Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Δ. ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΣ "Ο λαός πρέπει να γίνει ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει"

«Ο λαός πρέπει να γίνει ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει», σημείωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χθες το πρωί σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του Πολιτικού Γραφείου, της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, πλαισιωμένος από τον γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας του κόμματος Βασίλη Καταπόδη και το στέλεχος του κόμματος Δήμο Ζαχαριάδη.


Ο κ. Αρβανιτάκης μίλησε για την ανάγκη οργάνωσης του λαού και ανασύνταξης της εργατικής τάξης κάτι που, όπως υπογράμμισε είναι η μόνη «φιλολαϊκή διέξοδος» για να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα στα οποία έχει περιέλθει εξαιτίας των πολιτικών της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως είπε κατά τη διάρκεια της εισήγησής του, οι εξελίξεις στην Κύπρο είναι ραγδαίες, και το νησί εισέρχεται σε βαθιά κρίση με τα σημάδια της χρεοκοπίας να είναι πλέον εμφανή. Ακόμη σημείωσε πως οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, εκμεταλλευόμενες τα όσα συμβαίνουν στην μεγαλόνησο, βάζουν στο μάτι τους υδρογονάνθρακες της περιοχής. Εκτίμησε πως το κυπριακό θα οδηγηθεί στα τάρταρα και πως θα επιβληθεί ένα σχέδιο «τύπου Ανάν», πολύ χειρότερο όμως από εκείνο που είχε απορρίψει το νησί πριν μερικά χρόνια επί προεδρίας Τάσσου Παπαδόπουλου.

Υπογράμμισε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση αποδείχτηκε πως είναι μια λυκοσυμμαχία, η οποία σε καμιά περίπτωση δεν επέτρεψε στο λαό να φάει με «χρυσά κουτάλια». Τόνισε δε πως η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην ευρωζώνη όχι μόνο συνέβαλε στην σημερινή κρίση, αλλά επιδείνωσε και τις προσπάθειες για επίλυση του κυπριακού προβλήματος.

Ο κ. Αρβανιτάκης έστρεψε τα πυρά του τόσο κατά της Νέας Δημοκρατίας, όσο και κατά του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι αποτελούν μια από τα ίδια για τον ελληνικό λαό, καθώς όπως υπογράμμισε αφήνουν άθικτα τα μονοπώλια και υπηρετούν την πολιτική που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αναφέρθηκε ακόμη και στο 19ο Συνέδριο του κόμματος που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα από 11 μέχρι 14 Απριλίου, τονίζοντας ότι στην διάρκεια του θα συζητηθούν τόσο το πρόγραμμα, όσο και το καταστατικό του ΚΚΕ, που θα αποτελέσουν και γραμμή πλεύσης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, πάνω στην οποία μπορεί να κινηθεί η εργατική τάξη, ώστε να ξεφύγει από την εκμετάλλευση που επιβάλλει το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα, αλλά και επειδή είναι και η μόνη «φιλολαϊκή διέξοδος». Τόνισε πως ο λαός πρέπει επιτέλους να γίνει κάτοχος του πλούτου που παράγει.

Τέλος, σχετικά με τις προτεραιότητες που θέτει το ΚΚΕ ανέφερε πως αυτές αφορούν τη συγκρότηση μιας λαϊκής συμμαχίας των εργαζομένων, των αγροτών και των αυτοαπασχολούμενων, με στόχο την χάραξη μιας νικηφόρας πορείας για την αποτίναξη των μονοπωλίων, και ο λαός να απορρίψει τη λύση που του προτείνουν τόσο τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ.

(Πηγή - Περισσότερες πληροφορίες: Εφημερίδα "Εβδόμη")


Δεν υπάρχουν σχόλια: