Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Η πρώτη εκδήλωση στο πλαίσιο του εορτασμού για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την απελευθέρωση του Παγγαίου

Με τα εγκαίνια της έκθεσης του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα και της έκθεσης χρωμολιθογράφων της συλλογής του Ιστορικού και Λογοτεχνικού Αρχείου Καβάλας (ΙΛΑΚ) που θα φιλοξενούνται μέχρι τις 12 Οκτωβρίου στη Λέσχη Αξιωματικών της Ελευθερούπολης ξεκίνησε και επίσημα, χθες, το δεύτερο και κύριο μέρος των εκδηλώσεων μνήμης για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση του Παγγαίου. Όπως είναι γνωστό, οι εκδηλώσεις που ξεκίνησαν χθες θα διαρκέσουν μέχρι και τις 24 του Οκτώβρη.

Η τελετή των εγκαινίων έγινε στις 11 το πρωί με κάθε επισημότητα παρουσία του Μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσοστόμου. Μετά την καθιερωμένη διαδικασία του κοψίματος της κορδέλας ακολούθησε ξενάγηση στο χώρο, με τους διοργανωτές και ιδιαίτερα τα μέλη της ιστορικής επιτροπής να ενημερώνουν τους παριστάμενους δίνοντας τους ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες για τα όσα παρουσιάζονται στις εκθέσεις.

Στα εγκαίνια έδωσαν το παρών ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αρχέλαος Γρανάς, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Πολιτισμού ΑΜ-Θ Κώστας Παπακοσμάς, ο δήμαρχος Παγγαίου Βασίλης Ξουλόγης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Γιώργος Γερομάρκος και Γιώργος Χριστοδουλίδης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου Γρηγόρης Τιμοσίδης οι αντιδήμαρχοι Παγγαίου Σταμάτης Ματσάγκος, Ηρακλής Φιλινκαρίδης και Μαρία Τσίλογλου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Παγγαίου Σοφία Πακαταρίδου, Κρυστάλλης Τζιτζιός, Βασίλης Σερπετζής και Χρήστος Πριονίδης, εκ μέρους του ΙΛΑΚ ο κ. Νίκος Ρουδομέτωφ, εκπρόσωποι του στρατού και του κλήρου και αρκετοί πολίτες.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, οι εκθέσεις θα λειτουργήσουν μέχρι και τις 12 του μήνα στο χώρο της Λέσχης Αξιωματικών και θα είναι ανοιχτές για το κοινό από τις 10:00 μέχρι τις 12:00 και από τις 18:00 μέχρι τις 20:00. Τα Σαββατοκύριακα από τις 10:00 μέχρι τις 12:00.

Γιάννης ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: