Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: "Η Ελλάδα μπορεί να ζήσει χωρίς μνημόνια"

«Μπορούμε να εγγυηθούμε στον ελληνικό λαό ότι η Ελλάδα μπορεί να ζήσει χωρίς μνημόνια. Οι Έλληνες μπορούμε πάλι να φέρουμε την ανάπτυξη, να φέρουμε πίσω το χαμόγελο στα παιδιά μας και να διαχειριστούμε μόνοι μας με αξιοπρέπεια τις πλουτοπαραγωγικές πηγές που έχει ο τόπος μας», σχολίασε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το πρωί του Σαββάτου, λίγο πριν την έναρξη του πρώτου προσυνεδρίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων που πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα.


«Σήμερα είναι μια ιδιαίτερα σημαντική μέρα για τους ανεξάρτητους Έλληνες, ένα κίνημα που γεννήθηκε μέσα από τον ελληνικό λαό, πριν περίπου ένα χρόνο, στις 16 Φεβρουαρίου 2012, όταν συναντηθήκαμε πολίτες από όλους τους πολιτικούς χώρους του χθες με κοινό γνώμονα την προσπάθεια δημιουργίας ενός μετώπου που θα αντιμετωπίσει το μνημόνιο, αυτό που σήμερα έρχονται οι ίδιοι οι εμπνευστές του να το κατονομάσουν ως λάθος. Ένα λάθος όμως που έφερε 3.500 οικογένειες να θρηνούν νεκρούς, 1.850.000 ανέργους εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις σε λουκέτο, ελληνικές οικογένειες σε απόγνωση. Συναντηθήκαμε και δημιουργήσαμε ένα κίνημα μέσα από το διαδίκτυο κατ' αρχήν. Ένα κίνημα που χωρίς να έχει δομές και χρηματοδότηση κατάφερε να ανατρέψει την μεταπολίτευση. Κατάφερε στις πρώτες εκλογές του Μαΐου να πάρει ένα ποσοστό της τάξης του 11% και στις δεύτερες εκλογές 7,51% και να επιβιώσει ένα ολόκληρο χρόνο, παρότι έχει γίνει μια τεράστια προσπάθεια για να μην υπάρχουμε. Σήμερα λοιπόν ξεκινά το πρώτο από τα 16 προσυνέδρια που θα οδηγήσουν στην τελική συνεδριακή διαδικασία, όπου οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, το κίνημα αυτό, θα αποκτήσει δομές εκλεγμένες από τον ελληνικό λαό. Θα εκλέξει όλους τους εκπροσώπους του, από τον πρόεδρο μέχρι και τις συντονιστικές επιτροπές ανά Δήμο. Θα συζητήσει και θα βελτιώσει την εθνική αντιπρόταση, το κυβερνητικό πρόγραμμα το οποίο καταθέσαμε στον ελληνικό λαό πριν της εκλογές», ανέφερε ο κ. Καμμένος.

Όπως είπε, «σε αυτά τα προσυνέδρια δεν θα ακουστούν μόνο τα μέλη των ΑΝΕΛ. Θα ακουστούν όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες. Έχουμε καλέσει όλα τα κινήματα, τα κινήματα με τα οποία συναντιόμαστε στον αγώνα κατά της ξένης κατοχής στην πατρίδα μας, κινήματα που ανήκουν στο ευρύτερο δημοκρατικό και πατριωτικό τόξο, κινήματα τα οποία θα αποφασίσει το συνέδριο αν θα συμπαραταχθούν με τους ΑΝΕΛ στις επόμενες εκλογικές διαδικασίες. Εμείς σε όλες αυτές τις διαδικασίες καλούμε και τα άλλα πολιτικά κόμματα και περιμένουμε και να τους ακούσουμε γιατί θεωρούμε ότι ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει. Διότι θεωρούμε ότι εδώ που έχει φτάσει πια η κατάσταση απαιτείται η συγκρότηση ενός μετώπου του ελληνικού λαού απέναντι σε εκείνους που σαν κύριο στόχο έχουν την περιουσία του ελληνικού λαού, είτε αυτό λέγεται ορυκτός πλούτος – και γι' αυτό σήμερα ξεκινάμε από την Καβάλα- θα δούμε ότι αυτό συμβαίνει σε όλες τις χώρες που πάνε να εκμεταλλευτούν τον ορυκτό τους πλούτο και ιδιαίτερα τα πετρέλαιά τους. Υπάρχει μια επίθεση προκειμένου να ελεγχθεί η πολιτική εξουσία, να ελεγθεί η κυβέρνηση και να μετατραπεί ο εθνικός πλούτος που ανήκει στον ελληνικό λαό αυτής της χώρας, σε πλούτο που θα ανήκει στους δανειστές. Έτυχε σε μας τους ΑΝΕΛ να αντιμετωπίσουμε αυτόν τον πόλεμο στην αρχή και καταφέραμε να αντισταθούμε. Ο ορυκτός πλούτος είναι ο πρώτος στόχος τους τον οποίο οφείλουμε να διαφυλάξουμε, μαζί με την εθνική κυριαρχία της χώρας μας».

«Κατά δεύτερον είναι η ιδιωτική πλέον περιουσία των Ελλήνων, οι εξαθλιωμένες οικογένειες, οι Έλληνες οι οποίοι ακόμα δουλεύουν αλλά βλέπουν τους μισθούς τους να μην φτάνουν για να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Οι συνταξιούχοι που έχουν φτάσει στο σημείο να μην μπορούν να επιβιώσουν και να ζήσουν το τέλος της ζωής τους μετά από κόπο, έχοντας μια σύνταξη αξιοπρεπή. Τους επαγγελματίες που βλέπουν πια ότι δεν μπορούν να κρατήσουν τα μαγαζιά τους. Αλλά και τα παιδιά που έχουν χάσει το χαμόγελό τους. Βλέπουμε ότι όλη αυτή η προσπάθεια που γίνεται με βαριά φορολόγηση οδηγεί στην αποτροπή της ανάπτυξης, στην αποτροπή δηλαδή να πάρει οξυγόνο η ελληνική οικονομία και η ελληνική κοινωνία», παρατήρησε.

«Εμείς έχουμε τη λύση»

Όπως υπογράμμισε, «εμείς έχουμε τη λύση. Μπορούμε να εγγυηθούμε στον ελληνικό λαό ότι η Ελλάδα μπορεί να ζήσει χωρίς μνημόνια. Οι Έλληνες μπορούμε πάλι να φέρουμε την ανάπτυξη, να φέρουμε πίσω το χαμόγελο στα παιδιά μας και να διαχειριστούμε μόνοι μας με αξιοπρέπεια τις πλουτοπαραγωγικές πηγές που έχει ο τόπος μας», και συμπλήρωσε πως «αποδείχθηκε ότι αυτά που λέγαμε εμείς, που φαίνονταν εξωπραγματικά πριν τις εκλογές, ότι ουσιαστικά από τον ελληνικό λαό λειτουργεί το κράτος. Το κοινωνικό κράτος, το κράτος πρόνοιας, το κράτος που έχει υποχρέωση να προστατεύσει τους πολίτες, λειτουργεί, και όχι μόνο αυτό, αλλά αποπληρώνει και μέρος των δανείων, δάνεια από τα οποία τα περισσότερα είναι απεχθή, είναι τοκογλυφικά, είναι δάνεια επονείδιστα που πρέπει να διαγραφτούν».

«Όταν η διπλωματία εξασκείται μέσω καφέ, τσαγιού και λουκουμιού»

Σχετικά με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για παραχωρήσεις που ζήτησε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας από τον Έλληνα ομόλογό του, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο Κατάρ, προκειμένου να επαναλειτουργήσει η Σχολή της Χάλκης, ο κ. Καμμένος παρατήρησε πως «όταν η διπλωματία εξασκείται μέσω καφέ, τσαγιού και λουκουμιού στα σαλόνια των εμίρηδων και όχι από το διπλωματικό σώμα, όταν ο κ. Πρωθυπουργός μεταβαίνει στο Καταρ για δήθεν επενδύσεις, χωρίς να γίνει απολύτως τίποτα, αλλά στόχος της επίσκεψής του ήταν οι κατ' ιδίαν συζητήσεις με τον κ. Ερντογάν, που του απαίτησε να ακυρωθεί νόμος της Βουλής που ψηφίστηκε πριν μια βδομάδα, και αναφέρομαι στην τροπολογία για τους ιμάμηδες, τότε δεν γίνεται πολιτική. Θα σας θυμίσω ότι η Τουρκία για να πετύχει τους στόχους της έχει εφαρμόσει ένα σχέδιο πεντηκονταετίας. Ήδη το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής προκαλεί τη Θράκη, παραβιάζει τη συνθήκη της Λοζάνης. Έχουν απαιτήσεις κατά καιρούς για νησιά, ακόμα και για τη Γαύδο. Υπάρχουν διεθνείς συνθήκες. Η Ελλάδα είναι μια εθνικά κυρίαρχη χώρα και δεν μπορεί να μπει σε ανατολίτικο νταλαβέρι κανένας χωρίς να έχει την εντολή του ελληνικού λαού. Η Ελλάδα δεν διαπραγματεύεται τα εθνικά κυρίαρχα δικαιώματά της. Η Ελλάδα εφαρμόζει το διεθνές δίκαιο και απαιτεί από τους γείτονες να το εφαρμόζουν και εκείνοι. Μέρος του διεθνούς δικαίου είναι και η συνθήκη της Λοζάνης όπως επίσης απαιτεί και από τους συμμάχους είτε στην ΕΕ είτε στο ΝΑΤΟ να εφαρμόζουν το διεθνές δίκαιο και να το σέβονται. Όταν στην Κύπρο έχουμε αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας για την εισβολή και την κατοχή, και είδαμε ότι η διεθνής κοινότητα καταδίκασε μεν την εισβολή αλλά διαπραγματεύεται με τις κατοχικές δυνάμεις, ενώ την ίδια στιγμή για οποιοδήποτε άλλο μέρος του κόσμου βλέπουμε να εφαρμόζεται σκληρά το διεθνές δίκαιο και μάλιστα με στρατιωτικές επεμβάσεις, τότε αντιλαμβανόμαστε ότι είναι καθήκον δικό μας να ζητήσουμε την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου και να μην μπαίνουμε σε σχολιασμούς τουρκικών εφημερίδων».

«Σκοπός τους είναι να κατασχέσουν οι δανειστές τον ορυκτό πλούτο της χώρας»

Όσον αφορά την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου που δεν προχωρά, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ παρατήρησε πως «πιστεύω ότι το παράδειγμα είναι η Καβάλα. Στην Καβάλα υπάρχει μια εταιρία που λέγεται Καβάλα Oil, μια εταιρία που από τότε που φύγανε οι ξένοι που είχαν αναλάβει την απάντηση στον Πρίνο, θεωρώντας ότι δεν υπάρχουν άλλα κοιτάσματα, κατάφερε με τη δύναμη των εργαζομένων και μόνο να συνεχίσει να βγάζει 2.000 βαρέλια σήμερα που μιλάμε. Και έχει να αντιμετωπίσει απέναντι ένα κράτος πουν δεν επιθυμεί την ανάπτυξη. Η σημερινή κυβέρνηση εκτελεί τις εντολές της τρόικας και των δανειστών. Οι εμπλοκές για παράδειγμα που μπαίνουν στην Καβάλα Oil εδώ και δύο χρόνια, που ζητά το προφανές, δηλαδή να μπορέσει η εταιρία αυτή των εργαζομένων, να προχωρήσει, σε κοιτάσματα που της ανήκουν, στην απάντηση και στην αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου, βρίσκει απέναντι το κράτος, που οι υπουργοί του και τα στελέχη της κυβέρνησης εκτελούν τις εντολές της τρόικας. Δηλαδή από το 2010 δεν προχωρούν στο απλό, στις τροποποιήσεις των συμβάσεων και σε ανανέωση των συμβάσεων. Βλέπουμε ότι τους επιβάλουν και αυτοί εφαρμόζουν, αλλαγές της φορολογίας προκειμένου να τιναχτούν στον αέρα όλες οι μελέτες που έχουν γίνει. Ο σκοπός τους δεν είναι να εκμεταλλευτούμε ως κυρίαρχο κράτος τα κοιτάσματά μας. Σκοπός τους είναι να μας φέρουν σε αδιέξοδο και να κατασχέσουν οι δανειστές τον ορυκτό πλούτο της χώρας και στη συνέχεια να βάλουν όλους τους Έλληνες να εργάζονται με 250 ευρώ το μήνα. Αυτή είναι και η συμπεριφορά της σημερινής κυβέρνησης. Και το παράδειγμα της Καβάλας πρέπει να το μάθει όλος ο ελληνικός λαός».

«Η δημοκρατία στην Ελλάδα έχει ανασταλεί»

«Σας είπα ότι η Ελλάδα βρίσκεται υπό κατοχή. Η δημοκρατία στην Ελλάδα έχει ανασταλεί. Αν δείτε τι συμβαίνει στο Κοινοβούλιο κάθε μέρα θα δείτε ότι αυτά που συμβαίνουν είναι πρωτοφανή. Η κυβέρνηση δεν απαντά σε ερωτήσεις Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, σε επερωτήσεις. Του πρωθυπουργού του έχω καταθέσει έξι φορές την ερώτηση για το θέμα της διαπραγμάτευσης για το όνομα της Μακεδονίας με την παρουσία του διαμεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών και έχοντας ως δεδομένο ότι έρχεται ο υπουργός στο Κοινοβούλιο, στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας και μας λέει ότι βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις και πρέπει να βρεθεί τρόπος για να οριστεί γεωγραφικός προσδιορισμός. Δεν έρχεται. Αγνοεί την Βουλή. Διακόσιες πενήντα και πλέον ερωτήσεις και επερωτήσεις των βουλευτών της ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων δεν απαντιούνται. Στις επίκαιρες ερωτήσεις πάμε στη Βουλή, στην ημερήσια διάταξη που έχει φτιάξει το προεδρείο της Βουλής, και οι υπουργοί γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια και δεν έρχονται. Αυτά δεν έχουν ξαναγίνει ποτέ. Οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου γίνονται σε περίπτωση που υπάρχει τεράστιος κίνδυνος για τη χώρα, μια φυσική καταστροφή, σεισμός, λιμός, καταποντισμός. Τι έχει κάνει τώρα η κυβέρνηση; Με την καθοδήγηση της τρόικας, όλα τα νομοσχέδια που έρχονται στη Βουλή είναι με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, δηλαδή χωρίς να ερωτηθεί η Βουλή των Ελλήνων, υπογράφουν τους νόμους στο υπουργικό συμβούλιο, και τους φέρνουν 40 μέρες μετά εκβιάζοντας, όπως εκβίαζε τους βουλευτές ο Στουρνάρας με την πτώχευση της 16ης Νοεμβρίου. Η κυβέρνηση ξεκάθαρα και ο πρωθυπουργός ο κ. Σαμαράς, καλύπτουν τον πρώην πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, τον κ. Παπακωνσταντίνου και όλους αυτούς που παρανόμησαν. Είναι ξεκάθαρο όταν διατηρείται στη θέση του ο κ. Γεωργίου όταν του ασκήθηκε δίωξη από την ελληνική Δικαιοσύνη για κακούργημα», ανέφερε ο κ. Καμμένος.

«Θα δημιουργήσουν το κλίμα για την κοσοβοποίηση της Θράκης»

Σχετικά με το θέμα των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών (ΕΟΖ), ο κ. Καμμένος υπογράμμισε πως «από την πρώτη στιγμή πήραμε θέση για τις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες. Οι ΕΟΖ δεν είναι ένα project που θα φέρει ανάπτυξη στις περιοχές. Οι ΕΟΖ θα δημιουργήσουν το κλίμα για την κοσοβοποίηση της Θράκης. Οι ΕΟΖ γίνονται με έναν ευρύτερο σχεδιασμό ο οποίος περιλαμβάνεται στα μνημόνια. Δημιουργούνται φυλακές ανθρώπων στην παραμεθόριο και ιδιαίτερα στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης. Μεταφέρονται οι μετανάστες. Αφού μεταφέρονται οι μετανάστες γίνονται σημεία κράτησης και επίσημα και ανεπίσημα. Έχουμε δηλαδή κονδύλια τα οποία τα ανακαλύπτουμε εν συνεχεία από τη Διαύγεια, που λένε ότι θα κάνουν αποθήκες, και τελικά εκεί δημιουργούν αποθήκες ανθρώπων. Αφού λοιπόν μεταφέρουν τον πληθυσμό των περισσότερων λαθρομεταναστών που έχουν συλληφθεί σε αυτές τις περιοχές, τότε βγάζουν διάταξη με νομοθετική ισχύ, η οποία λέει ότι αυτοί οι λαθρομετανάστες θα μπορούν να εργάζονται με ειδικές συνθήκες στην περιοχή στην οποία φυλάσσονται. Ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό Γκουαντάναμο».

Όπως είπε, «αυτό είναι που οδηγεί εν συνεχεία, στην αλλοίωση του τοπικού πληθυσμού. Εννοώ ότι η συνθήκη της Λοζάνης περιλαμβάνει συγκεκριμένες διατάξεις για την συνύπαρξη των θρησκευτικών μειονοτήτων στην περιοχή της Θράκης. Δεν μιλάμε για εθνικές μειονότητες. Εθνικές μειονότητες υπάρχουν μόνο στην Κωνσταντινούπολη, στην Ίμβρο, στην Τένεδο και στην Μικρά Ασία. Η συνθήκη της Λοζάνης προβλέπει ότι για τη Θράκη υπάρχουν ελληνικές θρησκευτικές μειονότητες, θρησκευτικές μειονότητες Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους χριστιανούς πολίτες. Βεβαίως βλέπουμε ότι εκεί υπάρχει η πίεση από τη μεριά του προξενείου της Κομοτηνής που προσπαθεί να δημιουργήσει εθνικό μειονοτικό θέμα, και αυτό είναι τεράστιο θέμα. Αν λοιπόν καταγραφούν ως θρησκευτική μειονότητα οι σημερινοί κρατούμενοι και αυριανοί δούλοι, ουσιαστικά, εργαζόμενοι στις ΕΟΖ, και μιλώ για τους λαθρομετανάστες, θα υπάρχει αλλοίωση της ποσόστωσης του τοπικού πληθυσμού. Αυτός είναι ένας σχεδιασμός ο οποίος εξυπηρετεί τα συμφέροντα εκείνων που θέλουν να δημιουργήσουν προβλήματα στην περιοχή της Θράκης. Έχουν τη στήριξη του τουρκικού Προξενείου και βλέπουμε ότι δυστυχώς είναι και ένας ευρύτερος σχεδιασμός, ο οποίος έχει και τη σύμφωνη γνώμη δυτικών συμμάχων μας εντός της ΕΕ, και εννοώ τους Γερμανούς, και όχι βέβαια το γερμανικό κράτος αλλά την κα Μέρκελ και τη συγκεκριμένη πολιτική της».


(Πηγή - Περισσότερες πληροφορίες: Εφημερίδα "Εβδόμη")



Δεν υπάρχουν σχόλια: