Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Ν. ΜΑΡΙΑΣ:«Η Ευρώπη η ίδια πιέζει την Ελλάδα να μειώσει τη δημοκρατία»

«Σήμερα δυστυχώς η Ευρώπη είναι γερμανική Ευρώπη και Ευρώπη των δανειστών, και αυτή την Ευρώπη δεν τη θέλει κανένας», σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς, λέγοντας πως «η τρόικα βλάπτει σοβαρά τη δημοκρατία».


Όπως είπε, η κυβέρνηση θα έπρεπε να καταλάβει «ότι η Βουλή είναι Βουλή των βουλευτών και όχι της κυβέρνησης. Συμπεριφέρονται με έναν απίθανο τρόπο. Έρχονται και φέρνουν ένα νομοσχέδιο 750 σελίδες. Είναι ανθρωπίνως αδύνατο να το διαβάσεις σε 10 ώρες, όχι να το μελετήσεις, και να καταλάβεις τι έχει μέσα. Έχει απίθανα πράγματα και πιστεύω ότι πάρα πολύς κόσμος δεν τα έχει δει και θα τα ανακαλύψει σιγά σιγά. Υπάρχουν πάρα πολλές παγίδες και αφαιρούνται πάρα πολλά δικαιώματα. Όταν στη νομοθεσία αλλάζεις μια λεξούλα, αυτή η λέξη μπορεί να καταστρέφει κοινωνικές ομάδες. Όταν βλέπεις ένα τεράστιο νομοσχέδιο δεν μπορείς να καταλάβεις τι άλλο κρύβεται. Θα το καταλάβουμε σε λίγο. Αυτό το χάος τώρα πρέπει να το διαχειριστείς».

«Η θέση των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι η εξής: θεωρούμε ότι η Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση πρέπει να βαδίσει με βάση τις αρχές που διατυπώθηκαν την εποχή της ΕΟΚ, που αξιοποίησε ο Κ. Καραμανλής και ο Α. Παπανδρέου. Δηλαδή ο βασικός πυρήνας είναι η κοινοτική αλληλεγγύη και η διατήρηση της εθνικής κυριαρχίας των κρατών που συμμετέχουν και η διατήρηση της εθνικής τους ταυτότητας. Αυτό σήμερα εκφράζεται με μια θέση υπέρ της Ευρώπης των κρατών εθνών που διατηρούν δικαιώματα εθνικής ανεξαρτησίας πλήρους και διατήρησης της εθνικής τους ταυτότητας. Αυτή η σημερινή ένωση και αυτή η μελλοντική που θέλουν οι Γερμανοί είναι μια Ένωση των δανειστών, δηλαδή τα κράτη από συνέταιροι μετατράπηκαν άλλα σε οφειλέτες και άλλα σε δανειστές και όταν η σχέση μέσα σε ένα συνεταιρισμό, αντί να είναι σχέση συνεταίρων είναι σχέση δανειστή και οφειλέτη αυτόματα αλλοιώνεται όλος ο συνεταιρισμός. Αυτό εξέφρασε ο κ. Καμμένος αντιτιθέμενος στην αντίληψη περί ομοσπονδίας την οποία προωθεί η Γερμανία και κυρίως θέλει μια γερμανική Ευρώπη», παρατήρησε και αναρωτήθηκε: «Ευρωπαϊστής ποιος είναι; Αυτός που θέλει να κάνει ότι λέει η Μέρκελ, ή αυτός που λέει να τηρηθεί το σύμφωνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης;».

«Η Ευρώπη η ίδια πιέζει την Ελλάδα να μειώσει τη δημοκρατία»

Όπως είπε, «σήμερα δυστυχώς η Ευρώπη είναι γερμανική Ευρώπη και Ευρώπη των δανειστών, και αυτή την Ευρώπη δεν τη θέλει κανένας. Όταν λέω κανένας εννοώ κανένας από αυτούς οι οποίοι δεν είναι εξαρτώμενοι. Ακόμη και οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ δεν νομίζω ότι θέλουν μια γερμανική Ευρώπη. Θέλουν μια ισοτιμία στην Ευρώπη, μια λειτουργία που να είναι αλληλέγγυα και να μην θεωρούν ότι εδώ είναι απλά μια αγορά που εδώ θα έρθουν να κάνουν φθηνές διακοπές ή να πουλάνε τα ψυγεία τους κλπ».

«Η Ευρώπη η ίδια πιέζει την Ελλάδα να μειώσει τη δημοκρατία και τα κοινωνικά δικαιώματα. Δεν υπάρχει η σοβαρή διασφάλιση των συνόρων μας, που σήμερα σημαίνει και προστασία από τους λαθρομετανάστες. Και τέλος η Ευρώπη μας πάει σε εξαθλίωση. Αν είναι τέτοια η Ευρώπη, προφανώς έχουμε πολλά προβλήματα και θέλουμε άλλου είδους Ευρώπη. Αυτό το θέλει όλος ο κόσμος και προφανώς θα πάμε σε άλλη ισορροπία», παρατήρησε και συμπλήρωσε πως «ο κ. Καμμένος είπε ότι σήμερα στις ΗΠΑ εξελέγη ο Ομπάμα. Ποια είναι η θέση του Ομπάμα; Είναι διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους. Οι ΑΝΕΛ είχαν σαν θέση τη διαγραφή του χρέους. Αυτή η θέση τώρα έχει μια τοποθέτηση αντίστοιχη από τον πρόεδρο των ΗΠΑ και το ΔΝΤ. Η άλλη θέση είναι της Μέρκελ που λέει όχι, μην μειώσετε και μην κάνετε κούρεμα και κάνετε πολιτική λιτότητας και λέει στον κ. Σαμαρά εσύ με ποια θέση ταυτίζεσαι; Ποιόν θα έχεις σύμμαχό σου αύριο; Την Μέρκελ ή τον Ομπάμα, που αντικειμενικά είναι ένας σύμμαχος που είναι στους δανειστές και λέει να κάνω κούρεμα».

Παρατήρησε παράλληλα πως «η δομή της οικονομίας και της κοινωνίας της Γερμανίας είναι μια δομή αυταρχική. Δεν είναι τυχαία που αυτό το κράτος στήνεται με αυταρχικό τρόπο πάντοτε, παράγει αυταρχικές δομές, όπως τον ναζισμό κλπ, και επανέρχεται και κάνει τα ίδια πράγματα και ως προς τον τρόπο λειτουργίας. Δεν μετανιώνει και επειδή είναι κράτος, οι δομές παράγουν όλο αυτό το αποτέλεσμα. Σήμερα εμείς υποτίθεται χρωστάμε 370 δις και ψάχνουμε να βρούμε συμμάχους. Ποιος θα είναι ο σύμμαχός μας; Αυτός που λέει να κουρευτεί το χρέος και να μην πληρώσουμε τίποτα. Δεν θα είναι αυτός που λέει πλήρωσέ τα όλα και διέλυσε το λαό σου. Άρα αντικειμενικά σήμερα η θέση Ομπάμα έχουν πει ότι για να προχωρήσει η Ελλάδα και η Πορτογαλία και οι υπόλοιπες χώρες, πρέπει το χρέος να κουρευτεί, και πρέπει η Γερμανία να πληρώσει τη διαφορά αυτή γιατί έχει οικονομήσει 30-40 χρόνια τώρα από τους υπόλοιπους».

Το «μεγάλο παραμύθι»

«Εδώ ο Στουρνάρας και η παρέα του έπαιξαν ένα μεγάλο παραμύθι απέναντι στους βουλευτές της ΝΔ. όλο το στοιχείο ήταν ο εκβιασμός που παίχτηκε. Έχουν μπει σε ένα μονόδρομο. Νομίζουν ότι κάνοντας αυτά θα αλλάξει η κατάσταση. Τους το είπαμε. Τους είπαμε ότι από την ώρα που θα ψηφίσετε τα μέτρα, γιατί έχει πάνω από 80 νεοεκλεγέντες βουλευτές, πάτε απέναντι. Δεν έχει γέφυρα να γυρίσετε πίσω. Όπως δεν μπόρεσαν να γυρίσουν πίσω οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ», παρατήρησε ο κ. Μαριάς και σχολίασε πως «οι Γερμανοί είπαν ανάλογα με το πόση μεγάλη πλειοψηφία θα βγάλετε, θα πάρετε και λεφτά».

Όπως είπε, «η βασική θέση που διαμορφώθηκε στο ΔΝΤ ήταν για το κούρεμα. Το έχει πει η κα Λαγκάρντ. Αντικειμενικά το ΔΝΤ λέγοντας τα περί βιωσιμότητας του χρέους και μίλησε για το κούρεμα», και συμπλήρωσε πως «ο κ. Στουρνάρας είναι συνέχεια του κ. Σημίτη. Γι’ αυτό είχε πει ο κ. Καμμένος ότι αυτή είναι μια κυβέρνηση Σημίτη ξανά. Όλοι οι άνθρωποι που χειρίζονται τα θέματα είναι άνθρωποι του περιβάλλοντος Σημίτη. Συνεχίζεται η λογική της λιτότητας και της γερμανικής επιρροής».

Δεν υπάρχουν σχόλια: