Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Ν. ΧΟΥΝΤΗΣ: Τίποτα δεν είναι τυχαίο...

Για «καθόλου τυχαία» δήλωση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με τον κατώτερο μισθό στην Ελλάδα έκανε λόγο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής.


Όπως είπε, «και στο πρώτο μνημόνιο υπάρχει αναφορά ότι οι μισθοί στην Ελλάδα θα συγκρίνονται με τους μισθούς της ανατολικής και της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Άλλωστε γι’ αυτό είχαμε προκαλέσει συζήτηση με την τρόικα που ασχολείται με την Ελλάδα, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου ο κ. Όλι Ρεν, εκ μέρους της Κομισιόν, ο κ. Τόμσεν του ΔΝΤ, και ο κ. Ασμουσεν, της ΕΚΤ, μας το επιβεβαίωσαν. Δεν το βγάλαμε από το μυαλό μας».

«Ερχόμαστε τώρα στην πρόσφατη συζήτηση με τις ατυχείς, όπως λένε, δηλώσεις Μέργου. Δεν ήταν καθόλου τυχαία. Ήταν για να προετοιμαστεί το έδαφος. Αυτό που ρωτούσαμε και εμείς στον κ. Όλι Ρεν ήταν αν είναι επιτρεπτό, αν είναι συμβατό με το χάρτη θεμελιωδών δικαιωμάτων, με την κοινοτική νομοθεσία, και με το ελληνικό δίκαιο, να παρεμβαίνει το κράτος στις διαπραγματεύσεις των κοινωνικών εταίρων, και να καθορίζει με δική του απόφαση, αυτό λέει ο μνημονιακός νόμος που θα είναι ο κατώτερος μισθός. Αυτή τη διαδικασία μας την επιβεβαιώνει ο κ. Όλι Ρεν, και από εκεί και πέρα έχουμε και τις γνωστές αντιδράσεις του κ. Στουρνάρα που διαρρηγνύει τα ιμάτιά του. αλλά τέτοιες διαψεύσεις τις ξέρετε από τον κ. Σαμαρά, που έλεγε δεν θα πάρουμε άλλα μέτρα, και όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις», σημείωσε.

«Αυτό που αντιμετωπίσει την κατάσταση είναι να υπάρξουν κινητοποιήσεις των εργαζόμενων, είναι οι κινητοποιήσεις των αγροτών, είναι η πανελλαδική απεργία στις 20 Φλεβάρη, αλλά και πολιτικές ανακατατάξεις. Δεν μπορεί ένας λαός που οδηγήθηκε φοβούμενος σε μια τρικομματική κυβέρνηση με την ελπίδα ότι κάτι θα διαπραγματευτεί, κάπως θα βελτιωθούν τα πράγματα, να βλέπει αυτά τα πράγματα να διαψεύδονται οικτρά, να βγαίνουν οι διάφοροι κύριοι Βρούτσηδες και να λένε θα αλλάξω το νόμο για το συνδικαλιστικό, να βγαίνει ο κ. Μέργος, καθόλου τυχαίος, δεξί χέρι του κ. Στουρνάρα, και να λέει είναι ψηλά οι μισθοί, να έχουμε όλα αυτά τα αποτελέσματα και να λέμε όλα πάνε καλά και να αλλάξει το κλίμα. Το κλίμα έχει γίνει χειρότερο για τους εργαζόμενους, τους αγρότες κλπ και το γνωρίζουν καλύτερα από μας. Εμείς λέμε ότι είναι και ψεύτες, είναι και υποκριτές. Τα στοιχεία και οι απαντήσεις δείχνουν πως πάμε προς το χειρότερο», κατέληξε.

(Πηγή - Περισσότερες πληροφορίες: Εφημερίδα "Εβδόμη")


Δεν υπάρχουν σχόλια: