Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Παρ' ολίγον αντάρτες...


«Η επιστολή αποσκοπούσε στη στήριξη του πρωθυπουργού», δήλωσε με κατηγορηματικό τρόπο ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Ντίνος Κλειτσιώτης, που μαζί με τον έτερο βουλευτή Καβάλας Γιάννη Πασχαλίδη είναι δύο από τους επτά βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που λίγες ώρες πριν την ψήφιση του νέου Μνημονίου στη Βουλή, έστειλαν επιστολή προς τον Αντώνη Σαμαρά, εκφράζοντας την πρόθεσή τους να καταψηφίσουν τα μέτρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από αυτούς τους επτά οι Νίκος Σταυρογιάννης και Γιώργος Κασαπίδης τελικά καταψήφισαν τα μέτρα, ενώ οι υπόλοιποι πέντε, είπαν το πολυπόθητο για την κυβέρνηση «ναι» .Επρόκειτο, εκτός από τον κ. Πασχαλίδη και τον κ. Κλειτσιώτη για τους Δημήτρη Κυριαζίδη από τη Δράμα, Ασημίνα Σκόνδρα από την Καρδίτσα και Ανδρέα Μαρίνο από το νομό Ηλείας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα που δημοσίευσε την επιστολή, «στην επιστολή τους οι βουλευτές έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου για την περαιτέρω συρρίκνωση του κόμματος στην κοινωνία, η οποία, όπως ανέφεραν, βράζει». Στην ίδια επιστολή έθιγαν το ζήτημα της αναντιστοιχίας ανάμεσα στις προεκλογικές δεσμεύσεις της Ν.Δ. και στην πολιτική που ακολουθήθηκε όταν έγινε κυβέρνηση. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι βουλευτές, ζητούσαν από τον κ. Σαμαρά να εξαντλήσει τα περιθώρια της πολιτικής διαπραγμάτευσης, ώστε να μη θεσμοθετηθούν οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. «Ελπίζουμε ότι η τρόικα θα κατανοήσει εν τέλει ότι η κοινωνία δεν μπορεί να αντέξει περαιτέρω περικοπές, που θα κλονίσουν τα ήδη δυσχερώς διαβιούντα νοικοκυριά των χαμηλόμισθων και συνταξιούχων», ήταν η ευχή που έδιναν τέλος στον πρωθυπουργό.

Ο κ. Πασχαλίδης δεν θέλησε να σχολιάσει την επιστολή. Από την πλευρά του ο κ. Κλειτσιώτης παρατήρησε πως με την επιστολή εκφράστηκε ουσιαστικά «η στήριξη στον κ. Σαμαρά και τίποτα παραπάνω». Όπως είπε, ζητήθηκε εντονότερη διαπραγμάτευση προς όφελος των αδυνάτων. Σημείωσε δε πως τα μέτρα είναι επώδυνα, αλλά αποφεύχθηκαν κάποια άλλα, όπως η περικοπή των 30 ευρώ από τους συνταξιούχους του ΟΓΑ, η περικοπή των συντάξεων κάτω από 1000 ευρώ κλπ. Σαφώς και πλήττονται οι πολίτες «αλλά τουλάχιστον οι κοινωνικές τάξεις που είναι χαμηλά δεν πάνε πιο κάτω», παρατήρησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: