Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Στους Ανεξάρτητους Έλληνες περιμένουν το ξεκαθάρισμα

«Γνωρίζαμε κάποιες περίεργες κινήσεις στα κεντρικά και περιμέναμε να δούμε που αυτές θα καταλήξουν», σχολίασε για τις ραγδαίες εξελίξεις στο κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, το στέλεχος και υποψήφιος βουλευτής Καβάλας του κόμματος Γιώργος Τσακίρης.


«Περιμένουμε και εμείς να δούμε ποιες θα είναι οι διεργασίες στον κεντρικό τομέα του κόμματος. Ήταν αναμενόμενο ουσιαστικά, και σε συζητήσεις τις οποίες κάναμε μεταξύ μας κάποια στελέχη και μέλη του κινήματος, για συγκεκριμένα ονόματα και για τον τρόπο τον οποίο έχουν επιλέξει να κινούνται ιδίως μετά τον Αύγουστο – Σεπτέμβριο. Γνωρίζαμε κάποιες περίεργες κινήσεις στα κεντρικά και περιμέναμε να δούμε που αυτές θα καταλήξουν. Τελικά διάλεξαν τη μέρα που ο Πάνος Καμμένος ανακοίνωσε την διεξαγωγή του πρώτου ιδρυτικού συνεδρίου και πιστεύω ότι και από εδώ και πέρα και μέχρι τον Απρίλιο, αυτές οι τριβές μπορεί να γίνουν και εντονότερες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε, «δεν θέλουν να γίνει το συνέδριο. Δεν θα ήταν λογικό αν ήθελαν κάποιοι να γίνει το συνέδριο. Αυτό που έλειπε από το κίνημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων ήταν αυτό το πρώτο ιδρυτικό συνέδριο. Και έλειπε γιατί μέχρι στιγμής όλα τα όργανα που λειτουργούν είναι ορισμένα. Από κάποιους έχουν διοριστεί ή έχουν συμφωνηθεί. Από την στιγμή που υπάρχει ένα ιδρυτικό συνέδριο και ψηφίζεται ένα καταστατικό, από εκεί και μετά υπάρχουν διαδικασίες και αποκτούν θεσμικό ρόλο τα όργανα του κινήματος. Αυτό μέχρι στιγμής δεν το είχαμε. Από τη στιγμή που θα πάμε σε συνέδριο και θα βγούμε πιο δυνατοί, κάποιοι φαίνεται να μην το ήθελαν».

«Από τότε που άρχισε τις διεργασίες της η Βουλή μαθαίναμε ότι υπήρχαν κάποιες τοποθετήσεις, όχι δημόσιες, μέσω των οποίων υπήρχε μια ελαφρά διαφοροποίηση από τις τοποθετήσεις του κινήματος», σχολίασε και ανέφερε πως «αυτό το οποίο ακούω είναι ότι επιδιώκεται η δημιουργία ενός καινούργιου κομματικού σχηματισμού από στελέχη που προέρχονται από τη ΝΔ».

«Περιμένουμε σίγουρα να γίνει ένα ξεκαθάρισμα, γιατί οι αποστάσεις που έχουν πάρει κάποια στελέχη από την δημόσια τοποθέτηση του Π. Καμμένου και των ΑΝΕΛ είναι αρκετά μεγάλη», κατέληξε.

Η ανακοίνωση

Χθες η Συντονιστική Επιτροπή νομού Καβάλας των Ανεξάρτητων Ελλήνων εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται πως: «Την ώρα που η συγκυβέρνηση ξεπουλάει τον εθνικό μας πλούτο, εξαθλιώνει έναν ολόκληρο λαό και όλη η διεθνής κοινότητα έχει στρέψει το βλέμμα της στον ορυκτό μας πλούτο, την ώρα αυτή επέλεξαν οι Δούρειοι Ίπποι της ΝΔ να βγουν στην επιφάνεια και να επιτεθούν στον Πάνο Καμμένο και τους Ανεξάρτητους Έλληνες, το μόνο πατριωτικό, αντιμνημονιακό κόμμα απαλλαγμένο από τις κομματικές ταμπέλες του παρελθόντος. Δεν θα τους περάσει. Η Συντονιστική Επιτροπή Νομού Καβάλας, οι Συντονιστικές Επιτροπές των Δήμων του νομού Καβάλας, όλοι οι πολιτευτές και τα εγγεγραμμένα μέλη, δηλώνουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι στηρίζουμε αμέριστα τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: