Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: "Σήμερα τα πράγματα είναι χειρότερα απ’ ότι τα περίμενα"

«Έχει συμφωνηθεί από τον Αύγουστο να πάμε μετά το Νοέμβριο, μετά τις εκλογές του Ομπάμα, μπας και πάθει καμία ζημιά ο Ομπάμα. Θέατρο παίζει και κακό θέατρο», είπε για την τρόικα ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού (ΛΑΟΣ) Γιώργος Καρατζαφέρης, τονίζοντας ότι το γεγονός πως ο λαός δεν αντιδρά είναι ανησυχητικό.


Όπως είπε ο κ. Καρατζαφέρης παρατήρησε πως «σήμερα τα πράγματα είναι χειρότερα απ’ ότι τα περίμενα. Θα υποφέρει ο ελληνικός λαός γιατί αυτοί που επελέγησαν δεν μπορούν να διεκπεραιώσουν το αγώγι. Έγιναν κάποιες επιλογές μέσα σε μια παραζάλη… Ας δούμε ποιός είναι ο κ. Σαμαράς. Η πρώτη φορά είναι που τους την έκανε; Επομένως δεν φταίει ο Σαμαράς. Ο Σαμαράς ήταν αυτός που ήταν. Ο λαός ήταν αυτός που πίστεψε ότι άλλαξε ο Σαμαράς. Εγώ είπα μέσα στη Βουλή, άπαξ προδότης πάντα προδότης. Επομένως ο ελληνικός λαός δεν το άκουσε; Τώρα ο λαός θα έχει κάποιες συνέπειες, δυστυχώς».

Σχετικά με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «ο κ. Τσίπρας ξέρει ότι ο χρόνος δουλεύει υπέρ αυτού. Ξέρει ότι δεν έχει πρόγραμμα, ξέρει ότι η ομάδα του είναι ελλειμματική. Επομένως δεν έχει κανένα λόγο να βιάζεται. Αφήνει το πράγμα να σαπίσει και θα έρθει να το πάρει. Θα περάσουμε και την περίοδο του κ. Τσίπρα με πολύ πιο επώδυνες και επικίνδυνες για τον τόπο καταστάσεις και μετά θα αρχίζει να χαράζει. Γι’ αυτό έλεγα και στις εκλογές βγάλτε Τσίπρα και όχι Νέα Δημοκρατία. Γιατί η ΝΔ δεν θα είναι μόνη της και ως εκ τούτου θα είναι ένα πράγμα τρικολόρ, όπως και είναι, αφήστε τον Τσίπρα να κάνει κυβέρνηση με ΔΗΜΑΡ, Καμμένο κλπ να ξεφτιλιστεί μέσα σε τρεις μήνες, να έρθει η Ντόρα από το Δεκέμβριο, μια άλλη μεγάλη συμπαράταξη από το ένα άκρο μέχρι το άλλο άκρο για να σώσει τον τόπο. Ε το γινάτι του κ. Σαμαρά έφερε τα πράγματα εκεί που είναι τώρα. Θα περάσουμε και μια περίοδο Τσίπρα. Φανταστείτε όμως το ενδεχόμενο ο κ. Τσίπρας να κάνει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Ε, από εκεί και πέρα θα κλάψουμε με μαύρο δάκρυ».

Παρατήρησε μάλιστα πως «ο ΛΑΟΣ, είμαστε παρόντες, βεβαίως δεν υπάρχει μέσο ενημέρωσης για να μας προβάλει, γιατί δεν έκανα αυτά που μου είπανε. Τους είπα κύριοι δεν βγαίνει», και συμπλήρωσε πως «όταν πάνε στις Βρυξέλλες, ο Βενιζέλος, ο Σαμαράς, φεύγουν σαν τον καουμπόη, αλλά όταν πάνε εκεί είναι κότες. Τώρα σου λέει αν πάμε όλοι μαζί θα δει ο ένας τον άλλο ότι κιοτεύει, οπότε δεν συμφέρει. Ρε πάμε πάνω τους έλεγα να δει ο καθένας την ομάδα του».

«Δεν δαιμονοποιώ την δραχμή»

Σχετικά με την πρόταση Αλαβάνου για συζήτηση όσον αφορά την επιστροφή στη δραχμή, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ανέφερε πως «δεν είμαι από αυτούς που δαιμονοποιούν τη δραχμή. Θα το βρούμε μπροστά μας. Επομένως γιατί το δαιμονοποιούμε; Για να έχουμε έναν ελληνικό λαό στα κάγκελα; Εγώ θέλω να καθίσουμε κάτω να δούμε ποιά προοπτική θα υπάρχει με το ευρώ και να δούμε και ποιές θα είναι οι συνέπειες με τη δραχμή. Πόσα χρόνια θα μας πάρει να συνέλθουμε με τη δραχμή; Πόσα με το ευρώ; Γιατί δεν καθόμαστε να το συζητήσουμε; Σαφώς μέσα μου εγώ είμαι με το ευρώ, αλλά δεν δαιμονοποιώ και τη δραχμή. Περάσαμε και από τη δραχμή και τέτοια κατάντια δεν την είχαμε. Ας το ζυγίσουμε, ας το μετρήσουμε, ας το δούμε. Μπορεί η δραχμή να προσφέρει μια λύση μετά από τρία χρόνια, τότε ναι, ας πάμε. Αν δώσει λύση σε 25 χρόνια, τότε να μην πάμε γιατί θα χαθούν δύο γενιές».

Η τρόικα και η άλλη πρόταση

Για την Τρόικα, παρατήρησε πως «αυτοί είναι παραμυθάδες, δουλεύουν τον κόσμο. Έχει συμφωνηθεί από τον Αύγουστο να πάμε μετά το Νοέμβριο, μετά τις εκλογές του Ομπάμα, μπας και πάθει καμία ζημιά ο Ομπάμα. Θέατρο παίζει και κακό θέατρο», ενώ συμπλήρωσε πως «η πρόταση υπάρχει. Είναι ένα πακέτο εντελώς διαφορετικό. Η πρόταση πρέπει να είναι ενδογενής, όχι εξωγενής. Είναι προσβλητικό πλέον να περιμένουμε πότε θα μας δώσει κάποιος την επαιτεία για να προχωρήσουμε. Δεν μπορεί να είμαστε επαίτες σε όλη μας τη ζωή. Υπάρχει η πρόταση, απλά δεν έχει το θάρρος ο Σαμαράς να σηκώσει το βάρος αυτής της πρότασης. Και οδηγούμαστε σε μια πλήρη καχεξία και σε μια απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας. Δέκα χρόνια ήταν εκτός πολιτικής και δεν έκανε τίποτα απολύτως. Δεν άνοιξε ένα περίπτερο. Δεν έκανε τίποτα. Αυτό δείχνει οτι δεν μπορεί. Αυτός ο άνθρωπος επελέγη από τον ελληνικό λαό να προχωρήσει χωρίς να έχει εύσημα, χωρίς να έχει τίποτα».

Υπογράμμισε δε σχετικά με την Ντόρα Μπακογιάννη πως «μεγαλύτερη προδοσία από την Μπακογιάννη δεν έχω δει. Εξελέγη βουλευτής και χάθηκε. Πρόδωσε τον κόσμο που την ψήφισε. Όσοι και να ήταν αυτοί, πήγε και βολεύτηκε και εξαφανίστηκε».

Τα μέτρα και οι «παπάρες»

«Πιστεύω ότι υπάρχουν σοβαροί άνθρωποι που θα πούνε «άντε ρε, αι σιχτίρ, δεν πάει άλλο». Δηλαδή όποιος τα ψηφίσει νομίζω ότι θα τα βάλει πρώτα με τη συνείδησή του. Άκουσα τον κ. Ντινόπουλο να λέει ότι δεν είναι δεδομένο ότι θα ψηφιστούν. Και μάλιστα προχώρησε και ένα βήμα πιο κάτω και λέει ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να κάνουμε ότι λένε αυτοί οι παπάρες, εννοώντας τον Τόμσεν και την τρόικα. Δηλαδή ο Τόμσεν και η τρόικα είναι παπάρες; Δηλαδή ο πρωθυπουργός μιλάει με παπάρες;», σχολίασε ο κ. Καρατζαφέρης

«Δεν υπάρχει Τοπική Αυτοδιοίκηση»

«Κατ’ αρχήν δεν υπάρχει Τοπική Αυτοδιοίκηση, μην κοροϊδευόμαστε. Υπάρχουν κάποιοι δήμαρχοι που κρατάνε τον τίτλο. Δεν έχουν τη δυνατότητα να πάρουν ούτε χαρτοπετσέτες. Το δεύτερο είναι ότι δεν παραδόθηκε μόνο η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Έχει παραδοθεί όλο το κράτος. Βλέπετε πόσο τρέμει ο Στουρνάρας τον κ. Πολ Τόμσεν. Βλέπετε οτι ήρθε εδώ η κα Μέρκελ και υπέδειξε ποιός είναι ο πρωθυπουργός της χώρας, ο κ. Ράϊχενμπαχ. Έρχεται ο κ. Τόμσεν και λέει στις ένοπλες δυνάμεις ότι τόσοι θα μπουν στη σχολή. Τα έχουν παραδώσει όλα. Είναι η αθλιότητα σε όλο της το μεγαλείο. Βλέπετε ότι δεν αντιδρά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας που λένε ότι θα κλείσουν αυτά τα στρατόπεδα και θα κάνεις αυτά τα πράγματα. Είναι για κλωτσιές οι άνθρωποι», σχολίασε σχετικά με την πορεία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Όπως είπε, «όταν τα είδα αυτά το Φεβρουάριο και έφυγα, και είπε το σύστημα να ακολουθήσουμε αυτή την πολιτική, γιατί ήθελε να προστατευτεί το κωλοσύστημα που μας κυβερνάει, εγώ ήμουν ο κωλοτούμπας. Χθες που ψέλλιζε κάποια πράγματα ο κ. Κουβέλης ότι δεν μπορεί να ψηφίσει κάποια πράγματα ήταν ο ήρωας. Για να δείτε πως λειτουργεί το σύστημα μέσα σε δύο όμοια πράγματα. Τώρα αν καθυστέρησε 8 μήνες να πάρει χαμπάρι ο κ. Κουβέλης, φταίει ο κ. Κουβέλης, δεν φταίω εγώ. Ούτε εγώ φταίω που τους πήρα χαμπάρι από πολύ νωρίς ότι αυτοί πάνε να καταλύσουν το κράτος».

«Με ανησυχεί σφόδρα το ότι δεν βγήκε ο κόσμος στις διαδηλώσεις»

«Αυτή τη στιγμή ο ελληνικός λαός είπε, μέσα σε παραζάλη, αυτούς. Τώρα διαπιστώνει ότι η επιλογή του δεν βγαίνει. Ο μεν κ. Σαμαράς πέρυσι τέτοια εποχή ήταν στα κάγκελα, ξαφνικά έγινε αλοιφή στις απαιτήσεις της κας Μέρκελ, η οποία δεν έχει κανένα ενδιαφέρον για το πως θα ζήσουμε, αν θα ζήσουμε, αν θα κρυώσουμε. Θέλει αυτά και αυτά. Αυτό σημαίνει οτι οι φτωχοί θα γίνουν φτωχότεροι, και οι ολίγοι, ελάχιστοι πλούσιοι θα γίνουν πλουσιότεροι», σχολίασε ο κ. Καρατζαφέρης και εκτίμησε ότι «βεβαίως, 100% θα έχουμε και άλλου είδους εξελίξεις. Και θα τις έχουμε γιατί ακριβώς δεν έχουμε διαδηλώσεις για να λειτουργούν ως δικλίδα ασφαλείας, πιστεύω ότι αυτή η συσσωρευμένη αγανάκτηση κάποια ημέρα θα πυροδοτηθεί από τους άλλους της παρέας και θα έχουμε αιματοχυσίες».

Όπως είπε, «αυτή τη στιγμή καταργήθηκαν οι ιδεολογίες από το μνημόνιο, και αυτό δείχνει πόσο ρηχές ήταν. Έπαψε να υπάρχει αριστερά και δεξιά. Έχουμε λοιπόν δύο πόλους. Ο ένας πόλος είναι «γιεσεριστής», ότι πει η κα Μέρκελ με μερικές ψιλοκραυγές για να φαίνεται ότι κρατάμε και τα μπόσικα, και από την άλλη είναι οι τρεις άλλοι οι οποίοι πετάνε πέτρες στην τζαμαρίες ανεξαρτήτως τι είναι. Καλό – κακό όλα τα διαλύουμε. Άρα λοιπόν αυτό το πράγμα θα κατέβει στη βάση, και όσο η πείνα αυξάνεται, τόσο αυτό θα διοχετευθεί στη συνείδηση, με συνέπεια κάποια μέρα να γίνει έκρηξη. Με ανησυχεί σφόδρα το ότι δεν βγήκε ο κόσμος στις διαδηλώσεις. Δεν αντιδρά κανείς αλλά περιμένει την ώρα που θα ανάψει το φυτίλι, και δεν ξέρω ποιός θα ανάψει το φυτίλι, αλλά πάντως θα ανάψει».

«Ο Σαμαράς γνωρίζει τα κατατόπια της προδοσίας»

Σε ερώτηση για το αν έχει νόημα να είναι πρωθυπουργός ο κ. Σαμαράς σε καμένη γη, ο κ. Καρατζαφέρης σχολίασε πως «βέβαια. Ο Σαμαράς ήθελε να γραφτεί στην ιστορία ότι έγινε πρωθυπουργός. Εγώ τα βλέπω εντελώς διαφορετικά. Εγώ προτάσσω την πατρίδα και όχι προσωπική μου κομματική ιδιοτέλεια, με συνέπεια να είμαι εκτός κοινοβουλίου. Εκτός κοινοβουλίου ο ίδιος, αλλά εντός πολιτικής πράξης όλες οι ιδέες μου. Όλες».

Για την ψήφιση του πρώτου μνημονίου από την πλευρά του ΛΑΟΣ ανέφερε ότι «εγώ το έκανα για την πατρίδα, δεν το έκανα για την πάρτη μου. Ήξερα ότι θα έχω κόστος, αλλά εκείνη τη στιγμή όπως ήρθαν τα πράγματα έπρεπε να σταθούμε στα ποδάρια μας. Αλλά το είχα συνδυάσει και όλοι το ξεχνούν με εθνική κυβέρνηση. Αλλά τσίναγε ο Σαμαράς τότε και δεν έγινε. Αν είχε γίνει τότε και διαχειριζόμασταν καλά το πρώτο μνημόνιο δεν θα χρειαζόταν το δεύτερο και το τρίτο και θα ήμασταν πολύ καλύτερα. Αλλά είπα άλλη μια φορά «ουδείς σκέφτεται την πατρίδα», και το λέω και το επισημαίνω και το φωνάζω».

Διευκρίνισε δε πως «οι πολιτικοί είναι δύο. Είναι οι πατριώτες, είναι και οι καιροσκόποι. Οι καιροσκόποι τους έχουν σταμπάρει ποιοί είναι. Ε, ο Αμερικανός ήθελε να βγω εγώ εκτός παιχνιδιού. Βρήκαν κάτι παιδάκια, ο Σαμαράς άλλο που δεν ήθελε, και έγινε. Εγώ σας διαβεβαιώνω ότι είμαι πολύ καλά και εκτός κοινοβουλίου, ανασυντάσσω και τις δυνάμεις, κρατάω και την αξιοπρέπειά μου. Άλλοι έχασαν την αξιοπρέπεια, άλλοι έχασαν τη σοβαρότητα, άλλοι έχασαν τον μπούσουλα, άλλοι περίμεναν που τους είχαν τάξει υπουργεία και έμειναν απ’ έξω. Ο Σαμαράς γνωρίζοντας τα κατατόπια της προδοσίας, τους χρησιμοποίησε και τους πέταξε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: