Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Το 12% θα έρθει από τη Δράμα;

Τελικά η προσπάθεια της Δράμας φαίνεται ότι είχε αποτέλεσμα στην περίπτωση της επιδότησης του κόστους μισθοδοσίας, του γνωστού 12%, αφού η παρέμβαση του βουλευτή Δράμας της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρη Κυριαζίδη, φαίνεται να έφερε κάποιο αποτέλεσμα, σε πείσμα ίσως των τεσσάρων βουλευτών της Καβάλας που σύμφωνα με τις δηλώσεις τους δεν μπορούσαν να βρουν κάποια άκρη στην υπόθεση.


Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του Δραμινού βουλευτή, «συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα Ιωάννη είχε ο βουλευτής Δράμας Ν.Δ. κ. Κυριαζίδης Δημήτριος αναφορικά με την επαναφορά της οικονομικής ενίσχυσης από τον ΟΑΕΔ του εργοδοτικού κόστους με ποσοστό 12% στις επιχειρήσεις που είναι εγκατεστημένες στους νομούς Δράμας και Καβάλας, η οποία και κρίνεται καθοριστικής σημασίας για τη διατήρηση των θέσεων απασχόλησης στους εν λόγω νομούς, καθώς διασφαλίζει πρωτίστως τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων στη δύσκολη συγκυρία που διαβιούμε. Η άμεση υλοποίηση του συγκεκριμένου μέτρου που ήδη ισχύει για τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις στους νομούς Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου, θα ανακουφίσει την τοπική οικονομία, θα μειώσει το εργοδοτικό κόστος, θα συμβάλλει στην πάταξη της αδήλωτης εργασίας, ενώ θα συνδράμει στη μείωση της ανεργίας στους νομούς μας, που είναι σε ιδιαιτέρως αυξημένα επίπεδα. Από τον Υπουργό ζητήθηκε να υιοθετήσει το δίκαιο αίτημα, εκδίδοντας σχετική απόφαση επί σκοπώ επιλύσεως των προβλημάτων ανεργίας λόγω έντονης υποαπασχόλησης, ενόψει και του γεγονότος ότι η βαθιά κρίση και ύφεση, καθώς και οι συνθήκες επιθετικού ανταγωνισμού από τις όμορες βαλκανικές χώρες, είναι ενεστώσες και επιδρούν ιδιαιτέρως δυσμενώς στην ανταγωνιστικότητα της τοπικής οικονομίας και οδηγούν στη συρρίκνωση των επιχειρήσεων των νομών της Ανατολικής Μακεδονίας. Ο Υπουργός έκρινε ως ορθό και δίκαιο το σχετικό αίτημα και υιοθέτησε αυτό. Ως εκ τούτου αναμένεται η έκδοση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης».

Αν τελικά ο υπουργός, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, δεν «κρεμάσει» τον βουλευτή του γειτονικού νομού, τότε θα αποδειχθεί ότι οι Καβαλιώτες βουλευτές για το θέμα αυτό έμεναν στην πεδιάδα των προσπαθειών, αρκούμενοι σε λίγα λόγια.

(Πηγή - Περισσότερες πληροφορίες: Εφημερίδα "Εβδόμη")


Δεν υπάρχουν σχόλια: