Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ:«Εδώ και χρόνια δεν έχουμε καν φορολογικό. Έχουμε φορογιουρούσια»

«Εδώ και χρόνια δεν έχουμε καν φορολογικό. Έχουμε φορογιουρούσια, φοροεπιδρομές», σχολίασε ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, σχολιάζοντας το φορολογικό και την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση για να ευνοεί τους «ολίγους».


«Ξεκίνησε από χθες η συζήτηση για το φορολογικό νομοσχέδιο. Το είπε προχθές ο επικεφαλής της ομάδας, ο κ. Ματίας που παρακολουθεί εκ μέρους της τρόικας το δικό μας το πρόβλημα, είπε ότι για να σας δώσουμε τη δόση το Γενάρη πρέπει να ψηφίσετε αυτό το φορολογικό νομοσχέδιο», σημείωσε.

Όπως είπε, «η ΕΛΣΤΑΤ δημοσίευσε στις αρχές του Νοεμβρίου, ποιο είναι το κατώφλι της φτώχιας στην Ελλάδα, και όρισε ότι για έναν ενήλικα χρειάζεται 6.500 ευρώ, για ένα ζευγάρι περίπου 10.000 και για κάθε παιδί κάτω από 14 ετών, πρέπει να αυξάνεται κατά 1900 ευρώ. Μπορώ να πω ότι κάτω από αυτό το επίσημο ποσό η οικογένεια ζει σε συνθήκες φτώχιας. Το 21,4% του πληθυσμού με τις δηλώσεις του 2010 έφτασε στα επίπεδα αυτά. Βρισκόμαστε ήδη στη δεύτερη θέση μετά τη Βουλγαρία. Η Βουλγαρία έχει 22,4%. Η παιδική φτώχια είναι στο 23,7%».

«Και το φορολογικό και η άρση ασυλίας της χώρας, δυστυχώς αποφασίζονται ερήμην ακόμη και αυτής της Βουλής, που διαχρονικά αποδεικνύει μερικές φορές ότι ίσως δεν αφουγκράζεται τον παλμό του κόσμου ή δεν αναφέρεται με απόλυτο τρόπο στις επιθυμίες του ελληνικού λαού και στις προτεραιότητές του. Είμαστε ανήσυχοι μέχρι τέλους. Σήμερα θα δεχθούμε τους φορείς να τους ακούσουμε για τις τροπολογίες που θα κατεβάσουν οι υπουργοί. Γιατί λένε ότι θα ζήσουμε και αυτό: στο φορολογικό να δούμε πολλά άσχετα και συγκλονιστικά. Νομίζω ότι ξέρουν ότι δεν θα προκύψει αύξηση των φορολογικών εσόδων. Ξέρετε ότι τον Μάρτιο θα πρέπει να εκταμιευτεί η επόμενη δόση και εκεί θα το δούμε ότι υπάρχει υστέρηση εσόδων. Τότε θα έρθουν να μας πουν ότι επιβάλλονται και άλλα μέτρα για να πάρουμε τη δόση. Θέλω να πω ότι τα ψέματα τελειώνουν. Διότι αυτό που χρειάζεται σήμερα η χώρα είναι πράγματι μια νέα φορολογική αρχή, αλλά να είναι δίκαιη, μόνιμη, πειστική. Αυτό είναι που μας λείπει. Γιατί εδώ και χρόνια δεν έχουμε καν φορολογικό. Έχουμε φορογιουρούσια, φοροεπιδρομές», παρατήρησε.

Όπως υπογράμμισε, «εγώ νομίζω ότι δεν έχει ελαφρυντικά η κυβέρνηση. Ακολουθεί με συνέπεια μια πολιτική εξόντωσης της μεσαίας και χαμηλότερης τάξης. Θέλει να διασώσει τα προνόμια και το καθεστώς ασυλίας των ολίγων. Αλλά τώρα δεν φτάνει. Και έτσι βλέπετε ότι το τεφτέρι των ξένων είναι εγγεγραμμένη και η αδυναμία μας να πατάξουμε τη φοροδιαφυγή. Γιατί όταν η τρόικα εκτιμά ότι ενώ έχουμε αναλάβει την υποχρέωση για πλήρη έλεγχο του υψηλού εισοδήματος φορολογουμένων και μόνο το 10% του συνολικού αριθμού των σχετικών υποθέσεων έχει ελεγχθεί, αυτό είναι είτε ασύγγνωστη αδυναμία των αρμοδίων, είτε είναι έλλειψη πολιτικής βούλησης. Εδώ αποκαλύπτεται η παντελής έλλειψη ελέγχου των υπηρεσιών που δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους. Αυτό το τεράστιο ζήτημα έρχεται ακόμα να το διογκώσει και η μη καταπολέμηση της διαφθοράς για την οποία υπάρχουν απτές αποδείξεις, όχι απλώς ενδείξεις, αναποτελεσματικών πρωτοβουλιών. Είμαστε η μόνη χώρα που δεν αξιοποιήσαμε πληροφορίες που μας δόθηκαν απλόχερα και δωρεάν για τη διακίνηση του μαύρου χρήματος. Δεν είδατε τι έκαναν με τη λίστα Λαγκάρντ; Η ηγέτιδα ομάδα της χώρας, ενώ χλευάζεται διεθνώς, ενώ χαρακτηρίζεται δημοσίως αποτυχημένη, εδώ χωρίς να κοκκινίζει κανένας από ντροπή επαίρονται για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας μας».

Για την Proton Bank

«Όταν έκανα την ερώτηση για την Ρroton Βank, πως εσύ κύριε πας και κρατικοποιείς μια ιδιωτική τράπεζα την ώρα εκείνη που το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έλεγε ότι δεν πρέπει να το κάνεις, έλεγε ότι ο Λαυρεντιάδης έχει κλέψει την ίδια του την τράπεζα, γινόταν έλεγχος από την επιτροπή δίωξης μαύρου χρήματος. Και επειδή βγήκε τότε η Ελευθεροτυπία και έγραψε τα συγγενικά πρόσωπα του κ. Βενιζέλου τι μετοχική σχέση μπορεί να είχαν, έγινε ο χαμός. Απειλήθηκαν αγωγές, μηνύσεις κλπ. Όμως ούτε τα μεγάλα κανάλια έπαιξαν τίποτα, ούτε τα μικρά. Τότε πνίγηκε αυτό. Είπε ο Βενιζέλος ότι εγώ το κάνω για την ισορροπία του τραπεζικού συστήματος. Και βέβαια έχει ευθύνες και ο Προβόπουλος. Γιατί για το Στοίχημα που αυτές τις μέρες παρακολουθούμε δεν έχει ευθύνες ο Προβόπουλος; Δεν ξέρει πως γίνεται η διακίνηση; Δεν ξέρει ποια λεφτά βγήκαν έξω; Δεν ήξερε για τα δομημένα ομόλογα; Και εγώ μιλάω με ονόματα. Λέω ο Προβόπουλος. Και του το έχω πει 150 φορές και αν θέλει ας πάμε στα δικαστήρια. Για να καλαμπουρίσουμε. Για να δούμε και εκείνα που επίσης δεν αποκαλύπτονται. Γιατί καλό είναι όλα να λέγονται. Ότι ο Καμμένος απηλλάγη από τον Τσουκάτο και από τον Λιάτσο. Αλλά δεν το είπε το Mega ή ο ΑΝΤ1», σχολίασε.

Όπως είπε, «ακόμα και σήμερα που είναι φυλακή ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και επανέρχεται το θέμα στη δημοσιότητα, μονόστηλο δεν δίνουν στην είδηση. Δεν τους νοιάζει. Και μιλάμε για εκατομμύρια. Και από την άλλη λέει με νοιάζει να κόψω του τρίτεκνου και του πολύτεκνου. Δεν το πιστεύω αυτό. Όχι δεν θέλουν. Πήγαν και κουτσούρεψαν τώρα τους οδικούς άξονες και ουσία δίνουν με ανάθεση στους εθνικούς εργολάβους με καινούργιο αντικείμενο».

Η αποσύνθεση

«Άκουσα τον κ. Βενιζέλο να λέει ότι τώρα που ανεβαίνει η χώρα θα ανέβει και το ΠΑΣΟΚ. Και όταν είχα την αφέλεια να ρωτήσω κάποιους φίλους μου στη Βουλή, είπαν ότι να ανέβηκε το χρηματιστήριο!», σχολίασε ο κ. Νικολόπουλος και σχετικά με την ίδρυση νέου κόμματος συμπλήρωσε πως «είναι κάποιοι συνάδελφοι που συζητούν, σκέφτονται, βλέπουν ότι υπάρχει μεγάλο κενό στο χώρο της κεντροδεξιάς και διερευνούν τις δυνατότητες και τις πιθανότητες να κάνουν ένα νέο κόμμα. Εμένα δεν με αφορά γιατί δεν νιώθω πολιτικά άστεγος. Νομίζω ότι είναι η φάση της αποσύνθεσης που πάντα προηγείται της ανασύνθεσης. Θα υποστούμε τη φάση της αποσύνθεσης που θα τις βιώσουν όλα τα κόμματα, και η ΝΔ. Βρίσκονται πολύ μακριά από την πραγματικότητα όσοι νομίζουν ότι δεν θα την υποστεί και ο δικός μας χώρος της ΝΔ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: