Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

ΣΠ. ΤΡΙΨΑΣ: "Αυτό για τη Γερμανία μεταφράζεται σε χρήματα, για μας μεταφράζεται ως εθνική τραγωδία"

«Αυτό που θέλει να κάνει ο κ. Σημίτης σήμερα είναι να δημιουργήσει ένα νέο κέντρο, όπως το θέλει αυτός, όπως το θέλουν τα συμφέροντα, το οποίο να έχει και από την κεντροδεξιά και από το πρώην ΠΑΣΟΚ», σχολίασε ο διευθυντής και εκδότης της εφημερίδας «η Ελλάδα αύριο» Σπύρος Τρίψας, ο οποίος παράλληλα αναφέρεται στο επερχόμενο Μνημόνιο 3 που θα περιλαμβάνει και την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας.


«Είναι τυχαίος ο χρόνος που ο κ. Σημίτης βγάζει το βιβλίο του; και βλέπουμε στο βιβλίο του κ. Σημίτη ολόκληρα αποσπάσματα, λες και αυτός δεν κυβέρνησε ποτέ, δεν ήξερε ποτέ τίποτα για το έγκλημα που διαπράχθηκε στην Ελλάδα. Βλέπουμε να φορτώνει πολλές ευθύνες στην κυβέρνηση Καραμανλή και προσωπικά στον ίδιο τον πρωθυπουργό. Και εξαπολύει και μια επίθεση στον Γ. Παπανδρέου, λες και αυτός δεν ήταν αυτός ο οποίος είχε φτιάξει όλα αυτά τα σκάνδαλα και δεν είχε φτιάξει όλους αυτούς τους υπουργούς που σήμερα ένας είναι στη φυλακή και θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι», σχολίασε ο κ. Τρίψας.

Όπως είπε, «ο κ. Σημίτης που είναι γνωστός για τη στρατηγική που εφαρμόζει, βλέπουμε να επανέρχεται και να θέλει να δημιουργήσει κάτι καινούργιο. Ξέρει πολύ καλά ότι η κυβέρνηση Σαμαρά έχει ημερομηνία λήξης. Ενδεχομένως αυτοί οι φίλοι του ή τα συμφέροντα που υπηρετούσε τα προηγούμενα χρόνια, να θέλουν να φτιάξει ένα μεταβατικό πρωθυπουργό από το δικό του εργαστήρι, με τις δικές του μεθοδεύσεις, γιατί τα μέσα είναι δικά του, και να θέλει να παρέμβει στην εσωτερική πολιτική της χώρας. Αυτό που θέλει να κάνει ο κ. Σημίτης σήμερα δεν είναι το ΠΑΣΟΚ. Δεν θέλει αυτό το ΠΑΣΟΚ. Ούτως ή άλλως δεν το ήθελε ποτέ το ΠΑΣΟΚ. Αυτό που θέλει είναι να δημιουργήσει ένα νέο κέντρο, όπως το θέλει αυτός, όπως το θέλουν τα συμφέροντα, το οποίο να έχει και από την κεντροδεξιά και από το πρώην ΠΑΣΟΚ, το αστικό ΠΑΣΟΚ. Αυτό όμως θα μπορεί να κρατήσει ένα κόσμο που αυτή τη στιγμή θέλει να πάει στο ΣΥΡΙΖΑ. Στην προδημοσίευση που κάνει ο κ. Σημίτης βλέπουμε ότι προτείνει τον κ. Στουρνάρα, τον υπουργό Οικονομικών. Ποιος ήταν ο κ. Στουρνάρας στην κυβέρνηση Σημίτη;».

«Μην ξεχνάμε όμως και τι έγινε επί διακυβέρνησης του κ. Σημίτη. Να ξεχάσουμε το Χρηματιστήριο, όπου ο κόσμος έχασε όλα τα λεφτά του και από εκεί ξεκίνησε η μεγάλη καταστροφή της χώρας; Να ξεχάσουμε τη Siemens, το μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών; Να ξεχάσουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες με τις υπερτιμολογήσεις και με την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος; Τους εξοπλισμούς; Την Goldman Sachs; Όλα αυτά, για τα οποία δεν τιμωρήθηκε κανένας, μόνο η απλή δικαιοσύνη έπιασε κάποιους που ήταν κατηγορούμενοι. Όλοι αυτοί ήταν τα πρωτοπαλίκαρα του Σημίτη. Ήταν αυτοί που είχαν την τύχη της χώρας στα χέρια τους Και έρχεται τώρα ο Σημίτης, χωρίς κανένα ίχνος αυτοκριτικής», συμπλήρωσε και τόνισε: «Είναι γνωστή η σχέση που έχει με την Γερμανία. Είναι αυτό που λέμε ότι θα υπάρξει ένα γερμανικό κόμμα. Δεν πρόκειται ο Σημίτης να ηγηθεί του σχεδίου. Αυτός φτιάχνει το σχέδιο. Το περισσότερο που μπορεί να θέλει είναι να πάει για πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ενδεχομένως να το θέλει για την υστεροφημία του. επομένως υπάρχουν πολλά στελέχη, όπως; Ο Χρυσοχοϊδης, η Διαμαντοπούλου. Και στο κόμμα της ΝΔ θα βρούμε. Υπάρχουν πολλοί που θαύμαζαν την κυβέρνηση Σημίτη. Θυμηθείτε τον επίτιμο».

Για τους ανεξάρτητους βουλευτές, σχολίασε πως «μετά από πέντε μήνες διακυβέρνησης οι ανεξάρτητοι έφτασαν τους 12. Ήδη έχουν κοινοβουλευτική ομάδα. Οι τάσεις όμως προέρχονται από διαφορετικούς χώρους. Οι δικές μου πληροφορίες θέλουν τουλάχιστον τους βουλευτές από τη ΝΔ σε μια επερχόμενη διάσπαση του κυβερνώντος κόμματος να αναλαμβάνουν ρόλο. Βλέπω να γίνονται κάποιες κινήσεις και σε αυτές τις κινήσεις να πηγαίνουν αυτοί οι βουλευτές».

Παρατήρησε δε πως «βλέπω πολύ γρήγορα να έρχεται προς ψήφιση το Μνημόνιο 3, το οποίο θα θέλει να εκχωρήσουμε πλήρως στους ξένους δανειστές τη διαχείριση της χώρας, τις επιτροπείες και όλα αυτά. Τα θέλουν εγγράφως και ψηφισμένα από τη Βουλή. Ποια Βουλή θα ψηφίσει την εκχώρηση της χώρας; Άρα λοιπόν θα δούμε να έρχεται στη Βουλή ένα άλλο μνημόνιο, στο οποίο θα υπάρχουν και τα 6,4 δις και η επιμήκυνση. Αυτή η κρίση θα φάνει τέσσερις κυβερνήσεις».

Τέλος, σχετικά με τις συναντήσεις των δημάρχων με τον κ. Φούχτελ, παρατήρησε πως «πολλά από αυτά που μας είχε ζητήσει η τρόικα, σχετικά με την τοπική αυτοδιοίκηση και την περιφερειακή αυτοδιοίκηση, τα είδαμε να συμπεριλαμβάνονται και στο πρώτο μνημόνιο. Υπάρχουν όμως και αυτά που περιλαμβάνονται και στη διακρατική συμφωνία. Όταν ήρθε η Μέρκελ στην Ελλάδα το ζήτησε από τον κ. Σαμαρά να ενεργοποιήσει το γρηγορότερο ότι αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την ενέργεια και τον τομέα της Υγείας. Η Τ.Α. είναι πολύ πιο ώριμη. Τον Δήμο δεν θα τον πάρουν, υπάρχει όμως αυτό που λέγεται σκουπίδια, νερό κλπ. Το πρόγραμμα Καλλικράτης υπάρχει και έτσι ώστε όλες η εξουσίες που είχε να πάρει τον Φούχτελ και να δίνει εντολές το τι θα γίνεται στην Καβάλα. Ήδη η Τ.Α. έχει μπει στην γερμανική κυριαρχία. Αλλά δεν είναι μόνο το θέμα των δήμων. Είναι και το θέμα των Περιφερειών και εκεί είναι το επικίνδυνο. Γιατί όταν η Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης, η οποία είνα9ι η πιο ευαίσθητη περιφέρεια, αυτονομηθεί από τον κεντρικό κορμό και ο περιφερειάρχης θα είναι κάτω από τις εντολές των γερμανών που θα του δίνει το δικαίωμα να κάνει ΕΟΖ, που θα του δίνει το δικαίωμα να δημιουργεί δικές του τράπεζες, καταλαβαίνετε ότι ο τεμαχισμός της χώρας έχει αρχίσει. Αυτό για τη Γερμανία μεταφράζεται σε χρήματα, για μας μεταφράζεται ως εθνική τραγωδία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: