Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Οι Ελεύθεροι Πολίτες διαχωρίζουν τη θέση τους από τη ΔΗΜΑΡ

Ιδιαίτερα ικανοποιημένα δηλώνουν τα στελέχη του κόμματος των Ελευθέρων Πολιτών, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του ιδρυτικού συνεδρίου του κόμματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα το κόμμα απέσυρε τη στήριξη που παρείχε στη Δημοκρατική Αριστερά.


Οι 783 σύνεδροι που πήραν μέρος στην ψηφοφορία, ήταν εκπρόσωποι από τους νομούς Έβρου, Ξάνθης, Καβάλας, Σερρών, Χαλκιδικής, Θεσσαλονίκης, Πιερίας, Πέλλας, Κοζάνης, Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Μαγνησίας, Ευβοίας, Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Αττικής, Αχαΐας, Χανίων, Ηρακλείου και Μυτιλήνης. Οι σύνεδροι εξέλεξαν ως πρόεδρο του κόμματος τον Μιχάλη Νικητάκη, και ως γραμματέα τον Απόστολο Ρόσσιο καθώς επίσης εξέλεξαν 51 τακτικά μέλη της Εθνικής Επιτροπής και 13 αναπληρωματικά.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του κόμματος είναι πολύ σημαντικό για τον καθένα στην εποχή που ζούμε, να έχει δίπλα του ανθρώπους που τον στηρίζουν και τον αγαπούν. Αναφέρθηκε στους Έλληνες που ελεύθεροι μεγαλουργούν δημιουργώντας και προάγοντας πολιτισμό σε αντιπαράθεση με τη σημερινή κατάσταση που η χώρα μας παραδίδεται στους ξένους, όπως είπε χαρακτηριστικά. Τόνισε ότι ενώ η Ελλάδα ξεπουλιέται, και η υπομονή των ανθρώπων τελειώνει , οι Ελεύθεροι Πολίτες δεν θα αφήσουν κανέναν να τους «κόψει τα φτερά» αλλά αγωνιζόμενοι όλοι μαζί θα βάλουν ένα οριστικό τέλος στον κατήφορο της Ελλάδας και θα γίνουν όλοι μαζί οι «οικοδόμοι μιας νέας Ελλάδας». Απαίτησε ισονομία και δικαιοσύνη αναφέροντας χαρακτηριστικά «… τα χέρια των Ελευθέρων Πολιτών είναι λερωμένα από καθαρές δουλειές γιατί είναι εργάτες» και ότι στους Ελεύθερους Πολίτες ανήκουν όλοι αυτοί που επλήγησαν από την οικονομική πολιτική που ακολουθήθηκε από τις κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων. Μίλησε για το όραμα και τους στόχους του κόμματος λέγοντας ότι «προχωράμε για την ανοικοδόμηση της Ελλάδας».

Τέλος η συνεργασία με τη ΔΗΜΑΡ

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «η Διοικούσα Επιτροπή του κόμματος των «Ελευθέρων Πολιτών» με ευθύνη απέναντι στους πολίτες που δοκιμάζονται και ειδικά εκείνους που μας τίμησαν με την ψήφο τους στις πρόσφατες εκλογές ξεκαθαρίζει και κάνει σαφή τα κάτωθι: Η σταθερή και συνεχής μνημονιακή πολιτική που ακολουθεί και στηρίζει πιστά η «Δημοκρατική Αριστερά», ως εταίρος της τρικομματικής κυβέρνησης, και η οποία έχει ως αποτέλεσμα τη διάλυση του κοινωνικού ιστού της χώρας και τον αφανισμό ολόκληρης κοινωνικής τάξης, βρίσκουν εμάς τους «Ελεύθερους Πολίτες» κάθετα αντίθετους. Η αναποτελεσματικότητα και η λάθος κατεύθυνση των σκληρών μέτρων λιτότητας και η κοινωνική αναλγησία είναι το τρίπτυχο που διέπει την εφαρμοσμένη πολιτική των μνημονίων και την οποία στηρίζει το κόμμα της ΔΗΜΑΡ. Είναι σαφές ότι η στάση και η πολιτική που τηρεί και ακολουθεί η Δημοκρατική Αριστερά, βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με τις προεκλογικές δεσμεύσεις μας, με τις θέσεις και την πολιτική συμφωνία των «Ελεύθερων Πολιτών» με την «Δημοκρατική Αριστερά» και ακυρώνουν την προγραμματική συμφωνία των δύο κομμάτων. Μετά και από τα παραπάνω, η Διοικούσα Επιτροπή των Ελευθέρων Πολιτών, δηλώνει ότι από τούδε και στο εξής δεν υφίσταται πλέον καμία πολιτική συνεργασία με το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς».

Όπως αναφέρεται, «εμείς οι Ελεύθεροι Πολίτες, δεν πουλάμε τις ιδέες, τις θέσεις και τις αρχές μας, δεν ξεπουλάμε τα όνειρα των νέων, των συνταξιούχων και της μεσαίας τάξης, δεν θα στερήσουμε την ελπίδα από τον ελληνικό λαό. Θα είμαστε απέναντι σε κάθε υπονόμευση η οποία θίγει τα συμφέροντα του Έλληνα πολίτη. Συνεχίζουμε τον αγώνα, με βάση τις πολιτικές μας θέσεις, με οδηγό την ιδρυτική μας διακήρυξη, σε συμπόρευση με όλους τους πολίτες, για να κάνουμε πράξη όσα οραματιζόμαστε για την πολύπαθη πατρίδα μας».

(Πηγή - Περισσότερες πληροφορίες: Εφημερίδα "Εβδόμη")


Δεν υπάρχουν σχόλια: