και το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ».

«Ζητάμε πλέον την εμπλοκή του ελληνικού λαού. Δεν είναι δυνατόν να αρνούνται την διερεύνηση της υπόθεσης για το πώς εξαθλιώνεται ο ελληνικός λαός. Ζητάμε λοιπόν με υπογραφές από το σύνολο του ελληνικού λαού να πάμε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας και να απαιτήσουμε να γίνει αυτή η εξεταστική επιτροπή. Να δείξουμε ότι υπάρχει δυσαρμονία μεταξύ της βούλησης του εκλογικού σώματος και της αντιπροσώπευσης που υπάρχει. Μόνο η άμεση δημοκρατία μπορεί να δώσει πλέον λύσεις. Εξάλλου το προβλέπει και το Σύνταγμα. Το άρθρο 120 του Συντάγματος επιβάλει στον πολίτη να διαφυλάξει ο ίδιος το Σύνταγμα. Αν δεν περάσει στον ελληνικό λαό η προσπάθεια για να σταματήσει αυτή η παράδοση της χώρας, δεν υπάρχει άλλη ελπίδα. Το Κοινοβούλιο όπως βλέπετε εξελέγη από τον ελληνικό λαό, τα κόμματα εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό λέγοντας ψέματα, πέρα των υποσχέσεων του κ. Σαμαρά, τα 18 μέτρα, το Ζάππειο Ι, ΙΙ, ΙΙΙ, ΙV κλπ, έχουμε και την προσπάθεια συγκάλυψης με το θέμα των μνημονίων, το πώς φτάσαμε δηλαδή στα μνημόνια», υπογράμμισε.

Όπως είπε, «γι’ αυτό το λόγο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, έχοντας απομονωθεί από μεγάλα μέσα ενημέρωσης, αυτό που ζητάμε πλέον είναι να βγει ο κόσμος στους δρόμους και να υπογράψει. Να δείξουμε οι Έλληνες ότι δεν πρόκειται να δεχθούμε με κανένα τρόπο αυτή την καταπάτηση του Συντάγματος και τη συγκάλυψη από την μεριά της συγκυβέρνησης εκείνων των οποίων διέπραξαν την εσχάτη προδοσία, να παραδώσουν τον δημόσιο και ιδιωτικό πλούτο της χώρας στα χέρια των δανειστών».

Η κοσοβοποίηση της Θράκης


«Πάνε να κάνουν τις περίφημες ΕΟΖ και βλέπετε ότι θα γίνει στη Θράκη. Πού την βρήκε τη Θράκη ο κ. Φούχτελ, δεν κατάλαβα. Η σύζυγος του κ. Άκερμαν έχει ξαναπάει στη Θράκη; Αλλά ετοιμάζονται να κοσοβοποιήσουν τη Θράκη, να δημιουργήσουν μια τέτοια ζώνη, που θα υπάρχουν λαθρομετανάστες εργαζόμενοι με 200 ευρώ, και αφού βάλουν λαθρομετανάστες εργαζόμενους θα αλλοιώσουν ουσιαστικά και τη συνθήκη της Λωζάνης, που προβλέπει ποιοι είναι οι χριστιανικοί και ποιοι οι μουσουλμανικοί πληθυσμοί στη Θράκη. Πάνε λοιπόν να δημιουργήσουν εθνικό θέμα. Πάνε να ακρωτηριάσουν τη Θράκη», υπογράμμισε ο κ. Καμμένος.

Όπως είπε, «εμείς αυτό που έχουμε πει ότι χρειάζεται σαν πρώτη κίνηση είναι η καταγγελία του μνημονίου γιατί τα μνημόνια αυτά είναι αντίθετα και με τις ευρωπαϊκές συνθήκες. Τους διώχνεις αυτόματα. Διότι δεν προβλέπει πουθενά η ευρωπαϊκή συνθήκη ότι θα υπογράψει με ένα τρίτο οργανισμό, που είναι το ΔΝΤ και ότι θα βάζουν πανωτόκια από την ΕΚΤ το 1% του Euribor, δηλαδή του επιτοκίου με το οποίο θα έπρεπε να δανειστούμε, ένα 6% για να τα παίρνει η Deutsche Bank. Δεν προβλέπεται πουθενά. Επιτροπή λογιστικού ελέγχου την άλλη μέρα! Ποιο είναι το πραγματικό χρέος των Ελλήνων. Διότι εδώ βλέπουμε ότι από τα 320 δις πριν το κούρεμα, και αφού κούρεψαν νοσοκομεία, πανεπιστήμια, ασφαλιστικά ταμεία, χωρίς να κουρέψουν τους δανειστές, το χρέος έφτασε τα 384 δις. βάζουν συνεχώς πανωτόκια! Θα φτάσει το χρέος, έτσι όπως πάνε, τα 500 δις το 2015, που δεν μπορούν να τα πληρώσουν ούτε οι επόμενες 15 γενιές. Και θα πουν λοιπόν, αφού τα χρωστάτε αυτά τα λεφτά σας κατάσχουμε τη δημόσια και την ιδιωτική περιουσία».

Για τη «σωτηρία» της πατρίδας

«Μία χώρα, ένα έθνος έχει τρεις πυλώνες αντίστασης. Ο πρώτος πυλώνας είναι η οικονομία της. Ο δεύτερος πυλώνας είναι οι ένοπλες δυνάμεις της. Ο τρίτος πυλώνας είναι η διπλωματία της. Όσον αφορά την οικονομία τη διαλύσανε, όσον αφορά τις ένοπλες δυνάμεις δεν είναι τυχαίο ότι εξαθλιώνουν τους στρατιωτικούς, μειώνουν τους εξοπλισμούς. Αυτή τη στιγμή έχουμε πρόβλημα να αντιμετωπίσουμε εθνική απειλή. Και στη διπλωματία βλέπουμε ότι υποχωρούν σε όλα τα εθνικά θέματα. Ποια είναι η σωτηρία της πατρίδας λοιπόν;», σχολίασε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Όπως είπε, «το μεγαλύτερο όπλο των ενόπλων δυνάμεων είναι το ηθικό τους. Όταν βλέπουμε ότι χθες με ψήφιση στα νέα μέτρα, ο πρόεδρος του ΤΑΥΠΕΔ παίρνει 21 μισθούς ανθυποσμηναγού ιπτάμενου που θα πάει να πολεμήσει στο Αιγαίο, όταν βλέπουμε ότι εξευτελίζουν εντελώς το στρατό, όχι μόνο με τη μείωση των μισθών, αλλά και ότι ο πιλότος που σηκώνεται με το F16 για να προασπίσει τον εναέριο χώρο της χώρας, το κύριο που τον ενδιαφέρει είναι η προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας. Όταν λοιπόν ο στρατιωτικός αυτός προασπίζει την εθνική κυριαρχία της χώρας ρισκάροντας τη ζωή του και την ίδια στιγμή βλέπει μια εξωνημένη κυβέρνηση, η οποία παραδίδει την εθνική κυριαρχία της χώρας χωρίς να πέσει ούτε μια τουφεκιά, αντιλαμβάνεστε ότι το ηθικό των ενόπλων δυνάμεων είναι αυτό το οποίο υποχωρεί, και ένας στρατός χωρίς ηθικό, όσα όπλα κι αν έχει, είναι ένας στρατός που μπορεί να δεχθεί απειλή άμεσα από τον εχθρό».

Σημείωσε μάλιστα: «Ας έρθουν λοιπόν οι δυνάμεις της Ευρώπης, αν μιλάμε για ενιαίο ευρωπαϊκό αμυντικό χώρο, να σηκωθούν αυτοί να αναχαιτίσουν τους Τούρκους όταν παραβιάζουν τον εναέριο χώρο πάνω από το Αγαθονήσι, πάνω από την Ικαρία, πάνω από τη Σάμο».

Ο κ. Καμμένος τόνισε ακόμη πως: «Κατέθεσα χάρτη στη Βουλή, όπου το υπουργείο Έρευνας και Ενέργειας της Τουρκίας έβγαλε οικόπεδα, εντός της ελληνικής ΑΟΖ, νότια του Καστελόριζου και έδωσε στη Shell την έρευνα για πετρέλαια.και την ίδια στιγμή η ελληνική κυβέρνηση – άλλο ένα ψέμα του Σαμαρά και απάτη σε βάρος του ελληνικού λαού – αντί να πάει και να καθορίσει κατευθείαν την ΑΟΖ και να περάσει την de jure αναγνώριση της ΑΟΖ μέσα από τη Βουλή, να «κόψει» σε οικόπεδα και να αρχίσει τις διαπραγματεύσεις, για να μπορέσει να έχει και μια οικονομική αντίσταση, δεν προχωράνε στην αναγνώριση της ΑΟΖ, αρχίζουν να κάνουν δήθεν διαπραγματεύσεις με τις γύρω χώρες, με αποτέλεσμα να έχουμε ουσιαστικά αφήσει την Τουρκία να προελαύνει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: