Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Ν. ΧΟΥΝΤΗΣ: "Θέλουν να υποβιβάσουν το επίπεδο ζωής"

«Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι οι ισχυρισμοί της τρικομματικής κυβέρνησης, όπως άλλωστε και οι προηγούμενες κυβερνήσεις όταν αποφάσιζαν να λάβουν σκληρά μέτρα μέσω των μνημονίων, πάντα συνοδεύονταν από ισχυρισμούς ότι αυτά είναι τα τελευταία μέτρα», σχολίασε ο ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής, αναφερόμενος στα όσα ακούγονται για την περίπτωση της Ελλάδας και την τοποθέτηση του ΔΝΤ


Σχολιάζοντας τη δήλωση του Όλι Ρεν, ότι το ΔΝΤ δεν είναι αυτό που έχει συμφωνήσει με την κυβέρνηση ότι δεν θα υπάρξει τίποτα χειρότερο, τόνισε χαρακτηριστικά πως «αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι οι ισχυρισμοί της τρικομματικής κυβέρνησης, όπως άλλωστε και οι προηγούμενες κυβερνήσεις όταν αποφάσιζαν να λάβουν σκληρά μέτρα μέσω των μνημονίων, πάντα συνοδεύονταν από ισχυρισμούς ότι αυτά είναι τα τελευταία μέτρα. Αυτό εμφανίζεται ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που επιχειρείται από την κυβέρνηση να διοχετευτεί στην κοινωνία, κάτι σαν εφησυχασμός και μια ευημερία, ότι πήραμε τη δόση, πήραμε τα μέτρα, αν και τώρα αρχίζουν και τα αισθάνονται οι πολίτες. Έρχεται το ΔΝΤ που δεν είχε πειστεί και λέει ότι θα χρειαστεί να ληφθούν και νέα μέτρα και ενδεχομένως και ένα νέο κούρεμα και ότι σημαίνει αυτό. Έρχεται τώρα ο κ. Όλι Ρεν που λέει ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι και οι ελληνικές αρχές είναι έτοιμες να λάβουν μέτρα, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες και τις υποχρεώσεις και να υλοποιήσουν αυτές τις πολιτικές, και μάλιστα το αποκαλυπτικό είναι ότι επικαλείται τη δεσμευτική επιστολή που έχουν υπογράψει ο κ. Στουρνάρας και ο κ. Προβόπουλος στις 7 Δεκεμβρίου ότι θα βρούμε τρόπους να καλύψουμε το κενό. Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι σίγουρα θα παρθούν και νέα μέτρα διότι το πρόγραμμα έτσι κι αλλιώς είναι αποτυχημένο και ο φαύλος κύκλος δεν τελειώνει».

Όπως; Σημείωσε «στον προτεινόμενο προϋπολογισμό δεν προβλέπεται είσπραξη ούτε ενός ευρώ από την φοροδιαφυγή, επομένως τα μέτρα δεν φαίνεται να υλοποιούνται, οπότε θα τα πάρουμε από αλλού και όχι από τους συνήθεις. Σε τέτοιες περιπτώσεις δεν θα νομοθετήσουν, αλλά με βάση αυτές τις ρήτρες θα πάμε αυτομάτως σε αυτά τα μέτρα».

Μάλιστα σχολίασε πως «θέλουν να κόψουν τους μισθούς. Με την εσωτερική υποτίμηση θέλουν να υποβιβάσουν το επίπεδο ζωής θεωρώντας το ως στοιχείο της ανταγωνιστικότητας. Επομένως η κατεύθυνση είναι αυτή. Όσο πιο γρήγορα ανατραπούν αυτά τόσο καλύτερα για την κοινωνία και για την οικονομία της χώρας».

(Πηγή - Περισσότερες πληροφορίες: Εφημερίδα "Εβδόμη")


Δεν υπάρχουν σχόλια: