Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

«Γιορτάζουμε με θλίψη αναπολώντας το κραταιό ΠΑΣΟΚ»

«Γιορτάζουμε με θλίψη αναπολώντας το κραταιό ΠΑΣΟΚ», σχολίασε για τη χθεσινή επέτειο του κόμματος, ο πρώην γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας του ΠΑΣΟΚ Σάββας Κοσμίδης, τονίζοντας την ανάγκη να υπάρξει ένας φορέας που θα μπορεί να προσφέρει πραγματικά στην πατρίδα και στους πολίτες.


Όπως ανέφερε ο κ. Κοσμίδης, «γιορτάζουμε με θλίψη αναπολώντας το κραταιό ΠΑΣΟΚ. Ομολογώ ότι κοντά στις θετικές παρεμβάσεις που είχε για κάποιο διάστημα το ΠΑΣΟΚ, είχε στη συνέχεια και αρνητικές, και για τον τόπο και για τον ελληνικό λαό».

Σχετικά με το αν το ΠΑΣΟΚ έχει να πει κάτι σήμερα, ο κ. Κοσμίδης παρατήρησε: «Νομίζω ότι κανείς δεν λέει κάτι σήμερα, και κατά τη δική μου ταπεινή άποψη αυτός που θα έλεγε κάτι θα έπρεπε να ασχοληθεί με τη συγκρότηση ενός σοβαρού και αξιόπιστου κράτους, ενός κράτους που θα έχει τάξη και νομιμότητα, που θα εγγυάται τη δημοκρατία, που θα εγγυάται το κοινωνικό σύστημα. Αυτός είναι που θα μπορεί να προσφέρει κάτι στην πατρίδα μας, στο σημείο που έχει φτάσει. Μιλώ για ένα κράτος που θα έχει όλους αυτούς τους αναγκαίους μηχανισμούς. Αυτά τα αυτονόητα δεν υπάρχουν σήμερα. Γι’ αυτό επιμένω ότι αυτή θα είναι η θετική συνεισφορά του πολιτικού κόμματος, του αρχηγού ενδεχομένως μιας νέας κίνησης, που θα μπορεί να εγγυηθεί ένα συγκροτημένο κράτος με όλα αυτά τα χαρακτηριστικά».

«Αυτή τη στιγμή δεν βλέπω κανένα κομματικό φορέα που να μπορεί να τα κάνει αυτά. Νομίζω ότι θα προκύψει ως αναγκαιότητα από τις δυσκολίες τις οποίες έχει ο τόπος και τις οποίες περνά ο λαός. Είναι σίγουρο για μένα ότι υπάρχει ένα μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού που θέλει την ύπαρξη και τη συγκρότηση ενός τέτοιου κράτους που στο πλαίσιο της δημοκρατίας, στο πλαίσιο του κοινωνικού κράτους, στο πλαίσιο του κράτους που εγγυάται την ασφάλεια των πολιτών, την ευνομία, την τάξη και όλα αυτά τα χαρακτηριστικά τα αυτονόητα που τα έχουμε ξεχάσει για πολλά χρόνια», παρατήρησε.

Υπογράμμισε δε πως «στην πολιτική πολλά πράγματα μπορεί να αργούν να συμβούν, και να πάρει δεκαετίες, και πολλά πράγματα μπορεί μέσα σε συντομότατο διάστημα να υλοποιηθούν και να γίνουν πραγματικότητα. Κατά συνέπεια δεν ξέρουμε τις εξελίξεις που μπορεί να συμβούν στον τόπο, μέσα από τις δυσκολίες που περνάει ο ελληνικός λαός, και κατά συνέπεια δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το γεγονός ότι και πολύ σύντομα μπορεί να συγκροτηθεί μια τέτοια δύναμη, η οποία μπορεί να πάρει ένα τίτλο σαν κομματικός φορέας και να αποτελείται από δυνάμεις τέτοιες που να εγγυηθούν αυτές τις εξελίξεις, και πάντως αυτές οι δυνάμεις βρίσκονται, κατά την άποψή μου, στο πλαίσιο του λεγόμενου κεντροαεριστερού χώρου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: