Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Το έφαγε η μαρμάγκα!

Τελικά προφανώς οι «γκρίνιες» που υπήρχαν από την πλευρά της Δράμας, κατόρθωσαν να κρατήσουν εκτός ημερήσιας διάταξης της επερχόμενης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το θέμα της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Σιδηροδρομική σύνδεση του σιδηροδρομικού δικτύου με τον εμπορικό λιμένα Καβάλας (Νέα Καρβάλη)».


Σημειώνεται ότι το θέμα ήταν πρώτο στην ημερήσια διάταξη της προηγούμενης συνεδρίασης, όμως λόγω των γεγονότων με την Ακαδημία της Αστυνομίας στην Ξάνθη, που είχε σαν αποτέλεσμα το γρήγορο κλείσιμο της συνεδρίασης, αποσύρθηκε ώστε να επανέλθει στην επόμενη συνεδρίαση.

Βέβαια από τότε είχαν εκφραστεί κάποιες «γκρίνιες» από περιφερειακούς συμβούλους του νομού Δράμας, που εξέφραζαν την αντίρρησή τους στην κατασκευή σιδηροδρομικής γραμμής στην Καβάλα, σχολιάζοντας μάλιστα πως η Καβάλα πήρε την Εγνατία και η Δράμα θα έπρεπε να διατηρήσει τη σιδηροδρομική γραμμή.

Οι «γκρίνιες» αυτές όμως φαίνεται ότι τελικά είχαν αποτέλεσμα, γιατί το τακτικό θέμα της προηγούμενης συνεδρίασης που αποσύρθηκε για να επανέλθει στην επόμενη, δηλαδή στη συνεδρίαση της Τετάρτης 3 Οκτωβρίου, τελικά …χάθηκε στο δρόμο, αφού δεν περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη που έδωσε στη δημοσιότητα χθες η Περιφέρεια.

Σημειώνεται ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, συνεδριάζει την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου, στις 5 το απόγευμα στην Κομοτηνή. Πρώτο στην ημερήσια διάταξη είναι ένα άλλο μείζον θέμα για την Περιφέρεια και αφορά τη γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων του έργου «Μεταλλευτικές Εγκαταστάσεις και Εγκαταστάσεις προς παραγωγή χρυσού στο Πέραμα Π.Ε. Έβρου» της εταιρίας «Χρυσωρυχεία Θράκης Α.Ε.».

Τα υπόλοιπα τέσσερα θέματα της ημερήσιας διάταξης έχουν τυπικό χαρακτήρα και αφορούν την εξουσιοδότηση υπαλλήλων, την έγκριση προγραμματικής σύμβασης για τη συνδιοργάνωση της εκδήλωσης με τίτλο «Αγώνες Βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου 2012», θέματα Λαϊκής Αγοράς Έβρου, και γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων του έργου «Μικρός Υδροηλεκτρικός Σταθμός στο ρέμα Μοσδέλη, ισχύος 1.54MW» που προτείνεται να κατασκευασθεί στην περιοχή Σιδηρονέρου, του Δήμου Δράμας.

Για τη Μελέτη της Σιδηροδρομικής Σύνδεσης του νέου λιμανιού της Καβάλας με τους Τοξότες, δεν γίνεται ούτε λόγος…

Δεν υπάρχουν σχόλια: