Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Ν. ΜΑΡΙΑΣ: "Το αντιμνημονιακό μέτωπο πρέπει να πετύχει μια νίκη"

«Σε επίπεδο τακτικής αυτή τη στιγμή το αντιμνημονιακό μέτωπο πρέπει να πετύχει μια νίκη, και να δημιουργήσει ρήγματα αν σε πρώτη φάση δεν μπορεί να ανατρέψει την τρικομματική κυβέρνηση, με νόμιμο τρόπο πάντα», σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς, σχολιάζοντας την μομφή κατά του υπουργού Οικονομικών.


«Η ουσία είναι ότι η αποφαση που έλαβε ο κ. Στουρνάρας δεν έχει τυπικά με βάση τις δηλώσεις τους, ούτε τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, ούτε τη στήριξη της ΔΗΜΑΡ, διότι χαρακτήρισε ανιστόρητη την απόφαση του Eurogroup ο Βενιζέλος, ανάλογους χαρακτηρισμούς έκανε και ο Κουβέλης, άρα δείχνουν ότι δεν στηρίζουν την απόφαση του Eurogroup, άρα δεν στηρίζουν τον Στουρνάρα», είπε, και συμπλήρωσε πως «σε επίπεδο τακτικής αυτή τη στιγμή το αντιμνημονιακό μέτωπο πρέπει να πετύχει μια νίκη, και να δημιουργήσει ρήγματα αν σε πρώτη φάση δεν μπορεί να ανατρέψει την τρικομματική κυβέρνηση, με νόμιμο τρόπο πάντα. Εφόσον διαφαίνεται διαφωνία έστω και στα λόγια ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ με τον Στουρνάρα, θα πρέπει να κληθούν εδώ στην Βουλή να μας πουν αν αυτά που λένε τα λένε δημαγωγικά, οπότε ξεφτιλίζεται και το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, ή τα εννοούν οπότε πρέπει να καταψηφιστεί ο Στουρνάρας και να φύγει».

«Η πρότασή μας έχει δημιουργήσει αρκετά προβλήματα και στο εσωτερικό της ΝΔ, γιατί υπάρχουν βουλευτές που δεν τον πάνε τον Στουρνάρα και τις πολιτικές του, και θα έλεγα ότι είναι μια μεγάλη ευκαιρία, γιατί και η κατάρρευση του Παπανδρέου έγινε μόλις έφυγε ο Παπακωνσταντίνου. Ήταν μεγάλο πράγμα που έφυγε και ο Παπανδρέου τότε και ο Παπακωνσταντίνου και άρχισε έστω μια διαδικασία ανοδική για τα αντιμνημονιακά κόμματα. Πιστεύουμε ότι από κάπου πρέπει να ξεκινήσει αυτό το αντιμνημονιακό μέτωπο», παρατήρησε.

Όπως υπογράμμισε, «πάντοτε οι μεγάλες κρίσεις στην Κύπρο επηρέαζαν και την Ελλάδα και αντίθετα. Δεύτερο είναι σίγουρο ότι οι Κύπριοι έχουν ένα δεδομένο θεσμικό που δεν το έχουμε εμείς. Είπαν το μεγάλο όχι στο σχέδιο Ανάν, πήγαν κόντρα σε όλη την παγκόσμια κοινότητα και κέρδισαν. Και αυτό είναι ένα κεκτημένο του πολιτικού κόσμου και κυρίως του λαού της Κύπρου που εμείς δεν το έχουμε σήμερα. Τρίτο, πράγματι, οι πάντες έχουν πέσει πάνω στην Κύπρο για να ηττηθεί. Διότι αν ηττηθεί η Κύπρος που τόλμησε να αμφισβητήσει την απόφαση του Eurogroup και το ανάγκασε να βγάλει δεύτερη απόφαση, που το ανάγκασε να πει εντάξει, φέρτε μας εσείς ένα σχέδιο. Τώρα απέναντί τους είναι όλοι. Είναι η ΕΚΤ που λέει ότι από την Τρίτη εγώ δεν θα χρηματοδοτώ Κυπριακές Τράπεζες, που είναι εκβιασμός, είναι παράνομο, είναι απίθανη αυτή η τράπεζα γιατί είναι κεντρική τράπεζα και θέλει να διαλύσει τις τράπεζες των κρατών μελών. Έχουμε τους διάφορους της τρόικας, και έχουμε διάφορους τύπους εδώ που βγαίνουν στα παράθυρα και μειδιούν περιμένοντας να ηττηθεί η Κύπρος για να μας πούνε ότι αφού έχασε η Κύπρος που τόλμησε για 2-3 μέρες να αντισταθεί, μην μιλάτε και κρατήστε το μνημόνιο μέχρι το 2050. Παίζεται ένα πραγματικά μεγάλο παιχνίδι στο θέμα αυτό γιατί αν η Κύπρος σταθεί στα πόδια της και αν η Κύπρος βρει λύση εκτός τρόικας και εντός ευρωζώνης, τότε έχει καταρρεύσει όλη η επιχειρηματολογία των μνημονιακών. Τότε ο Σαμαράς πρέπει να τα μαζεύει. Για να σωθεί η Ευρώπη πρέπει να φύγει ο παλιός πολιτικός κόσμος, όσοι διετέλεσαν υπουργοί, υφυπουργοί, βουλευτές πρέπει να πάρουν δρόμο».

(Πηγή - Περισσότερες πληροφορίες: Εφημερίδα "Εβδόμη")


Δεν υπάρχουν σχόλια: