Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Ν. ΜΑΡΙΑΣ: Ανέκδοτο οι δηλώσεις της κυβέρνησης

Το ανέκδοτο με τον λαγό και το λιοντάρι επικαλέστηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Νότης Μαριάς, για να καυτηριάσει τη στάση της κυβέρνησης όσον αφορά την «εμπλοκή», που παρουσιάστηκε στη διαπραγμάτευση σχετικά με τις απολύσεις στο Δημόσιο.


Όπως είπε, «εμένα μου θυμίζει το ανέκδοτο με το λιοντάρι, που λέει διάφορα ο λαγός, αλλά όταν έρχεται το λιοντάρι του λέει ο λαγός πως λέμε και κανένα καλαμπουράκι για να περάσει η ώρα. Είναι γραμμένο στο μνημόνιο και λέει απόλυση 150.000 δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το 2016. επειδή το αμφισβήτησαν σήμερα, την Παρασκευή που έχουμε συζήτηση θα το διαβάσω. Είναι δεδομένο ότι υπάρχει, δεν αμφισβητείται. Είναι υπογεγραμμένα αυτά, δεν αναβάλλονται».

Υπογράμμισε πως «έχουν τις εξής δυνατότητες μέχρι το βράδυ. Ή θα εμμείνουν, οπότε θα τα σπάσουν με την τρόικα και θα πάμε σε μια κυβερνητική ρήξη ενδεχόμενα, ή θα ισχύσει το ανέκδοτο με το λαγό, και γύρω στις 8 η ώρα θα έχει τελειώσει το καλαμπούρι. Διότι είδα τον εκπρόσωπο της ΔΗΜΑΡ να λέει το μείζον και το μείζον είναι η σταθερότητα του τόπου. Φαίνεται ότι προφανώς θα υπάρξει συμφωνία. Τώρα αν ο κ. Σαμαράς έχει μια δική του στρατηγική, θέλει να τα σπάσει και να πάει σε εκλογές, αυτό είναι ευπρόσδεκτο για μας».

Όσον αφορά την ανακοίνωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για 700.000 θέσεις εργασίας, ο κ. Μαριάς σχολίασε: «”Να σε κάψω Γιάννη, να σε αλείψω λάδι”. Αφού έστειλε ένα εκατομμύριο ανθρώπους στην ανεργία με την πολιτική του μνημονίου, τώρα λέει ότι θα ξαναπροσλάβει τις 700.000. για να κάνει 700.000 προσλήψεις σημαίνει ότι η οικονομία θα πρέπει να πηγαίνει με 5% ανάπτυξη, τη στιγμή που είναι σε ύφεση. Εδώ τώρα είναι διάφορα προγράμματα εργασιοθεραπείας, να παίρνει κάποιος κανένα μεροκάματο, αξιοποιώντας ευρωπαϊκά προγράμματα, και αν μπορέσουν αυτά να αξιοποιηθούν. Εγώ νομίζω ότι είναι διάφορες διακηρύξεις του κ. Βενιζέλου, ο οποίος βρίσκεται μπροστά στη λαίλαπα που έχει προκληθεί με την τεράστια ανεργία και πρέπει κάτι να πει. Όλα αυτά δεν πρόκειται να δρομολογηθούν. Αν δρομολογηθεί κάτι θα είναι για πολύ λίγες θέσεις απασχόλησης και όλα αυτά μέσω της κοινωφελούς εργασίας. Πράγματι υπάρχουν αυτή τη στιγμή κάποια κονδύλια που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από κυβερνητικής πλευράς και να γίνουν πράγματι επενδύσεις. Αλλά δυστυχώς αυτά τα 4 δις που έχει γλιτώσει ο Στουρνάρας τα κρατάει στο μαξιλάρι του και επειδή του φεύγουν τα έσοδα θέλει να βουλώσει τρύπες».

«Εμείς είχαμε κάνει μια πρόταση να δημιουργηθεί ο ενιαίος λογαριασμός οφειλετών, που σημαίνει ότι όποιος οφείλει στο Δημόσιο, βάζει αυτά σε ένα λογαριασμό, δίνει κάποιες δόσεις, εμείς λέμε ότι πρέπει να είναι τουλάχιστον 120 δόσεις, και παίρνει φορολογική ενημερότητα και βγαίνει από τον Τειρεσία και μπορεί να δουλέψει. Από την ώρα που θα δει ο κόσμος ότι δεν έχει διευκόλυνση με δόσεις θα αρχίσει ένα νέο κίνημα δεν πληρώνω γιατί δεν μπορεί να πληρώσει. Είναι μια ανάλγητη πολιτική που δεν λαμβάνει τίποτα υπόψη. Νομίζω ότι είναι σε αδιέξοδο η κυβέρνηση», παρατήρησε.

Όπως είπε, «το πρόβλημα δεν είναι το νόμισμα αλλά η διανομή του πλούτου. αν το λύσουμε αυτό όλα τα άλλα θα έρθουν. Πρέπει να αποκτήσεις την εθνική σου κυριαρχία, να πετάξεις τους δανειστές έξω και να προχωρήσεις. Εμείς λέμε ότι η πολιτική μας θα πρέπει να κινηθεί στο να τηρηθούν οι δεσμεύσεις. Οι δεσμεύσεις για παράδειγμα λένε ότι το ποιος καθορίζει μισθούς και συντάξεις είναι θέμα εθνικής κυριαρχίας. Το λέει η ΕΕ. Αυτό ονομάζεται αποκλειστική αρμοδιότητα του κράτους μέλους. Πρέπει να καταλάβουμε ότι το μνημόνιο είναι αντίθετο με τη Συνθήκη της ΕΕ. Ο Μπαρόζο έγινε η «Φιλιππινέζα» των δανειστών».

(Πηγή - Περισσότερες πληροφορίες: Εφημερίδα "Εβδόμη")


Δεν υπάρχουν σχόλια: