Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Περιφέρεια σε εγρήγορση

Ιδιαίτερη κινητικότητα παρατηρείται στα όργανα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης τις επόμενες μέρες με συνεδριάσεις τόσο των δύο Επιτροπών, Πολιτισμού και Τουρισμού, αλλά και Πρωτογενούς Τομέα, όσο και του Περιφερειακού Συμβουλίου, προκειμένου να κλείσουν οι εκκρεμότητες της χρονιάς, ενόψει μάλιστα και των εορτών.


Πιο συγκεκριμένα, αύριο Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου, στις 11 το πρωί, πρόκειται να πραγματοποιηθεί κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Πολιτισμού – Τουρισμού και Πρωτογενούς Τομέα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης στην Κομοτηνή.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι ο κοινός σχεδιασμός για την ανάδειξη – αξιοποίηση των τοπικών προϊόντων στην τουριστική και πολιτιστική προβολή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η συμμετοχή σε δράσεις στην Ελλάδα και το Εξωτερικό, η αξιοποίηση ηλεκτρονικών και έντυπων μέσων, και διάφορες προτάσεις μελών.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο

Αρκετά είναι τα θέματα στην ημερήσια διάταξη του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που θα συνεδριάσει τη Δευτέρα, στην Κομοτηνή.

Μεταξύ αυτών είναι η έγκριση της πρώτης επικαιροποίησης του Ολοκληρωμένου Προγράμματος Bιώσιμης Ανάπτυξης Οροσειράς Ροδόπης της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, και η έγκριση του Επιχειρησιακού Σχεδίου για την Υλοποίηση προγράμματος Διατήρησης Βιώσιμης Ανάπτυξης Παράκτιας Ζώνης στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Εισηγητής των δύο θεμάτων είναι ο προϊστάμενος της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής ΠΑΜΘ Βασίλειος Πιτσινίγκος.

Ακόμη θα συζητηθεί η έγκριση του οικονομικού απολογισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, για το οικονομικό έτος 2011, αλλά και η έγκριση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας για το οικονομικό έτος 2013.

Ακόμη, στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονται η έγκριση της τροποποίησης της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου - Βιστωνίδας - Ισμαρίδας και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης για τα έργα «Μελέτη ωρίμανσης έργου ρύθμισης οικολογικής παροχής Νέστου», «Ρύθμιση οικολογικής παροχής Νέστου, «Μελέτη ωρίμανσης πιλοτικού έργου δημιουργίας τεχνητού υγροτόπου», «Κατασκευή υγροτόπου περιμετρικά της Λιμνοθάλασσας Βάσσοβας» της Πράξης «Προστασία και Διατήρηση της Βιοποικιλότητας του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης».

Παράλληλα θα συζητηθεί η έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου – Βιστωνίδας – Ισμαρίδας και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης για τα έργα «Μελέτη έργων ερμηνείας περιβάλλοντος και οικοτουριστικής υποδομής του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης» προϋπολογισμού 45.000 ευρώ και «Εκτέλεση έργων ερμηνείας περιβάλλοντος και οικοτουριστικής υποδομής του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης» προϋπολογισμού 426.000 ευρώ της πράξης «Προστασία και Διατήρηση της Βιοποικιλότητας του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: