Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Έχουν παραδώσει την ψυχή τους, το πνεύμα τους και τη βούλησή τους»

«Νομίζω ότι έχουν παραδοθεί. Έχουν παραδώσει την ψυχή τους, το πνεύμα τους και τη βούλησή τους», σχολίασε ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, διευκρινίζοντας πως μιλά όχι μόνο για τους πολιτικούς αρχηγούς της συγκυβέρνησης αλλά για όλους τους βουλευτές που με την ψήφο τους νομιμοποιούν τέτοιες πολιτικές.


«Το φορολογικό δεν είναι φορολογικό νομοσχέδιο αλλά ένα νέο πακέτο μέτρων, από εκείνο που δεν θα ερχόταν. Φαντάζομαι ότι θα νιώθουν ακόμη πιο απογοητευμένοι για το που πάμε. Φαίνεται ότι όσο δεν διερευνάμε τη φύση και τις αιτίες αυτού που βιώνουμε, γιατί αυτός θα ήταν ο μοναδικός τρόπος για να διασφαλίσουμε ότι θα πάμε μπροστά σε μια άλλη πορεία της κοινωνίας, όσο μας έχουν σε μια λογική διαχείρισης, όπως μας τη σερβίρουν τα μιντιακά μέσα της διαπλοκής, το πρόβλημα της χώρας, ενώ είναι πολιτικό επιμένουν να το εμφανίζουν έτσι και επιμένουν να μιλούν μόνο για το δημοσιονομικό και το οικονομικό, και είτε εθελοτυφλούν είτε λειτουργούν εκ του πονηρού. Είναι σαν να μιλούν μόνο για τον πυρετό χωρίς να ασχολούνται με την αρρώστια. Εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να προσχωρήσουμε σε αυτό», παρατήρησε ο κ. Νικολόπουλος.

Όπως είπε, «όσο γρηγορότερα συμφωνήσουμε στην κοινή διάγνωση, τόσο πιο γρήγορα θα πάμε στη θεραπεία. Αυτά απαιτούν και από τους πολίτες μια άλλη πια αντίδραση, μια άλλη συνεργασία, μια άλλη αντίληψη. Δεν είναι τόσο ρομαντικό όσο βλέπουμε ότι πρέπει να είναι μια άλλη πορεία από αυτή που ακολουθούμε σήμερα, και δεν πειράζει μια φορά και οι ρομαντικοί να πρέπει να συνεργαστούν μεταξύ τους. Το διακύβευμα είναι διακύβευμα ζωής χωρίς υπερβολές. Πάμε να πέσουμε άκλαυτοι, χωρίς να έχουμε δώσει καμία μάχη».

«Έχουν παραδοθεί»

«Νομίζω ότι έχουν παραδοθεί. Έχουν παραδώσει την ψυχή τους, το πνεύμα τους και τη βούλησή τους. Δεν αναφέρομαι μόνο στο Σαμαρά, στον Βενιζέλο και στον Κουβέλη. Αναφέρομαι στον καθένα από εμάς που έχει ψήφο. Για να είμαστε ειλικρινείς. Μπορεί ο κ. Σαμαράς να λέει ότι θα ψηφίσετε το φορολογικό, θα ψηφίσετε οτιδήποτε, αλλά αν εγώ ο βουλευτής δεν το ψηφίσω, δεν θα ψηφιστεί. Θα μπορούσε λοιπόν πραγματικά η αντίσταση να μην είναι μόνο στην πλατεία, να είναι και μέσα στο κοινοβούλιο. Εδώ χρειάζεται αυτό που ακόμη δεν το έχουμε κάνει», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε, «επειδή εμείς σε τούτο τον τόπο είχαμε πάντα εστίες αντίστασης, λέω ότι αυτή την ώρα, όσοι δεν έχουμε ενταχθεί σε αυτή την λογική, νομίζω ότι θα πρέπει να δυναμώσουμε. Δεν θα έρθει ο από μηχανής θεός. Είναι βέβαιο. Πιστεύω ότι θα έχουμε γρήγορα εξελίξεις, θα έχουμε φέτος εξελίξεις και ραγδαίες. Δεν βγαίνει παραπέρα ο κόσμος. Και δεν θα είναι ο κόσμος μόνο της Ελλάδας».

Ο κ. Νικολόπουλος παρατήρησε πως «ναι υπάρχει λύση, και η λύση ήταν πάντα πολιτική. Όταν μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο έγιναν τα ασφαλιστικά ταμεία ο τόπος ήταν καμένος! Με μηδέν ταμεία τότε, και άρχισαν να μιλάνε γι’ αυτά τα σημαντικά αγαθά».

Μάλιστα σχετικά με την φημολογούμενη εμπλοκή της οικογένειας Παπανδρέου στη λίστα Λαγκάρντ και το τι εξυπηρέτησε με την πολιτική που ακολούθησε ο Γ. Παπανδρέου, ο κ. Νικολόπουλος είπε πως «μου το είπε ένας στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου πως ο Γιώργος Παπανδρέου έπαιξε το παιχνίδι του Σόρος. Δεν ήταν ούτε σε γεωπολιτικό παιχνίδι, ούτε σε διεθνές παιχνίδι».

«Η αναξιοπιστία, η ανικανότητα, η ευθυνοφοβία, η διάθεση συγκάλυψης γνωστών και αγνώστων τσιμπουριών που χρόνια πίνουν το αίμα του ελληνικού λαού με τη μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή και φοροκλοπή έρχεται και σήμερα να επιβεβαιώσει αυτές τις κατηγορίες από τους χειρισμούς που κάνει με τη λίστα Λαγκάρντ η κυβέρνηση. Εδώ αποδεικνύεται ότι το βαθύ κράτος της συγκάλυψης και της μεγάλης πολιτικής και ηθικής σήψης εξακολουθεί να υφίσταται με την ανοχή δυστυχώς και του σημερινού πρωθυπουργού αλλά και της τρικομματικής κυβέρνησης που παριστάνουν ότι δεν αντιλαμβάνονται τα σημεία και τα τέρατα», παρατήρησε και συμπλήρωσε πως «εκείνο που έχει απομείνει είναι η συνειδητοποίηση του κόσμου με μια άλλη ελπίδα, ένα άλλο δρόμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: