Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Ν. ΜΑΡΙΑΣ: "Αυτή τη στιγμή υπάρχει τεράστιος αναβρασμός"

«Οι πολίτες πληρώνονται από τα έσοδα του ελληνικού δημοσίου δεν πληρώνονται από την τρόικα. Ας μην τη δώσουν τη δόση, δεν θα την πάρουμε τη δόση γιατί δεν θέλουμε καμία δόση. Δεν χρειάζεται η Ελλάδα αυτή τη στιγμή, ούτε δανειοδότηση ούτε τίποτα. Ζούμε με αυτά που έχουμε. Θα προχωρήσουμε στη σύγκρουση με τους δανειστές», σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Νότης Μαριάς, σχετικά με την πολιτική της κυβέρνησης στην Ευρώπη.


Σχετικά με τη στάση της χώρας στην Ευρώπη παρατήρησε πως «υπάρχει το θέμα της συναλλαγματικής πολιτικής που έθεσε ο κ. Ολάντ. Αυτό απεφασίσθη με ομοφωνία. Φαντάσου εκεί να πας, να θέλουν αυτοί να έχουν τιμή αυξημένη και εσύ να βάζεις βέτο και να μην πηγαίνει. Έχεις καλύτερη διαπραγματευτική ισχύ απ’ όταν είσαι έξω και δεν σου δίνουν καμία σημασία. Το θέμα είναι να ασκείς δικαιώματα. Πάει τώρα ο Σαμαράς στις Βρυξέλλες, πηγαίνει ο υπουργός Οικονομικών στο Εurogroup. Εκεί αποφασίζουν με ομοφωνία. Μπορεί να μπλοκάρεις και να μην πάρει κανένα ευρώ ούτε η Ισπανία, ούτε η Πορτογαλία. Πότε είσαι πιο ισχυρός; Όταν είσαι εκεί και βάζεις βέτο και τα μπλοκάρεις όλα, ή όταν είσαι απ’ έξω και δεν σου δίνουν σημασία; Είναι κότες οι διάφοροι υπουργοί που πάνε. Είναι θέμα πολιτικής και ισχύος. Αν λοιπόν θέλεις να πας, θα πάς και θα παλέψεις για τα συμφέροντά σου».

«Και αν δεν στείλουν τη δόση τι έγινε; Αυτοί δεν θα πληρωθούν. Οι πολίτες πληρώνονται από τα έσοδα του ελληνικού δημοσίου δεν πληρώνονται από την τρόικα. Ας μην τη δώσουν τη δόση, δεν θα την πάρουμε τη δόση γιατί δεν θέλουμε καμία δόση. Δεν χρειάζεται η Ελλάδα αυτή τη στιγμή, ούτε δανειοδότηση ούτε τίποτα. Ζούμε με αυτά που έχουμε. Θα προχωρήσουμε στη σύγκρουση με τους δανειστές», ανέφερε.

Όπως υπογράμμισε, «αυτή τη στιγμή υπάρχει τεράστιος αναβρασμός. Εμείς το νιώθουμε. Υπάρχει μια ποιοτική διαφορά. Είναι θέμα συντονισμού. Φαίνεται το πράγμα ότι δεν αλλάζει. Περιμένετε καμιά εικοσαριά μέρες που ο κόσμος θα συνειδητοποιήσει όχι ότι δεν έχει χρήματα, αυτό το ξέρει, ότι δεν θα έχει χρήματα μέχρι το 2047. άμα το καταλάβει θα αισθανθεί ότι είναι μέσα σε μια μεγάλη φυλακή, τη φυλακή του μνημονίου που θα πρέπει να ανατρέψει και να φύγει. Είναι και ψυχολογικό, διότι η κοροϊδία ήταν ότι λέγανε μην σας νοιάζει θα βγούμε στις αγορές το 2012, το 2013 κοκ. Τώρα καταλαβαίνει ότι είναι μέσα στο Αλκατράζ».

(Πηγή - Περισσότερες πληροφορίες: Εφημερίδα "Εβδόμη")


Δεν υπάρχουν σχόλια: