Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Δεν μπορεί να παραμένουμε αμέτοχοι στο συνεχιζόμενο έγκλημα»

«Δεν μπορεί να παραμένουμε αμέτοχοι στο συνεχιζόμενο έγκλημα», σχολίασε από το βήμα του προσυνεδρίου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων που έγινε το Σάββατο στην Καβάλα, ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος Νίκος Νικολόπουλος.


Όπως είπε αναφερόμενος στο Κίνημα, «όσοι από την μεγάλη πατριωτική, κοινωνική Κεντροδεξιά δεν αντιληφθούν έγκαιρα την αναγκαιότητα της μεγάλης συμμαχίας όλων των πολιτικών δυνάμεων του δημοκρατικού τόξου και δεν σπεύσουν να συναντηθούν, για να αποκτήσουν συναντίληψη για το τι δέον γενέσθαι και δεν δημιουργήσουν το γρανιτένιο μέτωπο απέναντι στο μπλοκ των μνημονιακών κυβερνητικών δυνάμεων, θα έχουν αυτοί το πρόβλημα της προσαρμογής στα κελεύσματα του πατριωτικού καθήκοντος. Διότι εάν θέλουμε να ανακτήσουμε την εθνική μας κυριαρχία πρέπει να δεσμευτούμε σε κοινή προσπάθεια για ανάκτηση της ευημερίας, φυσικά όχι με δανεικά, αλλά με το δικό μας πραγματικό πλούτο και να υπερβούμε τις πρόσκαιρες και ευκαιριακές σκοπιμότητες ατόμων και ειδικών συμφερόντων, αλλά και την καχυποψία μαζί με την μικροπολιτική ιδιοτέλεια. Έχει γίνει πλέον φανερό και είναι εθνική και λαϊκή επιταγή ότι αυτή η “ατσαλένια” δεν μπορεί και δεν πρέπει να αργήσει. Δεν μπορεί να παραμένουμε αμέτοχοι στο συνεχιζόμενο έγκλημα. Η πατρίδα, η Θρησκεία, η οικογένεια είναι πάνω από κόμματα , συμφέροντα και σκοπιμότητες».

Ο κ. Νικολόπουλος τόνισε πως «χωρίς χρονοτριβή λοιπόν και περιττές κουβέντες για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα ο τόπος, μάλλον δεν χρειάζεται να είναι κάποιος… σοφός για να υποστηρίξει την ανάγκη λήψης όλων των αναγκαίων μέτρων ώστε η χώρα να ανακάμψει γρήγορα και να επανεμφανίσει μία ισχυρή οικονομική παραγωγή. Η κυβέρνηση όφειλε να έχει προχωρήσει στην ανακήρυξη της ΑΟΖ, όπως και με γρηγορότερους ρυθμούς την έρευνα και εκμετάλλευση των κρυμμένων στις θάλασσες μας υδρογονανθράκων. Έχουν πει πολλοί ότι είμαστε ένα φτωχό κράτος.

Τεράστιο ψέμα! Όσοι το υποστηρίζουν, είτε είναι ενσυνείδητοι ψεύτες, είτε δεν ξέρουν και δεν καταλαβαίνουν που πατούν και πού βρίσκονται. Εμείς διακηρύττουμε ότι η Ελλάδα είναι ένας τόπος γεμάτος πλούτο. Ανεκμετάλλευτο πλούτο. Και ο πλούτος δεν προέρχεται μόνο από τις φάμπρικες, τις μεγάλες και μικρές εμπορικές δραστηριότητες ή τον τουρισμό. Πλούτος μας είναι η δύναμη της ίδιας της ελληνικής γης, την οποία εγκαταλείψαμε και την οποία εν πολλοίς ξεχάσαμε πόσα μπορεί να παράξει στον αγροτικό τομέα. Ανεκμετάλλευτος πλούτος είναι και η ίδια η ιστορία, ο πολιτισμός και η παιδεία μας. Ανεκμετάλλευτος πλούτος είναι φυσικά και αυτά που κρύβουν στα σπλάχνα τους, η ελληνική η και οι ελληνικές θάλασσες. Ο ορυκτός πλούτος, που ποτέ δεν αξιοποιήθηκε σε αυτή την χώρα και τώρα μπορεί να μας δώσει τεράστιες δυνατότητες για νέα ανάπτυξη και μάλιστα, σε πολύ σύντομο χρόνο. Γιατί, η προσπάθεια αξιοποίησης του ανεξάντλητου ελληνικού πνεύματος και πολιτισμού ή η προσπάθεια ανάδειξης της χώρας σε ένα διεθνές κέντρο παιδείας είναι μια διαδικασία που απαιτεί αρκετό χρόνο. Όπως, πολύ χρόνο απαιτεί και μια δομική αλλαγή, που είναι απολύτως αναγκαία, στην εθνική αγροτική πολιτική. Το να φέρεις στο φως όμως, τον πλούτο που κρύβει η ελληνική γη μέσα της, είναι κάτι που δεν χρειάζεται τόσο πολύ χρόνο. Περισσότερο, χρειάζεται σοβαρή προσπάθεια, οργάνωση και… βούληση!».

Σε άλλο σημείο ανέφερε πως «δεν έχουν περάσει παρά δύο – τρία χρόνια από τότε που οι εδώ πολιτικοί ηγέτες, συνεπικουρούμενοι από κάποιους δήθεν τεχνοκράτες, προσπαθούσαν να βγάλουν τρελούς εκείνους που υποστήριζαν πως το ελληνικό υπέδαφος είναι πλούσιο. Αλλά, ξαφνικά, μέσα σε αυτό το διάστημα, πολλά άλλαξαν. Ο ορυκτός πλούτος της Ελλάδας μπήκε στην καθημερινότητά μας και τα όνειρα δισεκατομμυρίων ξυπνησαν. Μέχρι και η Ντόϊτσε Μπανκ, σε έκθεσή της μιλούσε για 600 δις σε φυσικό αέριο, νότια της Κρήτης! Παραμύθια λένε κι αυτοί; Παραμύθια και οι Νορβηγοί που έρχονται να αποδείξουν ότι υπάρχουν κοιτάσματα στο Ιόνιο και στα νότια της Κρήτης; Παραμύθια και οι Αμερικάνοι, οι Καναδοί, οι Γάλλοι, οι Άγγλοι που ήδη μετέχουν στις κοινοπραξίες που «χτυπάνε» τους διαγωνισμούς με την διαδικασία open door, που γίνονται στην βόρεια Πελοπόννησο και τα Γιάννενα; Νομίζω – και μάλλον νομίζουμε όλοι – ότι όλοι αυτοί δεν λένε παραμύθια. Κάτι ξέρουν, κάτι είδαν, κάτι πίστεψαν. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια, λοιπόν. Η Ελλάδα οφείλει και αξίζει να επενδύσει στην εξόρυξη του ορυκτού πλούτου της. Και να τρέξει πολύ γρήγορα, προσπαθώντας να καλύψει τον χαμένο χρόνο. Η ανακήρυξη ΑΟΖ για την Ελλάδα πρέπει να γίνει το συντομότερο. Και άμεσα να ξεκινήσουν οι διαδικασίες οριοθέτησής της. Ναι, χρειάζονται διακρατικές συμφωνίες. Ναι, χρειάζονται συμμαχίες και μια γενναία επιχείρηση εξωστρέφειας και σύναψης διεθνών συμφωνιών. Έχουμε όμως αρκετούς «άσους στο μανίκι». Και κυρίως την ίδια την γεωπολιτική θέση της χώρας. Σταυροδρόμι και κόμβος μεταξύ ανατολής και δύσης. Ας το εκμεταλλευτούμε. Μπορούμε να προωθήσουμε γρήγορα τις πρώτες συμφωνίες, με την Ιταλία, την Κύπρο και την Αλβανία για να εκτμεταλλευτούμε τα κοιτάσματα που όλοι λένε ότι υπάρχουν στο Ιόνιο και κάτω από την Κρήτη και τα οποία μαζί, υπολογίζονται ότι είναι αξίας άνω του 1 τρις! Και αυτό, με μία τυπική συμφωνία της τάξης του «50-50», σημαίνει 500 δις ευρώ για την Ελλάδα! Δηλαδή, σβήσαμε το χρέος και έχουμε και περίσσευμα!».

Παρατήρησε επίσης πως «σε μια εποχή που η ανεργία στην Ελλάδα αγγίζει το 1/3 του πληθυσμού και η χώρα απειλείται από μια πρωτοφανή κοινωνική κρίση σε καιρό ειρήνης, η συγκυβέρνηση του μνημονίου, αντί να προσπαθεί να στερήσει και τις τελευταίες πενταροδεκάρες του κοσμάκη για να ικανοποιήσει την τρόικα, θα έπρεπε να έχει βάλει φουλ τις μηχανές για την αξιοποίηση αυτού του εθνικού πλούτου. Αν και προσωπικά δεν τρέφω και πολλές ελπίδες για την ικανότητα που έχει, ούτε για την πραγματική βούληση που έχει, εντούτοις εμείς θα την πιέσουμε όσο περισσότερο μπορούμε για να προχωρήσει με την ΑΟΖ και την ανάδειξη του ορυκτού πλούτου της χώρας. Κυρίως όμως, προετοιμαζόμαστε από τώρα για την «επόμενη μέρα». Ξέρουμε τι θέλουμε και πυκνώνουμε τις επαφές μας σε όλο τον κόσμο για να σχηματίσουμε την κατάλληλη ώρα, το πλέγμα συμμαχιών που θα χρειαστούμε ώστε η Ελλάδα να προχωρήσει με τόλμη και αποφασιστικότητα σε ένα βήμα που μπορεί να αλλάξει την μοίρα της».

(Πηγή - Περισσότερες πληροφορίες: Εφημερίδα "Εβδόμη")


Δεν υπάρχουν σχόλια: